tips voor een landelijk design van je huis
Home en interieur

Tips voor een landelijk design van je huis

Een landelijk design van je huis geeft een warm gevoel en is en heel veelzijdig. Zo kun je bij landelijk denken aan een frisse cottage stijl, of juist aan klassiek landelijk met veel hout voor een wat warmere uitstraling. Landelijk is ook nog eens heel modern en is in alle woonbladen terug te vinden. Met deze tips creëer je een landelijke sfeer in en om huis.

Landelijk aan de buitenkant: markiezen en houten kozijnen

Markiezen zorgen niet alleen voor heerlijke koelte in de zomermaanden, maar ook voor een echt landelijke uitstraling. Deze bolle, geschulpte luifels aan je woning doen bijna romantisch aan en geven je huis direct een karakteristieke uitstraling. Voor nog meer karakter zijn ze te combineren met houten kozijnen. Deze zijn niet alleen heel sfeervol met hun warme uitstraling, maar ook nog eens erg duurzaam. Houten kozijnen prijzen kunnen enorm ver uit elkaar liggen en het is dan ook verstandig om deze goed met elkaar te vergelijken. Met houten kozijnen verhoog je de landelijke sfeer binnen én aan de buitenkant van je huis.

tips voor een landelijk design van je huis

Natuurlijke materialen in huis

Bij landelijk denk je al gauw aan natuurlijke materialen. Houten vloeren staan bijvoorbeeld uitstekend in een landelijke woning. Kies voor een robuuste houten eettafel met vooral ruimte voor veel personen, want landelijk betekent gezelligheid en samen zijn. Combineer donkere houten meubels met lichte muren of vloeren om het geheel niet te somber te maken. Ook accessoires kunnen van natuurlijke materialen zijn: een houten ladder of krukje bijvoorbeeld. Kies voor slechts een paar accessoires om toch de eenvoud van een landelijk interieur te behouden.

Cottage stijl: lichte aardetinten

Bij een cottage woning kies je juist voor de wat lichtere tinten zoals gebroken wit en aardtinten. Zelfs pasteltinten zijn in een cottage interieur mogelijk. Maak het niet te steriel, want dit past weer niet bij de cottage stijl. Voeg daarom ook voldoende houten accenten toe en kies bijvoorbeeld voor een natuurstenen vloer. Ook tweedehands meubels kunnen uitstekend in een cottage interieur gebruikt worden. Geef ze een likje verf en integreer ze in jouw landelijke huis. Vergeet ook de sfeervolle decoratie niet.

Een knusse, landelijke open haard

Bij landelijk denk je misschien wel direct aan een open haard. Dit is de plek waar je met zijn allen samenkomt en dit past ook weer perfect bij een landelijk huis. Tegelijkertijd verhoogt een haardvuur de sfeer in je woning. Kies voor een robuuste variant om je woning meer karakter te geven. Heb je al een aantal accessoires in je landelijke interieur, kies dan juist voor een strakke haard, bijvoorbeeld met natuurlijke materialen en glas.

Dit is een gastblog.

Kimberly

Ik ben Kimberly, getrouwd met Patrick en moeder van Evi. Op Beebs and Moms schrijf ik over #momlife, persoonlijke verhalen, tips, reviews en alles wat er nog meer in mijn leven is. Naast Beebs and Moms ben ik coach in Zwangerschapsverlies via www.liefgedragen.nl

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.