Beebs

Tot de poes, het boek en weer terug

We kennen allemaal wel de uitdrukking: Tot de maan, de sterren en weer terug. Ook de Engelse versie zie je geregeld voorbij komen op shirts voor de beebs en als stickers etc etc. Ik zeg al jaren tegen Evi dat ik zo verschrikkelijk veel van haar houd, tot de maan, de sterren en weer terug. Maar nu heeft sinds een week of 2 de dame haar eigen versie: Tot de poes, het boek en weer terug.

Waar ik tot dan toe per dag de liefde verklaard kreeg: “Mama, ik hou van jou!”  Is het nu dus geregeld een hele mond vol. Maar ik moet zeggen, of typen dan in dit geval dat ik er echt enorm van geniet. Ik vind het zelfs zo schattig dat ik eigenlijk gewoon vind dat we deze uitdrukking maar moeten gebruiken met z’n allen in het gezin. Straks zegt ze het me nog eens als ze uit de pubertijd is en ze me niet meer veracht.

Ik zie het al helemaal voor me, die mooie meid die me lieve dingen zegt hè, niet die puber die me veracht. Dat verdring ik gewoon aan alle kanten. Gaat ze niet doen toch?! 😉 Maar hé ze is bijna 4, stapje voor stapje. Dat lieve beebje die me lieve dingen influistert, ook na een peuteraanval of een dag vol peuterterror. Je weet wel zo’n dag vol begrenzen, moeite om de beeb ook maar ergens gestimuleerd te krijgen om iets anders te doen dan te snacken en spelen met de dingen die zij wilt. Zo’n dag waarop je eigenlijk je oren eraf wilt trekken.

Maar dan ineens: “Maaaamaaaaa, ik hou van jou tot de poes, het boek en weer terug!” Zo’n moment neem je alle verwensingen die je bedacht hebt ( ga lekker boven spelen, ik bel je opa en oma en je gaat daar maar de terrorbeeb uithangen, je vader neemt maar vrij en gaat weg met je, ik zou willen dat je al in je nest lag etc etc.) weer terug en geniet je gewoon van dat moment. Want er houdt iemand van je, heel veel, en jij houdt van iemand anders, heel veel.

 

Tot de poes, het boek en weer terug!

Kimberly

Ik ben Kimberly, getrouwd met Patrick en moeder van Evi. Op Beebs and Moms schrijf ik over #momlife, persoonlijke verhalen, tips, reviews en alles wat er nog meer in mijn leven is. Naast Beebs and Moms ben ik coach in Zwangerschapsverlies via www.liefgedragen.nl

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 + 17 =

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.