Thuiswerk Tag | Thuiswerken als startende zzp'er hoe doe ik dat
Ondernemen Tags

Thuiswerk Tag | Thuiswerken als startende zzp’er en meer

Zoals jullie inmiddels allemaal hebben meegekregen ben ik sinds kort mijn eigen bedrijf begonnen en werk ik dus een deel thuis. Door de ambitieuze Cassandra werd ik gevraagd om daarom een aantal vragen te beantwoorden over thuiswerken. Hoe ik dat doe laat ik je vandaag weten in de thuiswerk tag, lees je snel verder en beantwoord je mijn vraag?

De Thuiswerk Tag

Lieve Merel heeft deze Thuiswerk Tag bedacht. Een tag is een vragenlijst waardoor je volgers je beter kunnen leren kennen. Ook deze Thuiswerk Tag is dus een vragenlijst, een hele toffe want eerlijk gezegd had ik er nooit aan gedacht om een blog over deze vragen te beantwoorden. Maar op deze manier kunnen jullie mij weer beter leren kennen en misschien heb je ook iets aan mijn antwoorden.

Wat voor soort thuiswerk doe je?

Ik ben tegenwoordig werkzaam als coach en Miskraambegeleidster. Een gedeelte werk ik thuis en de coaching doe ik bij de cliënten thuis. Maar ook het schrijven voor Beebs and Moms valt nu onder mijn bedrijf. Voor andere bedrijven ben ik in te huren om social media te onderhouden of om artikelen te schrijven. Voor Beebs and Moms zijn er af en toe betaalde opdrachten en ik hoop dat ik die wat vaker zal gaan krijgen nu ik ingeschreven sta bij de KVK. Het werk voor Beebs and Moms doe ik uiteraard thuis.

Waarom ben je gaan thuiswerken?

Een hele tijd ben ik twijfelend door het leven gegaan: Wat wilde ik nu gaan doen, wat ging mij nou gelukkig maken? Al een tijd was ik niet gelukkig met het werk dat ik deed, de andere manier van werken in de zorg paste niet meer bij mij. De wisseldiensten en moeten volgen i.p.v. de dingen doen die ik belangrijk vond trokken zwaar aan mij. Terwijl ik rondkeek voor een andere baan kwam ik in een heftige emotionele periode. Ik ging nadat ik tijdelijk in de ziektewet had gezeten weer onregelmatig werken en werd er intens ongelukkig van. Ik wilde thuis zijn als Evi thuis was en niet meer 4 dagen in de week de avond weg zijn. Ook werkte ik de weekenden en waren we uiteindelijk toch vaak in de weekenden dat ik vrij was volgepland. Ik wilde het niet meer. Ik kwam via Twitter terecht bij de enige opleiding in Miskraambegeleiding en had een Eureka moment. Dit is alles wat ik wil! Het enige minpuntje is dat ik vanaf het begin moet beginnen, onzekerheid qua inkomen en zelf zorg moet dragen voor bepaalde verzekeringen.

Hoeveel tijd besteed je iedere week aan je werk?

Poeh eerlijk? Meer dan 40 uur tik ik momenteel wel aan. Even reageren op Social Media hier, even een foto plaatsen daar, even wat veranderen op de sites, beetje voorbereiden op de coaching of de opleiding. Het gaat hard. Het meeste werk doe ik overigens zodra Evi naar school is, wanneer zij op bed ligt of wanneer ze speelt op haar speelkamer. Ik moet er wel echt rekening mee houden dat ik mijn telefoon opzij leg wanneer zij thuis is, anders verkleef ik nog eens met dat ding. Nu ben ik natuurlijk wel in de opstartfase van Lief Gedragen waardoor er veel werk bij komt kijken. Een folder, de website, visitekaartjes, opbouwen van contacten, mijn opleiding. Het gaat hard zo qua tijd. Beebs and Moms wil ik graag laten groeien dus ook daar gaat veel tijd in zitten.

Hoe houd je de planning bij?

Ik heb een bureauplanner, zo’n goedkope van de Action. Daar zet ik voor de hele week op welke nieuwe blogs en #uithetbmarchief gepland staan. Daar kan ik ook op aangeven wat ik die week echt gedaan moet hebben en dat werkt voor mij heel goed. In mijn agenda noteer ik de gewerkte momenten voor B&M maar ook voor Lief Gedragen. In Keeping.nl houd ik mijn urenregistratie op het moment bij, dit is noodzakelijk als startende zzp’er. Eventueel kun je ook bij Timechimp je Urenregistratie bijhouden, bij Timechimp heb je de mogelijkheid om je uren in een Urenregistratie App bij te houden. Ook afspraken noteer ik op mijn bureauplanner en in mijn agenda. Alle afspraken en gewerkte momenten hebben hun eigen kleur, zo hou ik het overzicht. Mijn boekhouding hou ik bij via een eenvoudig online boekhoudprogramma dat ik heb gevonden bij www.boekhoudprogramma-vergelijken.com. Op die site kun je de verschillende software vergelijken en de eerste maand gratis uitproberen via een proefperiode.

Regel je opvang voor de kinderen?

Evi gaat naar school. Helaas hebben ze daar geen continuerooster dus is het soms ineens even voor 12 en moet ik vaart maken om haar op te halen. Ik moet daar dus wel echt rekening mee houden. Op dinsdag gaat Evi na school naar de gastouder voor 2 uurtjes. Dat geeft mij net even wat meer tijd en het is fijn om de gastouder achter de hand te hebben wanneer ik op andere dagen wel nog na schooltijd afspraken heb staan. Op vrijdag past mijn moeder zo nodig op of wanneer Evi en oma dat gewoonweg willen 😉

Hoe houd je werk en gezin in balans?

Eerlijk gezegd ben ik nog erg mee bezig om een weg daarin te vinden. De weekenden probeer ik volledig in het teken van het gezin te zetten, dat was natuurlijk een hele grote wens van mij. Daarom doe ik dan her en der wel wat social media maar schrijf ik over het algemeen geen blogs of doe ik niets voor Lief Gedragen.

Op welke manier start je werkdag?

Als de wekker gaat check ik alle social media snel. Daarna maak ik Evi en mijzelf klaar voor de dag, breng ik Evi naar school en dan als ik weer thuis ben zet ik eerst een kop thee. Daarna ga ik naar mijn bureau op zolder en check ik mijn mailtjes. Ik kijk wat ik nog moet doen en probeer te bepalen wat er als eerste gedaan moet gaan worden.

Tijdens lunchtijd eet ik het liefst…

Patat met een kroket, croissantjes, broodjes ei, tosti’s, luxe broodjes of pizza. Maar ik eet meestal een tosti of gewoon een bammetje. Saai eigenlijk.

Mis je het werken voor een baas?

Hell no! Het enige misbare is een vast salaris maar verder mis ik niets. Is dat heel erg?

Mis je de praatjes bij de koffieautomaat met collega’s?

Uhm nee. Contacten heb ik door mijn werk en op het schoolplein. Sowieso kan ik prima zelfstandig werken en heb ik niet perse continue contact met mensen nodig. Dit is voor mij voldoende op het moment, misschien dat ik er later anders over denk. Ik bedenk me nu dat ik ook geregeld contact heb met collega-bloggers, gewoon om te kletsen, te spuien of om advies te vragen. Niet bij de koffieautomaat dan maar via whatsapp.

Heb je een vaste dag per week vrij

Het weekend heb ik dus over het algemeen vrij. Mocht er nou een tof event o.i.d. zijn dan ga ik daar uiteraard heen, maar dan voelt het niet meer als vervelend dat ik iets voor mijzelf ga doen op onze dag met elkaar. In de toekomst hoop ik ook groepssessies te kunnen gaan doen met vrouwen, die zullen ook in de avonden of weekenden plaatsvinden dan i.v.m. de planning van mijn cliënten. Zelf zal ik er dan wel naar streven om dat op een avond te kunnen doen. De woensdagmiddag ben ik over het algemeen ook vrij, die is er ooit vast ingekomen omdat ik geen opvang had voor Evi. Sinds mijn moeder haar borstkanker is die vrij op de woensdag en daardoor is er nu geen man overboord als ik iets heb op woensdag.

Wat kocht je van je eerste salaris?

Die moet nog komen *shame*. Maar van mijn eerste opdracht voor Beebs and Moms zijn we met het gezin lekker gaan lunchen.

 

En lieve volgers, werken jullie ook thuis of in loondienst? Stiekem misschien plannen om ook voor jezelf te beginnen of helemaal niet? Laten jullie het me weten in de comments, ik ben benieuwd!

Liefs Kimberly

Kimberly

Ik ben Kimberly, getrouwd met Patrick en moeder van Evi. Op Beebs and Moms schrijf ik over #momlife, persoonlijke verhalen, tips, reviews en alles wat er nog meer in mijn leven is. Naast bloggen op Beebs and Moms ben ik werkzaam als cursusleider in de verstandelijke gezondheidszorg.

«

»

4 COMMENTS

 • Christa

  Ik heb plannen. Ik ben nu met alles achter de schermen bezig en daar krijg ik energie van. Het idee is te starten naast mijn baan en voor volledig te gaan zodra dit het toe laat.
  Ik heb er zoveel zin, maar ik kan even niet harder/sneller.
  Volgens mij heb jij het al goed onder controle zo te lezen!

  • Kimberly
   AUTHOR

   Wat goed van je zeg! Waar wil je in starten als ZZP’er?

 • Kimberley

  Wie tag je nou ? Haha. Je bent goed bezig lieverd!

  • Kimberly
   AUTHOR

   Hahaha oeps. Uiteindelijk niemand, maar vergeten weg te halen. Thanks!

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *