trouwfotograaf tips
Persoonlijk Recente berichten

Tips om je keuze voor een trouwfotograaf te kunnen maken.

Zoals je kon zien in mijn blog over onze bruiloft hebben wij gekozen voor een trouwfotograaf. Omdat dit een dure maar (volgens mij) waardevolle keuze is geef ik je met tips om de keuze makkelijker te maken.

Keuze maken

Allereerst moet je de keuze maken of je überhaupt wel een trouwfotograaf zou willen. Het voordeel van een trouwfotograaf is natuurlijk dat je geen bekende “opzadelt” met de verantwoordelijkheid om jullie foto’s te maken. Deze bekende kan dan genieten van de bruiloft en eventueel voor de leuk foto’s maken. Het is natuurlijk ook afhankelijk van je budget. Als je geen of weinig budget hebt is de keuze snel gemaakt denk ik. Een trouwfotograaf is een investering die je ervoor over moet hebben. En die je kunt missen.

 

Tips voor het kiezen van een trouwfotograaf

  • Google en kijk rond op Facebook. Instagram kan ook veel betekenen #trouwfoto  # trouwen.
  • Zijn er bekenden getrouwd en spreken de foto’s je aan? Vraag ze wie hun fotograaf is geweest.
  • Kijk op de sites van de fotografen die jullie vinden; Spreken de foto’s je aan, wat zijn de kosten, hoeveel ervaring hebben ze, kennen ze de omgeving waar je gaat trouwen?
  • Bied je gewenste fotograaf ook pakketten aan? Zo bieden sommige fotografen ook samenwerkingen met andere fotografen zodat er delen gefilmd kunnen worden.
  • Ga kennismaken met verschillende fotografen; Is er een klik, zou jij je op je gemak voelen als deze fotograaf de hele dag in jullie omgeving is?
  • Vraag wat het vangnet is als de fotograaf ziek o.i.d. is. Het komt voor dat de fotograaf verhindert is uiteindelijk. Ontzettend rot en naar, ook voor de fotograaf. Maar wat is het vangnet en uit welke fotografen bestaat dat? Het is belangrijk je voor te kunnen bereiden, al zal het hopelijk helemaal niet nodig zijn.
  • Bespreek de opties voor de locaties om de foto’s te maken. Onthoud dat het Nederlandse weer erg wisselend is dus hou rekening met een buiten- en binnen locatie. Als je trouwfotograaf ervaring heeft met de omgeving waar je gaat trouwen heeft hij/ zij misschien ook nog ideeën voor locaties. Daarom is een fotograaf die ervaring met de omgeving heeft prettig.

 

Ik hoop dat jullie wat hebben aan mijn tips en slagen voor een hele fijne trouwfotograaf. Mochten jullie zelf nog tips hebben, laat je het me dan weten in de reacties? Dan voeg ik ze toe in het lijstje.

 

Onze trouwfotograaf was Ed Geels. Hij geeft trainingen aan andere fotografen, heeft veel ervaring en is een hele leuke man die een stoere maar romantische stijl van fotograferen heeft. Dit sprak ons enorm aan. Wil je meer weten kijk dan vooral op zijn site. O en, no spon deze blog. Gewoon respect voor de mantosto;-)

Kimberly

Ik ben Kimberly, getrouwd met Patrick en moeder van Evi. Op Beebs and Moms schrijf ik over #momlife, persoonlijke verhalen, tips, reviews en alles wat er nog meer in mijn leven is. Naast Beebs and Moms ben ik coach in Zwangerschapsverlies via www.liefgedragen.nl

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

acht + 11 =

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.