Trouwdag tips voor de aankleding
Persoonlijk

Onze trouwdag organisatie | Ik ben alweer 2 jaar getrouwd met de leukste man!

Vandaag 2 jaar geleden was het prachtig weer en had ik 1 van de mooiste dagen uit mijn leven omdat ik mocht trouwen met de liefde van mijn leven.  Ik laat je zien hoe we er die dag uitzagen en vertel je over onze mooie trouwdag.

Onze trouwdag organisatie

Omdat wij erg aan het zoeken waren – ok ik- naar de aankleding en locaties van onze trouwdag vind ik het leuk om deze met jullie te delen. Waarom kozen wij voor deze datum, de locatie en wat hadden we die dag aan? Maar ook waarom wij kozen voor een trouwfotograaf, die trouwens erg knap is maar dat was niet de reden. 😉

De datum

Eigenlijk hebben we niets speciaals met de datum maar wilden we in mei trouwen omdat het dan mooi weer is, we 9 maanden hadden om te regelen en dat nog niet iedereen op vakantie is. We hebben gekeken wanneer er plek was op de trouwlocatie en bij de feestlocatie en zo kwamen we uit op 8 mei. Wat we ook leuk vonden was dat 05-2015. De 20e is een vriendin jarig. Heel stiekem wilden we ook voor de meivakantie etc. uit trouwen zodat de huwelijksreis niet een godsvermogen zou kosten.

 De jurk

Met m’n zus, moeder en vriendin (die als bruidsvrouw zou assisteren met de jurk) gingen we naar Almere om een jurk uit te kiezen. En zoals je vaak hoort was ook bij mij de eerste jurk raak! Ik heb nog meerdere andere jurken uitgezocht maar de eerste was het echt helemaal voor mij. Op dat moment had de winkel uitverkoop en ook mijn jurk was in de uitverkoop. Ik kon hem dus ook nog eens gelijk meenemen! We hebben er nog met elkaar een mooie band bij uitgezocht en sluier, waarna we met elkaar in Almere lekker nog wat zijn gaan eten en drinken. Later heb ik bij een bruidsmodezaak die ook verstelwerk doet in mijn woonplaats (Haarlem) laten verstellen zodat de jurk echt goed paste.

trouwen foto's

Het pak

Bij het kopen van mijn trouwjurk kreeg ik 2 staaltjes mee van de stoffen. 1 van mijn jurk en de ander van de band die ik in mijn taille had. Deze staaltjes heeft de man mee kunnen nemen met het kopen van zijn pak. Hij heeft zijn pak met mijn moeder gekocht, die was ook met mij mee en kon daardoor ook meekijken of het pak en de jurk mooi pasten bij elkaar. Doordat hij de staaltjes mee had van mijn jurk kon hij zijn stropdas aanpassen aan de kleur van mijn band.

Trouwen foto's

Evi

Voor Evi vond ik het lastig om een jurk te shoppen. Uiteindelijk heb ik flink via Google gezocht, wat winkeltjes op Facebook en via Marktplaats benaderd om vragen te stellen. Ik weet niet meer precies hoe ik bij de webwinkel kwam waar ik haar jurkje bestelde maar ik wilde graag voor haar een miniversie van mijn jurk. En ineens zag ik daar DE JURK! Later bleek ook nog eens dat haar jurkje van hetzelfde merk was als mijn trouwjurk. Ook bij Evi’s jurk was een tailleband in dezelfde kleur als bij mijn jurk en als de stropdas van de man.

Accessoires

M’n lingerie had ik gehaald bij Hunkemöller en het korset heb ik via Marktplaats gekocht. Tweedehands ja. Ik heb hem gestoomd thuis en toen durfde ik het wel aan. Het scheelde een berg met een nieuw korset en ik vond dat € 150 echt te veel was voor een korset. M’n schoenen heb ik gewoon via Zalando gekocht en dat waren geen trouwschoenen. Zodra er trouwen voor staat komt er zo € 50 bovenop. Ik heb dus gewoon gezocht op witte pumps. Voor Evi heb ik gezocht op witte ballerina’s. Mijn oorbellen en armbanden had ik gekocht bij Six.

Trouwen decoratie

De decoratie

De decoratie heb ik voor een deel besteld, voor een deel zelf gemaakt en voor een deel aangepast. Zo was onze taarttopper van hout en heb ik deze besteld en daarna paars gespoten. Zoals je al kunt zien in de foto hierboven was paars onze themakleur (“Blacktie with a touch of purple”). Alleen wij drieën hadden met elkaar het oudroze in onze outfits. De weckpotjes met hartjespepermunt waren onze bedankjes voor de gasten. Met paars lint en een Thank You- kaartje eraan waren ze klaar. De Thank You heb ik op het kaartje gemaakt met een stempel. Ook hadden wij een Sweet Table waar we Hollandse snoepjes voor uitgekozen hadden. We hadden er paarse puntzakjes bij, snoepschepjes en alle snoepjes stonden in grote weckpotten met krijtstickers erop. Ook hadden we paarse fotolijsten (zelf paars gespoten) met quotes en wensen.

De ballonnen waren paars met wit en op ons gastenboek, enveloppendoos en ringkussen zat een mooi paars lint. De taart was door een vriendin van mijn zus gemaakt met paars en witte bloemen maar ook ons oudroze kleur zat erin verwerkt. De boeketten van Evi en mij hadden paarse, witte en oudroze bloemen erin verwerkt. De boeketten waren gemaakt door een vriend van mijn ouders die ik al mijn hele leven ken. Evi’s boeket heb ik naar de aanwezige dames gegooid, mijn boeket heb ik gedroogd en ligt in onze buffetkast. Onze trouwauto was een witte Thunderbird uit ’65 die van een vriend van mijn schoonvader is. Die vriend was ook onze chauffeur op onze trouwdag.

trouwen

De fotograaf

Zoals je ziet hebben wij een professionele fotograaf gevraagd voor onze trouwdag. Het kost wel weer wat maar wat ben ik er nog elke dag blij mee dat we dit gedaan hebben! Het klikte en we hebben een hoop lol gehad. Maar door zijn ruime ervaring met bruiloften kwam hij ook met goede ideeën wat hem die dag echt onmisbaar maakte. Mocht je enthousiast zijn door onze foto’s en op zoek zijn naar een fotograaf? Ik kan je dus echt Ed Geels aanraden!

Ben je zelf ook getrouwd of zou je wel willen trouwen?

Foto’s: Ed Geels.

Liefs Kimberly

Trouwdag aankleding tips

 

Kimberly

Ik ben Kimberly, getrouwd met Patrick en moeder van Evi. Op Beebs and Moms schrijf ik over #momlife, persoonlijke verhalen, tips, reviews en alles wat er nog meer in mijn leven is. Naast Beebs and Moms ben ik coach in Zwangerschapsverlies via www.liefgedragen.nl

«

»

12 COMMENTS

 • Nicole

  Mei is een mooie maand om te trouwen. Op 24 mei 2013 zijn wij getrouwd! Bijna 4 jaar nu dus…
  Mooie foto’s zijn er bij jullie ook gemaakt. Wij waren ook erg blij met onze fotograaf!

  • beebsandmoms
   AUTHOR

   Scheelt een berg hè zo’n fotograaf, nog steeds heel blij met onze keuze.

 • An Bouma

  Alsof het vorige maand was….2 jaar alweer! Wat was het een geweldige dag en wat was het leuk om de nacht voor het trouwen mijn dochter en kleindochter onder ons dak te hebben.
  Fijne dag lieverds.????

 • Anita

  Gefeliciteerd! Mooie foto’s. Hier stiekem getrouwd zonder poespas, dat paste beter bij ons. Dit jaar alweer 4 jaar geleden maar morgen zijn we 10 jaar samen 🙂

  • beebsandmoms
   AUTHOR

   Dat is ook fijn toch! 10 jaar is alweer lang hè, jullie ook gefeliciteerd ????

 • Dalinka

  Gefeliciteerd! En een professionele fotograaf inhuren loont vaak wel. Niks is zo mooi om terug te kijken op je trouwdag met goede foto’s. Lijkt mij dan, want ik ben niet getrouwd haha. Maar mijn ex is bruiloftfotograaf en je ziet echt wel verschil met een professional of het neefje dat fotografie als hobby heeft;-) Mooie jurk had je ook!

  • beebsandmoms
   AUTHOR

   Dank je wel! Was zo enorm blij met deze jurk, toch heel anders dan ik wilde maar het was hem direct. Een trouwfotograaf is echt een flinke aderlating maar we zijn er nog steeds blij mee. Dat het ook nog een heul leuke vent was en is (zie hem geregeld op het schoolplein nu) waardoor ik graag naar hem lachte maakte het nog makkelijker ????

 • Ricardo

  Gefeliciteerd! Ziet er uit als een hele mooie dag en wat leuk dat jullie jurken van hetzelfde merk waren! Ik ben ooit verloofd geweest, trouwen is er niet van gekomen.

  • beebsandmoms
   AUTHOR

   Ja cool hè, zag het ook pas toen de jurken naast elkaar hingen ???? Jouw beurt komt nog echt wel!

 • Karen

  Gefeliciteerd. Wat een fijn feel good artikel.
  Ik ben in juli al weer 5 jaar getrouwd ❤ Ook met de leukste man toevallig.

  • beebsandmoms
   AUTHOR

   Dat is wel heel toevallig ????

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

zes − drie =

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 • Pingback: Tips om je keuze voor een trouwfotograaf te kunnen maken. - Beebs and Moms on 8 mei 2017