Persoonlijk

Social Media Detox

Overal om me heen zie ik iedereen continue met de telefoon in hun hand. Overal moet worden voldaan aan de Social Media, continue aanwezig zijn en reageren maar ook immer bereikbaar zijn. Zelf heb ik er ook een handje van en dankzij een gesprek met een collega ging ik er flink over nadenken.

Hoe ga ik met Social Media om?

Je ziet het op internet steeds meer, mensen gaan aan de detox van hun Social Media. Logisch eigenlijk ook want je krijgt er nog allerlei RSI-handjes van of een Smartphone-duim. It’s a thing. Mocht je dat nog niet weten.

Steeds meer heb ik zelf ook de behoefte om die telefoon gewoon opzij te leggen. Ik merk dat ik toch vaak onbewust met die telefoon bezig ben. Dingen opzoeken, reageren op Social Media, even een appje naar de man/ vriendin/ oma, o en nog even een foto maken. Nou vind ik foto’s maken niet zo erg maar wel dat ik dat ding steeds in mijn omgeving heb. Wel heb ik hem in mijn tas als ik naar buiten ga met Evi en dan probeer ik hem eigenlijk alleen te pakken als ik de tijd wil weten of een foto ga maken.

Bewust

Van de week had ik het er met een collega over dat zij en haar man (midden 40 beide) zien dat “mijn” generatie maar ook daar wat boven steeds met hun telefoon bezig zijn. Van die dames en heren die achter de kinderwagen/ buggy continue met hun telefoon in de weer zijn maar ondertussen hun kinderen wat vergeten. De valkuil is groot, dat weet ik best maar het is zo zonde.

Maar door dit gesprek ging ik zelf ook nadenken over mijn gedrag met Social Media en het gebruik van mijn telefoon. Ook ik gebruik hem echt te veel. Dat Evi laatst mijn telefoon kwam brengen toen hij niet in de buurt was, vond ik eigenlijk best wel erg. Ik wil gewoonweg van haar genieten en aanwezig zijn in haar leven. Niet dat zij alleen maar mama achter een scherm ziet zitten. Ze groeit zo ontzettend snel en daar wil ik niets van missen.

Beebs and Moms

En dan komt er een knelpuntje: Omdat ik bezig ben met Beebs and Moms wat op de kaart te krijgen is het gewoon belangrijk dat ik toch ook op dat verguisde Social Media aanwezig blijf. Het is dus een dingetje. Ik denk dat ik moet gaan kijken naar tijden dat ik bewust met Social Media bezig ben en dat ik verder de telefoon opzij houdt. Al een tijdje heb ik alle meldingen uitgezet van Facebook maar ook van Twitter en Instagram heb ik alle meldingen uit. Als mijn telefoon trilt weet ik dus dat ik een appje heb. Ik moet mijn weg er dus in gaan vinden.

Ik ben dus met foto’s etc. wel bewust mee bezig dat ik eventueel iets voor Beebs and Moms kan gebruiken. Naast dat ik een foto dan maak met Evi’s gezicht erop voor eigen gebruik maak ik dan vaak ook een foto waar haar gezicht niet op staat. Immers kies ik ervoor om te bloggen en zij niet. Dat is waarom ik haar dus onherkenbaar op de foto’s heb. Zij heeft recht op haar privacy vind ik namelijk. Wel zet ik foto’s van haar op mijn privéfacebook. Deze mensen ken ik allemaal en de foto’s zijn niet openbaar. Dat is met de Beebs and Moms account en pagina’s wel anders.

Social Media Detox

Dat is dus een dingetje. Steeds meer mensen doen dat. Laatst werd er van alles gedacht over Kendall Jenner toen zij afwezig ging van Social Media. Echter bleek dat ze er gewoon even geen zin meer in had. In dit gesprek met Ellen vertelt ze er meer over.

Afkicken

Ik ga dus de komende tijd mijn best doen om af te kicken. De beeb gaat in januari naar de basisschool en ik wil volledig van haar kunnen genieten. Er voor haar zijn. Helemaal weg van de Social Media ga ik dus niet maar ik ga proberen bewuster om te gaan met de tijden, situaties en of het niet gewoonweg verveling en gebruik is.

Herken jij jezelf er ook in, doe je dan met me mee? #socialmediadetox

Kimberly

Ik ben Kimberly, getrouwd met Patrick en moeder van Evi. Op Beebs and Moms schrijf ik over #momlife, persoonlijke verhalen, tips, reviews en alles wat er nog meer in mijn leven is. Naast bloggen op Beebs and Moms ben ik werkzaam als cursusleider in de verstandelijke gezondheidszorg.

«

»

3 COMMENTS

  • An Bouma

    Fantastisch herkenbaar stukje meiske!

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Pingback: Zwangerschap en Social Media? - Beebs and Moms on 21 november 2016
  • Pingback: Tuesdays Teatopics #9 ; Meer tijd aan willen besteden? - Beebs and Moms on 21 november 2016