Tapen tegen hooikoorts
Lifestyle Recente berichten Reviews

Tapen tegen hooikoorts

Misschien heb je het meegekregen en misschien ook niet. Ik heb de laatste weken echt ontzettend veel last van mijn hooikoorts. En na pillen, neusspray en oogdruppels te hebben geprobeerd ging ik next level. Het zou helpen om je door de fysiotherapeut in te laten tapen tegen hooikoorts, maar wat is mijn ervaring daarmee?

Door de fysiotherapeut laten tapen tegen hooikoorts

Ja ik had er eerdere jaren ook een beetje een hard hoofd in. Ik gebruikte wel gewoon de pillen, neusspray en de oogdruppels die in de winkel te krijgen zijn of die van de huisarts. Totdat ook deze niet meer hielpen en ik naast snotterig, jeukerig en opgezwollen ook nog eens ontzettend moe werd.

Huisarts

Eerst belde ik met de huisartsassistente om te vragen of er een verwijzing nodig was. Normaal gesproken wel voor de fysio maar voor deze behandeling niet. Mijn huisarts gelooft niet in homeopatische behandelingen en steunt daardoor deze behandeling niet. Ok, top dus. Ook op internet zag ik wisselende berichtgevingen. Maar ondertussen zag ik op straat meerdere mensen met die tape er best gelukkig uitzien. EN zonder opgezwollen rode ogen. Via twitter en Instagram kreeg ik meerdere keren de tape als tip. Mensen waren er oprecht heel blij mee en voelden zich opgelucht.

Fysiotherapeut

Afhankelijk van je aanvullende verzekering kan deze behandeling ingediend worden bij de verzekering. Dat scheelt nogal. Het is wel even kijken welke fysiotherapeuten de behandeling aanbieden, ze doen dit namelijk niet allemaal. Gelukkig kon ik naar de fysiotherapeut bij mij om de hoek en kon ik gelijk dezelfde middag al terecht! Wat een geluk want ik krabte mijn ogen er zowat uit en mijn verhemelte brandde van de jeuk. Ondertussen had ik overal snot, van het soort dat je niet op kunt halen omdat het bovenin ergens verstopt zit. De enige remedie was een zakdoek in mijn neus. Vinden mensen op straat best gek trouwens, kun je beter dus op straat niet doen.

Tapen

Maar hoe werkt dat nou dan eigenlijk? Ik zocht het via mijn vriend Google en kwam dit antwoord tegen op de site van FysioTape:

Het uitgangspunt van de elastische tapemethode is dat via een externe huidprikkeling reflectoir invloed kan worden uitgeoefend op de bij het innervatiegebied behorende weefselstructuren van ruggenmergsegmenten. De kinesiotape, die direct op de huid wordt aangebracht, stimuleert huidsensoren, die op hun beurt het neurogene stelsel in het lichaam prikkelen.

Een hele volle mond met lastige termen dus. Waar het op neerkomt is dat de tape op bepaalde punten wordt aangebracht waar het je huid prikkelt en daarmee invloed uitoefent op het uiteindelijke neurogene gebied. Hierdoor zouden de hooikoortsverschijnselen moeten worden onderdrukt voor langere tijd. Gebruikers geven aan zo’n 2 keer te moeten worden getapet in het voorjaar om de rest van het jaar geen last meer te hebben van hun hooikoorts.

Mijn ervaring

Na bijna een week kan ik zeggen dat de ergste druk zeker minder is geworden. Ik heb minder last van jeuk aan mijn verhemelte en ook mijn ogen zijn geregeld nu hun eigen kleur. Voor beide geldt dat ik niet moet krabben want dan blijf ik bezig. Wel merk ik dat ik nog echt de pillen en neusspray moet blijven gebruiken om me fijn te voelen. Toch ben ik ook minder moe en dat is wel echt heel fijn! Volgend jaar zal ik absoluut weer mijn rug laten tapen tegen hooikoorts maar dan ga ik in April al. Mijn hooikoorts steekt namelijk halverwege Mei de kop op en het schijnt beter te helpen wanneer je de tape laat aanbrengen voordat je last krijgt van je symptomen.

Heb jij je rug weleens laten tapen tegen hooikoorts en wat is jouw ervaring ermee?

Liefs Kimberly

Tapen tegen hooikoorts, helpt het?

Kimberly

Ik ben Kimberly, getrouwd met Patrick en moeder van Evi. Op Beebs and Moms schrijf ik over #momlife, persoonlijke verhalen, tips, reviews en alles wat er nog meer in mijn leven is. Naast bloggen op Beebs and Moms coach ik moeders en vrouwelijke ondernemers naar meer zelfvertrouwen en zelfzorg.

«

»

4 COMMENTS

  • Lodi

    Ik moet zeggen dat ik het tape wel gezien heb bij anderen, maar niet wist waar het voor was. Super goed dat het werkt en je dus niet dagelijks pillen en zo moet slikken.

  • Oh wat handig! Ik heb zelf geen last van hooikoorts maar had hier wel over gehoord. Goed om te weten dat je goede ervaringen heb, want mijn dochter heeft er wel last van.

  • MC Kleuver

    Als je door het station loopt, zie je met mooi weer veel mensen in de tape zitten. Vanaf nu vind ik hooikoorts een praktische reden om te tapen.

  • Priscilla

    Het lijkt me zo vervelend om hooikoorts te hebben. Ik zie het veel om mij heen. Goed om te horen dat het wel wat verlichting geeft.

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *