Column Moederschap

Wie neemt er ook altijd te veel mee op vakantie?

Binnenkort is het weer zover! We gaan een paar dagen weg. Wat altijd erg leuk is, maar de tijd ervoor is voor mij altijd een dingetje. Ik kan zo slecht met rust op reis gaan. Altijd is het chaos en heb ik wat momentjes voor mezelf nodig. Zodra ik dan in de auto stap, dan is de rust wedergekeerd en kan ik gaan genieten. Al was dat een lange tijd nog erger. Sinds ik met mezelf aan de slag gegaan ben merk ik wel enorm veel verschil. Bijvoorbeeld dat ik nu niet 1 week vooraf begin met inpakken, maar de dag ervoor. En ik merk veel meer rust, dus dat scheelt wel iets.

We gaan op reis en nemen mee...

Het wordt wel echt even passen en meten. Voordat Dex er was kon ik makkelijk voor 2 weken kleren meenemen. Ja ik kan nu eenmaal moeilijk al bepalen wat ik aan wil trekken. En nu, ja nu moet ik wel. Er is namelijk een klein persoontje bijgekomen die wel iets meer nodig heeft dan alleen kleren. Ik weet de eerste keer nog toen we met Dex op vakantie gingen. Hij was net 6 maanden oud en ik geloof dat we het hele huis in de kofferbak hadden liggen. Terwijl we natuurlijk gewoon op vakantie waren in Nederland, dus alles gewoon in de winkel te halen zou zijn. We hadden zelfs de dakkoffer van mijn ouders meegenomen. Campingbedje (die we gebruikte als box en bedje) en ook nog een kinderstoeltje. En dat te bedenken dat we maar een midweekje gingen. Niet eens een hele week! Gelukkig, want dan hadden we met 2 auto’s moeten gaan denk ik. Op dat moment had ik nog niet geleerd dat ik ook gewoon voor 5 dagen kleding mee kon nemen en het dus niet hoefde te verdrievoudigen. Op de terugweg was het helemaal drama. Ik had namelijk nog wel even geshopt en we kregen het niet meer in de auto zoals op de heenweg. Uiteindelijk reden we daardoor bijna te laat naar buiten. Ik kan er achteraf wel om lachen, maar op dat moment was het huisje te klein. En had ik ook het eerste uur geen zin om te praten!

Nu is dat dus anders. Ik ga later vandaag eens onze tassen in pakken, de was zit er nog in. Ik heb 2 kratjes voor de boodschapjes (basis dingen) en spulletjes klaar staan. En dan hoef ik eigenlijk alleen de kleding en speelgoed van Dex nog. Het scheelt dat we nu geen babydingen meer hoeven mee te nemen. Dat geeft wel weer wat ruimte in de auto, maar nu hebben we er wel een hondje bij waar we ook nog wat dingen voor nemen. Jongens, ik ben blij als we morgen gepakt weer in de auto zitten. Dat moment vooraf is dan vaak toch wel een dingetje.

De helft gebruik je niet eens…

Als we in het begin van het jaar weggaan neem ik in ieder geval altijd 2 soort seizoenen kleding mee. Want Nederland kan van alles doen met het weer en ‘s avonds wil ik echt lekker kunnen relaxen. Natuurlijk heb ik 2 jassen mee, 2 paar sneakers en 2 paar laarsjes. Ik moet nog steeds kunnen kiezen! Het vervelend voor Ralf is dat ik de tas van Dex inpak en daar hetzelfde doe. Zolang hij zelf niet bepaalt wat hij aandoet, zal hij dus hetzelfde ondervinden als mama. Ik bepaal namelijk nu nog wat hij aantrekt en leg het zelfs voor Ralf klaar als hij hem aankleed. Dus ook voor Dex meer schoentjes mee. Geen zwemspullen, want het zwembad is dicht. Ik moet bekennen dat ik dit niet erg vind. Ten eerste vind ik zwemmen altijd een heel gedoe voordat je in het zwembad ligt. Dan ga ik liever naar het strand, maar dat is echt nog te koud. Ten tweede, vaak lig ik maar heel even in zo’n zwembad omdat ik het vaak al gauw gezien heb!

Een buitenzwembad in het buitenland vind ik altijd wel fijn. Tasje mee met een boek, wat lekkers en drinken. Dan lig ik heerlijk te genieten, dat kan ik in een Subtropisch zwembad niet. Er zijn wel genoeg dingen te doen en open, dus we vermaken ons wel. Ik neem ook altijd spelletjes mee om gezellig samen te kunnen doen ‘s avonds en mijn tablet om een boek te luisteren of een spelletje te kunnen doen. Vermaken doen we ons wel. Vaak merk ik dan wel aan het einde van de dagen dat we de helft niet eens hebben uitgepakt. Er was dan toch veel te doen buitenshuis en in Nederland op vakantie betekent dus ook dat we altijd fijn onze eigen programma’s kunnen kijken. Dus ja, dan blijft het meeste onaangetast in de tas zitten. Dat geldt ook vaak voor mijn kleding. Op zo’n park maakt het mij vaak niet uit wat ik aan heb, als mijn haar en mijn make up maar prima zit, het mag verder makkelijk zijn. Nee, ik hoor je al denken. Ik heb wel mijn normale comfy kleding aan (heb eigenlijk altijd comfy kleding aan). Ik ben niet het trainingspak type die naar Center Parcs gaat.

In de auto en we zijn er klaar voor…

We gaan dus sinds september 2019 weer voor het eerst een paar daagjes weg. Wat heb ik daar naar uitgekeken. We zijn in 2019 naar Duitsland geweest toen Dex bijna 1 jaar oud was. Daarna is hij niet meer weg geweest uiteraard door corona. We hadden onze complete vakanties uitgestippeld voor 2020, maar niets is doorgegaan. Zowel Disney als Frankrijk hebben we niet bezocht omdat het gewoon niet mogelijk was. Daarnaast voelde ik mij niet op mijn gemak om wel te gaan, waar veel mensen die wel hebben gedaan. Dat is natuurlijk prima. Ook mijn ouders zijn in Italië geweest afgelopen jaar en gaven als snel aan dat het beter geregeld was dan in Nederland. Toch hebben wij het bij ons huisje gehouden en niet minder genoten dan normaal. Daarom keken we onwijs uit naar deze paar dagen.

We gaan hoe dan ook genieten ook al mag nog veel niet, maar we hebben het gewoon echt even nodig om op te laden. Even geen verplichtingen, even een andere omgeving en leuke dingen doen met elkaar. Als wij in de auto stappen, kan het beginnen! Lekkers mee, drinken in de tas en leuke muziek aan op de radio. Dex zijn autozak gevuld met zijn tablet en Bumper zijn koekjes bij de hand. Hij gaat voor het eerst op vakantie en verder weg met de auto. Spikey het konijn is logeren bij opa en oma! Dus we zijn er klaar voor.

Hoe ben jij als je op vakantie gaat? En ben je de afgelopen tijd nog weggeweest?

Liefs mama Suus

«

»