Peuterobsessie de rare dingen die zij zegt
Beebs

Zei ze dat nou echt? De peuterobsessie!

Kinderen zetten je voor schut, het is helaas niet anders. Inmiddels heeft mijn dochter een nieuwe manier gevonden om mij voor schut te zetten met haar peuterobsessie. Vast heel herkenbaar voor andere moeders van peuters, want ze zeggen de meest gekke dingen die kleine schatjes.

De gekke dingen die mijn peuter zegt

Ze is dus al een tijdje ont-zet-tend bezig met de verschillen tussen mannen en vrouwen/ jongens en meisjes. En zoals dat een echte peuter betaamd blijft dat niet keurig binnen de lijntjes. De peuterobsessie gaat in dit geval over piemels, doossies en tieties. Ja dus.

Fijn dus als er tegen die grote meneer in de supermarkt wordt gezegd dat hij een piemel en dat oma een doossie heeft met tieties zodat oma met het schaamrood de supermarkt verliet. Maar ook tegen ieder jongetje die zij tegenkomt, mannen op straat (het liefste een groep bouwvakkers ofzo) of mannen op een verjaardag dient te horen dat hij een piemel heeft en zij niet. De dames die we tegenkomen krijgen te horen dat ze een doossie hebben met tieties en dat Evi tepels heeft met een doossie. Als er nog een beetje op ingegaan wordt zullen ze ook nog eens horen dat Evi ook tieties gaat krijgen als ze ouder is.

Eigenlijk niet heel ernstig toch?

Volgens mij is het heel normaal dat ze er zo mee bezig is, ik vind het afgezien de beschamende momenten soms niet zo erg. Ik vind het belangrijk dat ze de verschillen weet tussen mannen en vrouwen maar dat ze vooral weet te benoemen welke lichaamsdelen ze zelf heeft. We doen er niet zo moeilijk over hier thuis. Maar we hebben het er dus al wel lang over en ik vind het soms een beetje moeilijk om “goede” termen uit te kiezen. Voor de mannen zijn er vele makkelijke namen maar ik vind het voor vrouwen wat lastig. Borsten/ tieties? Tsja die laatste is blijven hangen, terwijl we het toch vaak zelf over borsten hebben. Maar dan, ons vrouwelijke geslachtsdeel. Hoe ga je dat nou benoemen naar een 3- jarige?

We spreken hier ook weleens over vagina en schaamlippen maar dat vind ze vooral heel gek. Lippen heeft ze in haar gezicht zegt ze dan. En met vagina heeft ze de neiging om dat heeeeeeel hard te roepen. Doossie werkt voor ons dus het beste. C’est ca dus maar. Het is niet anders, en ik mag aannemen dat ze op haar 16e niet meer iedereen vertelt wat voor lichaamsdelen ze hebben. Toch?!

Wat werkt bij jullie het beste qua benamingen of hebben jullie kind ook een peuterobsessie? Praat mee op de Facebook van Beebs and Moms.
Liefs, Kimberly

Kimberly

Ik ben Kimberly, getrouwd met Patrick en moeder van Evi. Op Beebs and Moms schrijf ik over #momlife, persoonlijke verhalen, tips, reviews en alles wat er nog meer in mijn leven is. Naast Beebs and Moms ben ik coach in Zwangerschapsverlies via www.liefgedragen.nl

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

5 × vier =

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.