Hoe stop je een blogdip en schrijfdip en 20 onderwerpen voor een blog
Blogs voor bloggers Ondernemen Recente berichten

Inspiratieloos? Wat kun je doen tegen een schrijfdip.

Het kan je als blogger zomaar overkomen: de schrijfdip. Geen idee meer waar je over wilt schrijven en er komt niets naar boven als je naar het scherm van je laptop staart. Ook mij overkomt het soms en dus help ik je op weg met deze blog.

Een schrijfdip als blogger

Ook als blogger schrijf je behoorlijk wat artikelen per week. Het verschilt uiteraard van de regelmaat op je blog maar minstens 3 artikelen worden er wel geschreven per week. Dan is het lastig als je niet meer weet waar je over wil schrijven.

Wat kun je doen tegen een blogdip?

Er zijn verschillende dingen die je kunt doen tegen een blogdip / schrijfdip. Ik begin altijd hiermee als ik het even niet meer weet.

Oude artikelen herschrijven

Soms helpt het het beste als je door je oude artikelen heen gaat. Wat heb je eigenlijk allemaal geschreven en wat kun je verbeteren voor Google. Tijdens het bewerken kom ik vaak weer in een bepaalde flow en komen de ideeën vanzelf weer naar boven. En in de tussentijd zorg ik ervoor dat mijn oude artikelen beter leesbaar zijn maar ook beter worden gevonden in Google.

Mijn ideeënlijst doorkijken

In mijn telefoon heb ik een notitie-app waarin ik ideeën noteer die ik tegenkom in het dagelijks leven of die in mijn hoofd naar boven komen als ik bed lig o.i.d. Ik lees deze door en kijk dan of er een artikel is waar ik dan zin in heb of waarvan ik op dat moment iets van kan breien.

Kijken naar een blogtag

Er gaan veel tags rond door de bloggerswereld. Er is dus altijd wel een tag (vragenlijst) te vinden die bij jou past en die je leuk vind. Het mooie aan tags vind ik de vragenlijsten die je in kunt vullen waardoor je even niet zo over een onderwerp hoeft na te denken. Weet je niet waar je tags kunt vinden? Je vindt hier de tags die ik zelf heb ingevuld.

Blogonderwerpen bedenken

Het kan soms gewoonweg lastig zijn om nieuwe onderwerpen te bedenken voor op je site. Zeker na een vakantie vind ik het altijd een beetje moeilijk, waarschijnlijk omdat je dan toch weer in het ritme moet komen. Via Pinterest kun je in ieder geval veel blogideeën opdoen. Maar ook Merel deelde al 155 onderwerpen voor mamabloggers, ik help je verder op weg met mijn tips.

Mijn 20 favoriete Blogonderwerpen

 1. Schrijf over het seizoen; Hoe vier jij je Sinterklaas, Oud& Nieuw of zijn er bijzonderheden aan Pasen?
 2. Schrijf een recept dat je graag eet uit; Zo schreef ik de perzik-pinda kip en de sticky chicken uit die wij graag eten. Maar ook het recept voor de heerlijkste witte chocolade cheesecake deelde ik eerder met je.
 3. Pak je lievelingsproducten en licht die toe in een artikel
 4. Ondernemen; Als ondernemer lees ik graag bij anderen hoe zij het ondernemen ervaren en of zij tips hebben. Daarom deel ik mijn ervaringen geregeld op Beebs and Moms.
 5. Review; Reviews doen het altijd wel goed via Google. Heb je iets in huis waar je onverwacht erg blij mee bent of waarvan je zelf denkt dat je daar anderen over kunt inlichten? Schrijf er een review over. Zo schreef ik een review over de Sulfaatvrije shampoo van Action.
 6. Netflix – tips; Ik ben een beetje verslaafd aan Netflix en ben dus standaard op zoek naar nieuwe tips voor toffe series.
 7. Schrijf een artikel over een tv – programma dat je graag kijkt; Dat deed ik zelf bijvoorbeeld over de Luizenmoeder.
 8. Waar loop je tegenaan als moeder of zijn er juist dingen aan het moederschap die je heel blij maken? Maakt jouw kindje je trots of zijn er dingen die je veel energie kosten? Het maakt niet uit en je kunt als je wil zelfs je lezers advies vragen. Zelf koos ik ervoor om te schrijven over de Hoogsensitiviteit van Evi & mijzelf.
 9. Vriendschappen; Zijn je vriendschappen anders dan vroeger of mis je nu juist iets? De mogelijkheden zijn eindeloos.
 10. Wensenlijst; Er zijn altijd dingen die we zouden willen toch? En anders heeft je kind vast nog wel wat wensen. Evi haar wensenlijst voor de decembermaand deelde ik bijvoorbeeld op de site maar ook mijn eigen wishlist voor mijn verjaardag.
 11. Shoplog; Ik kijk zelf ook graag naar shoplogs, ter inspiratie maar ook omdat ik winkelen gewoon erg leuk vind. Voor de kinderen maar ook voor de moeders vind ik het leuk om te lezen.
 12. Bloggen; Het is niet zo simpel om te bloggen. Er komt ontzettend veel bij kijken. Je blijft eeuwig bezig met je site verbeteren en jezelf als blogger ontwikkelen. Ook heb je tegen allerlei vooroordelen over het bloggen op te boksen. Maar welke tips voor beginnende bloggers heb jij en waar gebruik jij Canva bijvoorbeeld allemaal voor ter ondersteuning van je website?
 13. Je relatie; Mocht je deze tenminste hebben. Een relatie kan voor veel inspiratie zorgen maar ook kun je uiteraard schrijven over de relaties die er niet meer zijn kun je schrijven.
 14. Ga eens creatief zijn; Ook voor kleine knutsels loont het om daar een artikel over te schrijven. Maar ook over de gekkere dingen zoals een Schijt- Aan- Je – Leeftijd – taart kun je een leuk artikel schrijven.
 15. Een gratis weggever; We zijn toch Nederlanders en we willen toch graag gratis spullen ontvangen. Daarom maakte ik de toffe gratis printables voor een babyshower.
 16. Duik tussen je goodiebags of persberichten en kijk of er nog een leuk artikel is voor een winactie of misschien waar je een blog over kunt schrijven. Zeker met persberichten is het wel fijn om daar een blog over te schrijven. Eerlijk gezegd doe ik dit tegenwoordig niet meer zo vaak maar het hielp me het eerste jaar wel op de momenten dat ik geen inspiratie had.
 17. Je favoriete muziek; Welke muziek luister je graag of welke muziek vind jij goed passen bij Sinterklaas / Valentijnsdag / Kerst?
 18. 5 weetjes over jou; Er zijn uiteraard altijd dingen die je lezers niet over je weten. Dat kan komen doordat zij jou nog niet zo lang volgen of op één bepaalde social media waardoor zij e.e.a. missen van je. Hoe leuk is het dan om je lezers kennis met je te laten maken?
 19. In het verlengde van punt 18 kun je aan je volgers op Social Media een vraag stellen waar je antwoord op geeft in een blog. Zo kwam ik aan de vragen van: You can ask me anything.
 20. Tips! Welke locaties vind jij heel leuk om naartoe te gaan en raad je andere ouders ook aan? Dat hoeft niet altijd een pretpark te zijn maar kan natuurlijk ook een locatie in de buurt zijn. Dat deed ik bijvoorbeeld met Landgoed Hoenderdaell.

Einde aan je schrijfdip / blogdip!

Als je nu nog niet enorm op weg bent geholpen en weet wat je kunt doen om je schrijfdip te beëindigen dan weet ik het ook niet meer. Je kunt ook doen zoals ik deed: Een artikel schrijven over je blogdip en hoe je die kunt beëindigen met allerlei tips 😉

Liefs, Kimberly

Liked it? Pin het op Pinterest!

Wat te doen als je een blogdip hebt en 20 onderwerpen om over te schrijven

Kimberly

Ik ben Kimberly, getrouwd met Patrick en moeder van Evi. Op Beebs and Moms schrijf ik over #momlife, persoonlijke verhalen, tips, reviews en alles wat er nog meer in mijn leven is. Naast bloggen op Beebs and Moms ben ik werkzaam als cursusleider in de verstandelijke gezondheidszorg.

«

»

2 COMMENTS

 • ricardo

  Genoeg onderwerpen om over te schrijven en toch raakte ik wel echt in een schrijversdip, want het boeide me allemaal gewoon zelf niet meer zo. Dus ik trok de stekker er even uit, ontdekte de Pathe Unlimited en ging veel naar de bioscoop en daar kwam de inspiratie: films. Daar wilde ik over gaan schrijven, dus een soort herstart zeg maar. Gisteren verscheen mijn eerste artikel weer en ik ga gewoon zien of dit wat is.

  Je geeft in ieder geval goeie tips en denk dat mensen in een dipje hier best wat mee kunnen!

  • Kimberly
   AUTHOR

   Yes! Zo goed dat jij je hart ook hebt gevolgd, sowieso moet je hart er wel in zitten denk ik als je wil schrijven. Anders komt die inspiratie überhaupt niet. Ik ben zo benieuwd naar al jouw tips voor films en series. Dan weet ik tenminste weer wat ik kan gaan kijken zonder teleurstelling 😉

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *