doelen voor mijn blog in 2020
Ondernemen Persoonlijk Recente berichten

Plannen en doelen voor mijn blog in 2020

Mijn blog is een groot deel van mijn bedrijf maar ik merk dat ik al een tijdje niet meer alleen maar schrijf over de dingen die ik leuk vind. Sterker nog, ik heb het idee dat ik mijzelf een beetje kwijt ben in het schrijven. Daarom heb ik wat plannen en doelen voor mijn blog opgesteld voor in 2020. Uiteraard deel ik deze met je!

Weer over dingen schrijven die ik leuk vind

Bij een winstgevende blog hoort schrijven voor opdrachtgevers. Dat is allemaal niet zo raar. Maar de laatste maanden had ik het idee dat ik vooral aan het schrijven was voor opdrachtgevers i.p.v. voor mijzelf en mijn volgers. Moeizaam ging ik achter de laptop zitten en aan de slag. Wilde ik een persoonlijk artikel schrijven, dan had ik werkelijk geen idee waar ik moest beginnen.

Balen vond ik het maar. Schrijven vind ik namelijk leuk dus waarom lukte het me maar niet de laatste maanden? Ik vermoed dat ik de onderwerpen die ik aangedragen kreeg toch minder interessant vond dan ik aanvankelijk dacht. Hierdoor voelde mijn bedrijf ineens als werk en als moeten. Iets waar ik heel slecht tegen kan is iets moeten. Dat zorgt ervoor dat ik in protest kom en dan kosten dingen me veel meer moeite dan dat ze hoeven.

Als blogger is het belangrijk dat je ervoor zorgt dat Google je vind, dat Pinterest het goed doet en ondertussen moet je ook je socials onderhouden. Dat Facebook niet mijn favoriet is heb ik al vaker aangegeven, ik vind het nogal log en moeizaam werken. Instagram vind ik erg leuk maar dankzij de algoritmes was ik het af en toe compleet zat. Toen ik erachter kwam dat de waardes van mijn site op Google waren gezakt had ik er flink de pee in. Sterker nog, ik was het compleet zat en schreef even helemaal niks nieuws. Het voelt namelijk soms wel als water naar de zee brengen, heb ik het ene op orde, dan moet ik weer aan het andere trekken en ga zo maar door.

Op Facebook plande ik oude – nog actuele – berichten in en op de site plaatste ik alleen berichten die afkomstig waren vanaf mijn andere website die binnenkort ophoudt met bestaan. Zo blijven die blogs beschikbaar om te lezen en heb ik de artikelen op mijn site staan. Ook overdacht ik de plannen om aan mijn site te werken, dat is uiteraard wel belangrijk. Ik overdacht nog een stuk meer de laatste maanden, maar daarover zal ik later meer delen.

Ondertussen haalde ik bepaalde doelen die ik voor mijn blog had opgesteld. Ik kwam boven de 1000 volgers op Facebook, haalde meer dan 10.000 lezers op de site en had leuke samenwerkingen.

Doelen voor mijn blog in 2020

Dit jaar heb ik uiteraard ook weer een aantal doelen:

  • Weer meer persoonlijk gaan schrijven en over dingen die ik leuk vind
  • 1500 volgers op Facebook
  • 5000 volgers op Instagram zonder te kopen o.i.d.
  • 15.000 -20.000 unieke bezoekers per maand op de site
  • (DA) Waarde van de site weer naar minstens 28 omhoog werken

Hoe ga ik mijn doelen voor de blog behalen?

Vlak voor de kerstvakantie heb ik meegedaan met een cursus om mijn kennis over Instagram op te vijzelen. Ik wil hier nog meer in investeren en op onderzoek uitgaan, ik weet namelijk zeker dat ik nog veel meer uit Instagram kan gaan halen. Volgende week start een challenge om de blog achter de schermen te verbeteren, daar doe ik aan mee. Ik wil graag mijn site omhoog halen en daarmee de waardes ook. Daarnaast ga ik het gebruiksgemak vergroten van de site, wil ik leuke content schrijven en mijzelf (incl. de site) naar een hoger niveau tillen.

Lees ook: Cursussen die ik het komende jaar wil volgen

De balen van de laatste maanden ga ik achte me laten en ik ga actief aan de slag om de verschillende onderdelen van de site te verbeteren. Stukje bij beetje want anders raak ik het overzicht compleet kwijt. Dat is iets dat ik nu dus als eerste ga doen: inventariseren wat ik verbeterd wil hebben en wat ik daarvoor moet doen. Vooralsnog heb ik er weer zin in en ga ik knallen om de doelen voor mijn blog in 2020 te gaan behalen.

Liefs, Kimberly

Kimberly

Ik ben Kimberly, getrouwd met Patrick en moeder van Evi. Op Beebs and Moms schrijf ik over #momlife, persoonlijke verhalen, tips, reviews en alles wat er nog meer in mijn leven is. Naast bloggen op Beebs and Moms ben ik werkzaam als cursusleider in de verstandelijke gezondheidszorg.

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *