Seks als moeder, hoe dan
Moms Recente berichten

Seks als moeder? Hoe dan?

Een seksleven als moeder? Vraag je je nu af wat voor grap ik maak en hoe dat dan mogelijk is? Seks is goed voor allerlei verschillende aspecten in je leven die alleen maar een positieve uitwerking zullen hebben. Je leest ze in deze blog terug, inclusief een paar taboes.

De seksualiteit van moeders

Er zijn maar weinig berichten over moeders die seksueel actief zijn. Google het en je vindt vooral nieuwsberichten maar weinig informatieve berichten. Dat terwijl ik als moeder zelf best wel weet dat er periodes zijn waar je aandacht en energie naar de kinderen gaan. Ruim 7 jaar ben ik inmiddels moeder. Om mij heen hoor ik veel moeders die weinig energie hebben en hun seksualiteit of hun seksuele behoeftes kwijtgeraakt zijn.

Intimiteit en ontspanning

Waar het aan de ene kant heel logisch is dat de energie en aandacht naar de kinderen gaat, blijf jij als vrouw ook nog over. Jij verdient ook alle energie en aandacht. Sterker nog, als jij jezelf deze tijd van ontspanning gunt kun je alleen maar een nog betere moeder worden. Daarnaast is de intimiteit heel goed voor jou en je partner om de verbinding tussen jullie samen aan te gaan.

Speeltjes gebruiken?

Het lijkt wel een enorm taboe: speeltjes gebruiken. Dat terwijl het gebruik van speeltjes juist een wereld voor je open kan laten gaan. Samen ontdekken en samen bewust tijd voor elkaar nemen is juist hartstikke fijn! Probeer eens een vibrerend ei of een vibrator tijdens jullie voorspel om dit uit te breiden.

Masturberen?

Ja jeetje, durf ik het erover te hebben? Het lijkt nog steeds een taboe: vrouwen die masturberen. Zeker als moeder lijkt het iets waar niet over gesproken zal worden. En waarom eigenlijk niet? Juist wanneer je moeder bent geworden heb je te kampen met een lichaam dat veranderd is. Ontdekken wat je fijn vindt en jou opwindt is toch juist prettig? Dat kun je ook weer meenemen tijdens de intieme momenten met je partner.

Je bent meer dan alleen moeder

Het kan weer even zoeken zijn naar jouw seksualiteit en seksuele behoeftes wanneer je net moeder bent, maar ook de jaren daarna. Gebroken nachten, drukte, weinig tijd voor jezelf. Zorg ervoor dat je tijd inplant waarin je kunt opladen maar zorg er ook voor dat je tijd plant voor jou en je partner. Denk aan een datenight maar dus ook aan een moment voor seks. Dat klinkt misschien raar maar is het absoluut niet. Zo kun je beide rekening houden met de tijd en planning.

Meer tips lees je terug in: een goed seksleven als moeder

Seks is gezond!

Naast lekker en fijn is seks ook nog eens gezond. Seks is stressverlagend, seks verlicht pijn, versterkt je immuunsysteem, is goed voor je hart, goed voor je bloeddruk, laat je beter slapen, is goed voor je stemming ( yeah voor feromonen ), verlaagt het risico op borstkanker en is dus ook nog eens goed voor de verbinding tussen je partner en jou. Daarnaast geeft seks en meer intimiteit je seksualiteit en zelfvertrouwen een boost.

Liefs, Kimberly

Kimberly

Ik ben Kimberly, getrouwd met Patrick en moeder van Evi. Op Beebs and Moms schrijf ik over #momlife, persoonlijke verhalen, tips, reviews en alles wat er nog meer in mijn leven is. Naast bloggen op Beebs and Moms coach ik moeders en vrouwelijke ondernemers naar meer zelfvertrouwen en zelfzorg.

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

5 + 1 =

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.