Rijstijlverzekering - auto's op de snelweg
Recente berichten Tips

Rijstijlverzekering, besparen op je autoverzekering

Toen ik 18 was begon ik met rijlessen en inmiddels heb ik bijna 16 jaar mijn rijbewijs. Bijna net zo lang als dat ik geen rijbewijs heb gehad. En waar autorijden heel leuk kan zijn is een autoverzekering toch een uitgave die behoorlijk kan oplopen. Wist je dat je met een rijstijlverzekering kunt besparen op je autoverzekering? Hoe dat zit leg ik je uit in deze blog.

Mijn rijbewijs gehaald

Toen ik na 2x examen doen – lang leve faalangst – mijn rijbewijs haalde wilde ik uiteraard direct autorijden met mijn moeder. Dat ging nogal hortend en stotend. Ik zie nog mijn moeder naast me in de auto zitten, haar lach inhoudend. Of mijn opa me uitzwaaiend achter het raam, breed glimlachend. Later bleek dat hij flink zijn best had gedaan om me niet uit te lachen toen de auto voor de 3e keer uitviel.

Een rijstijlverzekering, wat is dat?

Het is maar goed dat ik toen ik net mijn rijbewijs had geen rijstijlverzekering had. Ik moest eerst echt een goede rijstijl ontwikkelen, net als ieder ander. Tegenwoordig zou mijn rijstijl me behoorlijk kunnen schelen op de kosten van mijn autoverzekering, namelijk tot wel 30%! Maar wat is nou zo’n rijstijlverzekering?

Bij FBTO kun je een app op je telefoon downloaden die meet wat jouw rijstijl is, hoe hard je rijdt én hoeveel kilometers je rijdt. Hoe mooier en beter jij rijdt, des te meer korting je kunt krijgen. Je kunt zelfs de app een maand proberen zonder de FBTO autoverzekering af te sluiten. Zo kun je al een inschatting maken of jouw autoverzekering goedkoper zou kunnen.

Besparen op je autoverzekering

Jaarlijks zijn er nog veel te veel verkeersdoden en gewonden. De app van FBTO helpt je ook om inzicht te krijgen in jouw rijgedrag waardoor jij jouw rijgedrag kunt verbeteren. Elke week kun je jouw rijstijl score bekijken in de app. Door de nuttige tips en informatie die in de app gegeven worden kun je jouw kansen op teruggave van een deel van jouw premie vergroten.

Tegenwoordig heb ik niet meer zoveel haast tijdens het autorijden. Rij jij ook niet zo veel kilometers, ben jij een verantwoordelijke bestuurder en rij jij niet (veel) te hard? Dan zou je met de rijstijlverzekering kunnen besparen op je autoverzekering. En wanneer jij een voordelige autoverzekering hebt hou je geld over voor allerlei andere leuke zaken. Het verbeteren van jouw rijstijl heeft dus meerdere voordelen.

Kende jij de rijstijlverzekering al?

Dit is een samenwerking.

Liefs, Kimberly

Kimberly

Ik ben Kimberly, getrouwd met Patrick en moeder van Evi. Op Beebs and Moms schrijf ik over #momlife, persoonlijke verhalen, tips, reviews en alles wat er nog meer in mijn leven is. Naast bloggen op Beebs and Moms coach ik moeders en vrouwelijke ondernemers naar meer zelfvertrouwen en zelfzorg.

«

»

1 COMMENT

  • Isis

    Bedankt voor deze tip over de rijstijlverzekering. Die kende ik nog niet. Ik herken me tevens in het hortende en stotende rijden toen ik net mijn rijbewijs had. Het halen ervan heeft ook het nodig aantal rijlessen gekost. Ik ben een bedachtzame chauffeuse en rij inmiddels wel lang, maar niet zo heel erg veel. Ik ga me zeker over die verzekering laten informeren.

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

14 − 8 =

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.