Voorkomen van schurende benen
Moms Moms Fashion Tips

7 tips tegen schurende bovenbenen in de zomer

Als vrouw kennen we het probleem allemaal wel: Bij de eerste keer dat je een jurkje of een rokje draagt met blote benen wordt je er weer hard aan herinnert dat je bovenbenen langs elkaar schuren. Zelf vergeet ik het steeds weer tot die eerste keer in het voorjaar dat het me weer gebeurt. Ik geef je 7 tips om schurende bovenbenen te voorkomen.

Schuurplekken op je benen voorkomen in de zomer

Zodra het mooie weer zich aandient krijgen veel vrouwen ermee te maken: pijnlijke benen door het schuren van de bovenbenen. Het schuren van je benen tegen elkaar is ontzettend vervelend en soms ronduit pijnlijk, het kan je huid zelfs behoorlijk beschadigen. Blaren, schaafplekken en huidirritatie is niet ongewoon wanneer je niets gebruikt om het schuren van je benen te voorkomen. Om dat ervoor te zorgen dat jij minder overlast hebt van de pijn geef ik je een aantal tips om die pijnlijke schurende bovenbenen te voorkomen.

Vaseline tegen pijnlijke bovenbenen

Vaseline schijnen veel sporters te gebruiken. Een dun laagje vaseline smeren op beide benen zorgt ervoor dat de frictie verminderd en dat ze beter langs elkaar glijden. Vaseline vind ik zelf best rot uitsmeren op mijn huid en dat blijft meestal dusdanig vet dat ik bang ben dat het vlekken geeft in mijn kleren. Daarom heeft deze oplossing niet mijn persoonlijke voorkeur maar wie weet helpt het jou wel!

Een kort broekje – anti schuur broekje

Het ziet er misschien niet zo charmant uit maar een lange boxer of een fietsbroekje kan een hoop helpen. In dit geval gaat praktisch voor mooi zijn, immers zal je met pijnlijke benen ook geen prettig gevoel hebben in je zomerjurkje. Een broekje met strakke pijpen voorkomt het schurende effect en geeft misschien een wat bedekter gevoel als je dat prettig vind. Zelf vind ik het niet ideaal om bij warm weer nog een extra laag aan te trekken. Toch weet ik dat er veel vrouwen zijn die erbij zweren en dus staat hij in het lijstje. Tip: De broekjes van Upsa Fashion zijn ongelooflijk fijn, dragen soepel en zijn ademend.

Vevina tegen pijnlijke benen

Om je benen in te smeren tegen het schuren is er ook een heel populair goedje. Het heet Vevina en Vevina is een waterproof bodycrème die een beschermlaagje op je huid geeft zodat het niet meer kan schuren. Het is wel een wat duurdere oplossing maar ik zie Vevina altijd tussen de oplossingen staan wanneer vrouwen advies vragen tegen het schuren van benen. Cassandra schreef in 2016 een uitgebreide review over Vevina, wellicht hebben jullie daar iets aan.

tips tegen schurende benen

Siliconen Glijmiddel

Yep dat klopt, glijmiddel heeft dus meer doelen dan tijdens de seks met je partner. Deze oplossing heb ik zelf nog nooit gebruikt maar volgens internet helpt siliconen glijmiddel net zo goed en misschien nog wel beter dan Vevina. Ik heb er dus geen ervaring mee maar hé, ik gooi hem met liefde in het lijstje om jullie te helpen.

Deodorant gebruiken tegen het schuren van je benen?

Deodorant is een veelgebruikt en budget oplossing tegen het schuren van je benen. Er zijn een aantal verschillende deo’s waar vrouwen bij zweren. Wel worden Odorex Sensitive en Rexona 48hrs deodorants het meest genoemd. De één zweert bij rollers, de ander zweert bij de sprays. Mijn eigen ervaring is dat de deo sprays prettiger werken omdat deze sneller opdrogen en een duidelijkere filmlaag over je huid leggen. Je sprayt de deo op de plek waar het schuurt en je zal gelijk merken dat het enorm scheelt. Geen gerommel dus met broekjes e.d. maar gewoon een oplossing met een product dat je waarschijnlijk al in huis hebt.

Dijenband tegen schurende bovenbenen

Vind je al deze oplossingen nog steeds niet ideaal? Dan is een dijenband misschien wel de oplossing voor jou! Dit zijn banden van kant of van een gladde stof die je om je dijen trekt. Zo zitten deze banden op het gebied waar het schuurt zonder te schuren. Je hoeft dan dus niet een broekje aan en je benen niet in de smeren met allerlei hulpmaterialen.

Je koopt een dijenband o.a. bij Bol.com

Liefs, Kimberly

Kimberly

Ik ben Kimberly, getrouwd met Patrick en moeder van Evi. Op Beebs and Moms schrijf ik over #momlife, persoonlijke verhalen, tips, reviews en alles wat er nog meer in mijn leven is. Naast bloggen op Beebs and Moms coach ik moeders en vrouwelijke ondernemers naar meer zelfvertrouwen en zelfzorg.

«

»

12 COMMENTS

 • Nicole Orriëns

  Er is ook zo’n speciaal onderbroekje wat je hiervoor kunt dragen. Ik heb het even gegoogled en het heette destijds een ‘julotte’.

  • Kimberly
   AUTHOR

   Oh dat kende ik niet, ik ga eens kijken!

 • Lisette

  Vevina is heilig hier.. sinds ik t gebruik geen kapotte benen meer!!! Heb ool van die soort holdups ofz gekregen maar dan zonder t panty gedeelte. Maar die heb ik nog niet geprobeerd

  • Kimberly
   AUTHOR

   Oh wat goed zeg! Ik ben benieuwd naar die hold-ups

 • Jessica J.

  Lush heeft er naar het schijnt ook een goed product tegen: Silky Underwear Dusting Powder. 🙂 Zelf heb ik er geen last van omdat ik nooit echt rokjes draag. Ik voel me comfortabeler in shortjes.

 • Marieke

  Ook ik zweer bij Vevina, mocht het vorig jaar testen. En ben er nog altijd superblij mee.
  Tip, als je het op de site van Vevina zelf koopt, is het stuk goedkoper dan bij Bol 😉

  • Kimberly
   AUTHOR

   Oh wat een goede van je!

 • Mieke | mieksmind

  een corrigerend broekje daar ik er soms onder, 2-1= het corrigeert en geen schurende benen

 • Mariëlle

  Fijne tips, ik heb hier ook elke zomer weer last van waardoor ik toch automatisch minder snel voor een rokje of jurkje kies. Soms doe ik een wielerbroekje aan, maar ik vergeet het ook wel eens en dan ja… heb ik er dagen plezier van. Vevina kende ik nog niet. Ga ik eens proberen.

 • Melanie

  Ik ben voor bijna alles allergisch ik gebruik meestal een beetje babyolie of vaseline.

 • Tamara S

  Fijne tips! Dankjewel dat je die van mij ook hebt gebruikt. ?

  • Kimberly
   AUTHOR

   Jij bedankt!

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *