Vegan Waxmelts
Recente berichten Reviews

Review | Vegan waxmelts

Ik hou dus enorm van een lekker geurtje in huis. Geurkaarsen vind ik alleen al snel chemisch ruiken of de geur vervliegt snel en dus wilde ik graag iets anders. Ik kwam uit bij waxmelts die ook nog eens Vegan zijn dus ideaal op het eerste oog. Of deze vegan waxmelts ook in de praktijk ideaal zijn lees je vandaag in deze review! Ben jij ook op zoek naar een duurzamer alternatief voor geurkaarsen, lees dan vooral snel verder.

Vegan Waxmelts

Een lekker geurtje zonder extra glas of chemisch luchtje? Waxmelts zijn dus geurtjes die in een wax verwerkt zijn en die door ze met een geurbrander te laten smelten verspreiden ze de door jou gekozen geur. De geur zou over het algemeen zo’n 4 tot 8 uur moeten blijven hangen en met een blokje gaat ook zo’n 4 tot 8 uur mee. Overal in mijn woonkamer staan geurkaarsjes maar de geuren vind ik toch vaak chemisch of ligt dat aan mij? Door Blossom Up  werd ik op het moment dat ik besloot iets anders te gaan zoeken gevraagd om de Vegan Waxmelts te reviewen. Dat wilde ik uiteraard graag en in deze blog kun je lezen wat ik daarvan vond.

Welke waxmelts koos ik?

Toen ik ging kijken kwam ik erachter dat ik keuze had uit ruim 55 verschillende geuren! Instant keuzestress uiteraard. Want hoe kies ik uit die ruim 55 verschillende geuren nou mijn favoriet?
Maar goed, na wat wikken en wegen kwam ik uit op Bombe of Roses en Cashmere Mist. De geur van rozen vind ik namelijk heel fijn, zeker als we dichter naar de zomer gaan. Cashmere vind ik vaak een heerlijke geur, fris en een beetje zoet maar niet overheersend. Daarom dat ik daar dan toch mijn oog op liet vallen. Nu kwam de volgende stap: de kleur. Voor de Bombe of Roses koos ik uiteindelijk voor roze en voor de Cashmere Mist koos ik voor blauw. En omdat Evi en ik van glitters houden – want hallo, glitters zijn geweldig!- gaf ik ook aan graag glitters te willen in de waxmelts. Je kunt kiezen uit 8 verschillende kleuren en voor de glitters kun je kiezen uit 6 verschillende kleuren. Of je kiest ervoor om geen glitters toe te laten voegen, jouw feestje.

Waarom Vegan Waxmelts?

Omdat Daniëlle van Blossom Up de waxmelts zelf maakt van ECO Sojawas is de keuze dus reuze. Ik vind het toch wel een fijn idee dat de geuren die we zouden ontvangen niet getest zijn op dieren. Daarnaast zouden de waxmelts niet spetteren, loeven of inbranden e.d. Op de site van Blossom Up is te lezen dat de waxmelts lijken op geurkaarsen maar geen lont hebben. Mijn verwachtingen waren dus hoog gespannen. Ik ontving de waxmelts al best snel en kreeg er zelfs nog een waxmelt in zilver/goud met de geur Happy Clinique en een geurbrander bij! Supertof dus. Daniëlle had er een proefpakketje van gemaakt, daarom zaten mijn waxmelts apart verpakt en niet in een aantal blokjes zoals normaal.

Vegan Waxmelts Blossom Up en geurbrander

 

Hoe bevielen de waxmelts ons?

Nadat ik de volgende dag foto’s maakte zette ik gelijk een brandend kaarsje in de geurbrander. Evi vond de geur heerlijk en was vooral erg geïntrigeerd door de kleur en de glitters. Uiteraard brandden wij als eerste een roze waxmelt met Bombe of Roses geur. Het viel me op dat er veel geur werd verspreid en ook nadat ik de geurbrander had uitgezet bleef de geur nog lang hangen, heel fijn. Ook vond ik de geur niet overheersend en dat vind ik toch wel heel fijn. De glitters zagen er tof uit zo in die gesmolten was. Nadat we een aantal keer de geurbrander hadden gehad zat er nog wel wat van de was in de geurbrander maar kwam er geen geur meer af.

Tijd voor de volgende dus. We kozen voor de blauwe met de Cashmere Mist geur. Ook die vond ik niet overheersend en de geur bleef lang hangen. Echt ontzettend fijn!

Vegan Waxmelts

Vegan Waxmelts

En nu?

Van de blauwe en roze waxmelts heb ik er nog 1 over, maar ook het extraatje hebben we nog over. Zo lang doe je er namelijk mee. Het pakketje ontving ik namelijk bijna een maand geleden en we zetten de geurbrander bijna elke avond wel even aan. Je doet er dus ook nog eens heel erg lang mee vind ik. Fijn! De geurbranders kun je in verschillende kleuren en vormen krijgen, o.a. bij het tuincentrum of bijvoorbeeld bij bol.com. Je kunt dus een geurbrander kopen die bij jou in je interieur past en daarmee een toevoeging is.

Wil je meer weten? Kijk dan vooral op Blossom Up voor de verschillende keuzes in Vegan Waxmelts.

Liefs Kimberly

 

Vegan Waxmelts Pinterest

Avatar

Kimberly

Ik ben Kimberly, getrouwd met Patrick en moeder van Evi. Op Beebs and Moms schrijf ik over #momlife, persoonlijke verhalen, tips, reviews en alles wat er nog meer in mijn leven is. Naast bloggen op Beebs and Moms coach ik moeders en vrouwelijke ondernemers naar meer zelfvertrouwen en zelfzorg.

«

»

2 COMMENTS

 • Avatar
  Rachelle

  Dat lijken dan inderdaad hele fijne waxmelts! Dat chemische herken ik heel erg; als ik een waxmelt wil laten branden rent m’n vriend nog net het huis niet uit omdat het bijna direct op z’n luchtwegen slaat…

  Rachelle onlangs geplaatst…Prestatiedruk van jongs af aan op kinderen (en ouders)My Profile

  • Avatar
   Kimberly
   AUTHOR

   Heel herkenbaar! Dit vond ik echt heel fijn, blijft ook lang hangen dus je doet er lang mee ?

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vier × drie =

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.