Woningwaarde verhogen
Home en interieur Recente berichten

Tips om de waarde van je woning te verhogen

Als je een eigen huis hebt, wil je graag dat de waarde van je woning gelijk blijft of zelfs stijgt. Voor een deel heb je dit zelf in de hand en zijn er een aantal dingen die je kan doen om zo je woningwaarde te verhogen. Hoe? Je leest het in dit artikel.

Zelf de waarde van je woning verhogen

Wil jij graag de waarde van jouw eigen woning verhogen? Met deze tips kun je de waarde gemakkelijk verhogen zonder zelf enorme uitgaven te doen. En dat is wat we allemaal wel willen toch?!

Plaats een dakkapel

Een dakkapel is een verlenging van de zolder. Hierdoor wordt de ruimte niet alleen groter, maar ook een stuk frisser doordat er meer licht binnenkomt. Dit biedt meer mogelijkheden voor deze ruimte. Dat is dan ook de reden dat een dakkapel erg geliefd is. Veel mensen denken dat een dakkapel een grote investering is, maar een goedkope dakkapel van bijvoorbeeld kunststof is ook mogelijk.

Zorg voor net schilderwerk

Door ervoor te zorgen dat de muren, kozijnen en gevels netjes afgewerkt zijn, wordt jouw huis al een stuk aantrekkelijker en daardoor ook meer waard. Je kunt in principe alles nog wel een keer verven. Wel is het verstandig om ook te denken aan het plafond. Het plafond witten is nu eenmaal een vervelende klus, maar het doet veel voor je huis. Wanneer je binnenshuis rookt of een paar keer het gourmetstel aan hebt gehad, kan het witte plafond namelijk flink verkleurd zijn. 

Overweeg vloerverwarming

Vloerverwarming is een trend die de afgelopen jaren is komen opzetten. Wie tegenwoordig vloerverwarming heeft, wilt niet meer zonder. Naast dat vloerverwarming een welkome en fijne luxe is, verhoogt het ook de waarde van je huis. Potentiële kopers zullen namelijk ook het gemak van vloerverwarming inzien. Veel mensen kiezen voor vloerverwarming in de woonkamer, maar vloerverwarming in de badkamer of slaapkamer is ook mogelijk. Daarnaast kan je er ook flink mee besparen op de energierekening, aangezien de gehele ruimte minder hoeft te worden verwarmd wanneer de vloer al warm is.

Tips om de De waarde van je woning verhogen

Verander de inrichting van de tuin

Een minder ingrijpend project is het herinrichten van de tuin. Als jij je huis wilt verkopen, komen mensen het bezichtigen. Een fraaie tuin kan ervoor zorgen dat mensen op slag verliefd worden op het huis. Zorg ervoor dat de tuin aan een aantal basiselementen voldoet. Ten eerste is het heel belangrijk dat er voldoende privacy is, denk aan schuttingen. Ten tweede is het belangrijk dat de tuin erg gezellig uitziet, dit kan je bewerkstelligen door middel van accessoires, planten en meubels. Zorg ervoor dat mensen zichzelf zien zitten in de tuin.

Wat heb jij gedaan om de waarde van je woning te verhogen?

Dit is een gastblog.

Kimberly

Ik ben Kimberly, getrouwd met Patrick en moeder van Evi. Op Beebs and Moms schrijf ik over #momlife, persoonlijke verhalen, tips, reviews en alles wat er nog meer in mijn leven is. Naast Beebs and Moms ben ik coach in Zwangerschapsverlies via www.liefgedragen.nl

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.