Tips voor een fotoshoot met het gezin
Lifestyle Recente berichten Tips

Tips voor een fotoshoot met het gezin

Je gezin laten fotograferen door een fotograaf is leuk voor nu en voor later. Echter is het wel belangrijk dat jullie ontspannen op de foto staan en plezier hebben. Met deze tips voor een fotoshoot met het gezin ben jij verzekerd van een mooie set foto’s van jouw gezin!

Tips voor een familiefotoshoot

Kinderen groeien snel en voor je het weet zijn ze weer een stuk gegroeid. Een mooie foto van jouw gezin en je kinderen is prettig om te hebben en staat – uitvergroot – heel mooi in je huis.

De foto’s die zijn gebruikt in dit artikel zijn gemaakt door Manou van Ik ben gewoon ik fotografie op het strand van IJmuiden.

Zo bereid jij je goed voor op een gezinsfotoshoot

Het fijnste is als je op een foto staat zoals jij en je gezin zijn. Beslis daarom voor jezelf of je een fotoshoot met je gezin in de buitenlucht doet of in een studio. Foto’s in een studio zijn over het algemeen wat meer geposeerd dan dat foto’s buiten zijn. Bedenk dus goed of je wat meer geposeerde foto’s wilt of dat je graag spontane foto’s wil van jouw gezin.

Als je weet wat je voor foto’s wilt van je gezin, dan is het goed om te kijken naar een geschikte fotograaf. Elke fotograaf heeft een eigen stijl, de ene fotografeert liever binnen en de ander buiten. Instagram is een goede graadmeter om te kijken of een fotograaf bij jou past. Op de volgende hashtags vind je verschillende fotografen die gespecialiseerd zijn in gezinsfotoshoots:

  • #familiefotografie
  • #gezinsfotografie
  • #gezinsfotograaf
  • #gezinsfotoshoot

Past de stijl goed bij jouw gezin en zie je het wel voor je met jouw eigen gezin? Neem dan contact op met de fotograaf. Weet dat een fotoshoot geld kost, een goede fotograaf is dat geld echter meer dan waard. Veel fotografen hebben bepaalde pakketten, laat je informeren en kies het pakket dat het beste bij jou en jouw gezin past.

Lees ook: Tips voor de schoolfotograaf

Gezinsfotoshoot op het strand

Kledingadvies voor een gezinsfotoshoot

De foto’s die je door de fotograaf laat maken tijdens een fotoshoot moeten uiteindelijk een geheel vormen. Het is daarom belangrijk om je kleding op elkaar aan te passen.

  • Vermijd zoveel mogelijk (verschillende) prints.
  • Kies voor neutrale kleuren als wit of beige met jeans.
  • Met elkaar kiezen voor 1 kleur die centraal staat geeft ook mooie resultaten.
  • Houd rekening met de omgeving, in een rustige omgeving kun je best wat kleur gebruiken zodat jij en jouw gezin goed opvallen.
  • Vermijd zwart omdat dit een donker vlak vormt op foto’s.
  • Weet je al waar je de foto’s wil ophangen? Dan kun je ook rekening houden met de kleur die mooi zou staan op die plek.
Liefs, Kimberly
Pin deze tips voor een fotoshoot op Pinterest met deze afbeelding

Kimberly

Ik ben Kimberly, getrouwd met Patrick en moeder van Evi. Op Beebs and Moms schrijf ik over #momlife, persoonlijke verhalen, tips, reviews en alles wat er nog meer in mijn leven is. Naast bloggen op Beebs and Moms ben ik werkzaam als cursusleider in de verstandelijke gezondheidszorg.

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *