Kids Fashion Recente berichten

Trends herfst- en winterseizoen 2018 kinderen

Met het nieuwe seizoen aan de deur kloppende zie ik alweer een aantal hele toffe trends voor het dit herfst- en winterseizoen qua kinderkleding. Ik neem je mee in de grootste trends en vertel je wat ik nou zo opvallend vind dit seizoen. Ik vraag me af of het jou al is opgevallen 😉

Herfst- en winterseizoen 2018

Zoals je al in de budget shoplog en de herfstcollectie shoplog kon zien hebben Evi en ik al goed gewinkeld te laatste weken. Was ook wel nodig maar dat terzijde. Winkelen in fysieke winkels en online shops voor Evi vind ik gewoon erg leuk. Uiteraard vielen me een aantal dingen op aan de kinderkleding en die deel ik met alle liefde met je.

Baby’s

Nu ik een klein lief babynichtje heb kijk ik toch altijd even bij de babykleding of ik iets zie liggen dat ik echt niet kan achterlaten. Voor de baby’s vielen me de volgende dingen op:

 • Panterprint – Voor de babymeisjes zag ik veel panterprint in grijstinten. Kniesokjes, rokjes, shirtjes, rompers, leggings, werkelijk overal zag ik panterprint op. Heel tof!
 • Ruffles – Volgens mij gaan die nooit echt weg maar ik vind ze tegenwoordig wat minder tuttig.
 • Veel zwart – Ik zocht me (bijna) 6 jaar terug een ongeluk naar zwarte basics voor Evi. Inmiddels zie ik ze toch veel terug, ook voor meisjes. Altijd fijn want daar zie je de sporen van die ontplofte luier ook niet in.
 • Sportief – Baseball jacks en shirts, heel tof voor die kleintjes. Wel comfortabel en toch stoer, ook voor de meisjes.
 • Ruimte – Veel raketten, sterren, of teksten m.b.t. de ruimte.
 • Strepen – Zwart/ wit en veelal verticale strepen. Volgens mij heeft het te maken met de baseball trend. Ik vind het in ieder geval hartstikke leuk.
 • Kniesokken – Opvallend vind ik dat er in de babycollecties al kniesokken zitten, in mijn ervaring laten baby’s geen enkele sok aan en dan hebben ze wel hele koude beentjes. Of klink ik nu als een oud wijf?

Baby jongens herfst en wintercollectie trends

Trends baby jongens herfst en wintercollectie

Baby Meisjes Herfst en wintercollectie trends 2018

Baby meisjes trends herfst en wintercollectie

Jongens

Heel eerlijk? Ik ben best blij dat ik een meisjesmama ben als ik kijk naar de kleding voor de jongens. Het is toch vaak een beetje hetzelfde. Alleen de kleuren willen nog wel eens wat wisselen. Wat viel me nu op aan de jongenskleding?

 • Veel okergeel, bordeaux en roestbruin qua kleuren – blauw, groen, rood en bruin zijn niet meer de hoofdkleuren voor de jongens. Vind ik persoonlijk ook toffer.
 • Grafische prints – Driehoeken, lijnen en kruizen, ik zag ze bij de jongens veel.
 • Grote en korte teksten – De teksten zijn veelal een woord groot afgedrukt of een paar woorden.
 • Prints van tijgers en panters i.p.v. panterprint – sowieso vooral afbeeldingen van dieren i.p.v. een print.
 • Comfort staat voorop – veel jeans zijn inmiddels jogjeans bijvoorbeeld waardoor zij comfortabler dragen.

Herfst en wintercollectie trends jongens

Meisjes

Voor de meiden valt het me op dat er ongelooflijk veel panterprint is. Net zoals dat het voor de mama’s veel te koop is zag ik het nu ook in alle vormen en maten voor de meisjes. Panterprints, prints met panter of een grote panter op een shirt. Ik zag ze allemaal! Welke trends zag ik nog meer:

 • Metallic – rokjes, shirts en gedeeltes op shirts of broeken. Maar ook schoenen en jassen bleven in metallic. Vorig jaar vooral zilver en goud, nu ook in roze – groen – blauw. Heel tof.
 • Glitters – wrijfglitters zoals Evi ze noemt blijven helemaal in. Tot vreugde van Evi. Gelukkig zag ik wel wat toffere uitvoeringen dan dat ik ze vorig jaar zag. Zo vond ik ze ook erg leuk. Maar ook glitters in kleding en schoenen blijven hartstikke hip.
 • Panterprint 4 life! – In grijstinten of the good old bruine tinten, ik heb ze in heel veel uitvoeringen gezien.
 • Teksten – Het blijft een ding om Engelse teksten op kinderkleding te zetten. Ik hou echt van teksten maar het valt me op dat de teksten toch vaak niet helemaal passend zijn bij een meisje van 5. In mijn ogen tenminste. Zo zag ik ooit fries over guys. Rijmt lekker natuurlijk maar m’n kind trek ik het niet aan. #sorrynotsorry
 • Jogbroeken – Met deze trend zijn wij erg blij. Zelf draag ik vaak een jogger en aangezien Evi alleen leggings of joggers aan wil is de keuze nu ineens een stuk groter. Jeans vind ik heel tof bij een meisje maar Evi weigert het omdat het niet lekker zit.
 • Leerlook – Rokjes, jassen en leggings met een leren look. Supertof! En doordat er meestal een stretch is verwerkt in de stof is het toch comfortabel.

Herfst wintercollectie trends kinderen 2018 Herfst wintercollectie trends meisjes 2018 Schoenentrends meisjes herfst wintercollectie 2018 Trends herfst wintercollectie meisjes 2018 Like Flo

Welke trend vind jij het leukste dit herfst en winterseizoen?

Dit artikel kwam tot stand d.m.v. een samenwerking.
De kleding van de collages is verkrijgbaar bij KIXX Online

Liefs Kimberly

Liked it? Pin het op Pinterest!

trends herfst en winterseizoen 2018 kinderen

Kimberly

Ik ben Kimberly, getrouwd met Patrick en moeder van Evi. Op Beebs and Moms schrijf ik over #momlife, persoonlijke verhalen, tips, reviews en alles wat er nog meer in mijn leven is. Naast Beebs and Moms ben ik coach in Zwangerschapsverlies via www.liefgedragen.nl

«

»

4 COMMENTS

 • Nicole

  Ik moet nog op pad.. En alhoewel ik panterprint enorm leuk vind zie ik vaak versies die ik dus niet mooi vind. Wat jongens betreft is het inderdaad allemaal beetje hetzelfde maar je hebt ook weinig variatie. Het is een broek met shirt of trui. Meer keus is er niet..
  Nicole onlangs geplaatst…Twinning met je popMy Profile

  • Kimberly
   AUTHOR

   Nee saai hoor, ik zag het en weer was ik zo blij dat ik ook los kan ik de glitters en prints ?

 • Lesley

  Panterprint is leuk, heb al wat stof gekocht om wat voor Mimi te maken. De kniekousen laat ze trouwens wel redelijk zitten, maar ik ben heel benieuwd waar jij ze gevonden hebt! Heb er nu een paar van Ali en uit Spanje maar in Nederland zag ik ze nog niet ?

  • Kimberly
   AUTHOR

   Hahaha ik antwoordde al op insta op je. Bij Zara, Ali, online en Mango zag ik ze al. Maar ook bij Kixx-online en andere online shops

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

17 + vijf =

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.