Permanente make-up PMU
Persoonlijk

Dat is pech, wenkbrauwen weg! Waarom ik voor permanente make-up (PMU) kies.

De titel zegt het eigenlijk al. In deze blog kun je lezen over mijn verdwijnende wenkbrauwen en waarom ik dus na al die jaren voor permanente make-up (PMU) ga kiezen.

Schrikken

Ja je zou er zowat van schrikken iedere ochtend. Of eerlijk gezegd zodra ik onder de douche ben geweest en mijn gezicht heb gereinigd, dan zijn ze weg. M’n wenkbrauwen dus. En ik vind ze toch wel mijn gezicht opleuken, stiekem toch wel. Dus inmiddels verf ik al jaren geregeld mijn wenkbrauwen en teken/ vul ik ze met potlood iedere dag weer op. Ik geef ze wat extra vorm en va-va-voom, maar daarmee mijn gezicht ook. En na al die jaren ben ik het toch ook wel erg zat om dat steeds te moeten doen, want waar ze meestal best redelijk snel op mijn gezicht zitten, is het uiteraard op dagen dat je haast hebt een crime om ze keurig erop te krijgen. Dan zitten ze scheef, kijk je continue verbaasd, dan zit de ene hoger dan de ander en weer een andere keer pakken ze toch wel erg donker uit.

 

Permanente make-up?

Wat is nou eigenlijk permanente make-up, ook wel PMU genoemd? Dat is dus een soort van tattoo (pigmentatie) die in de lederlaag van je huid wordt aangebracht met een naald of een hygiënemodule. De PMU verdwijnt in de loop der jaren (2- 5 jaar) en kun je eventueel dan weer bij laten werken als je dat zou willen. Je kunt deze methode laten toepassen om medische redenen waardoor de haargroei verloren is, omdat je moeite hebt met het opmaken van jezelf, of puur esthetisch. Je kunt bijvoorbeeld een lipliner laten zetten, eye-liner of je wenkbrauwen.

 

Waarom kies ik voor PMU?

Nu ging een vriendin van mij een tijdje terug voor een 3d-wenkbrauw tattoo. Zo’n permanente make-up tattoo dus. En ik ben razend enthousiast! Dus ik typ dit berichtje nu leuk terwijl mijn wenkbrauwen morgen gedaan gaan worden. Ik ben het namelijk helemaal zat om iedere keer mijn wenkbrauwen te moeten doen. Ik wil het gewoonweg niet meer iedere ochtend moeten doen en hoop dat ik er tijd door over ga houden. Misschien ben ik morgenavond helemaal niet zo razend enthousiast meer. Uiteraard hoop ik van wel, 2 vriendinnen gaan met me mee ter ondersteuning en controle. Er moet natuurlijk voorkomen worden dat ik de komende jaren verbaasd kijk of met scheve wenkbrauwen rondloop.

 

Ik ga jullie in ieder geval op de hoogte houden via Instagram en ben ontzettend benieuwd hoe het gaat worden.  Duimen jullie voor me?

 

 

Kimberly

Ik ben Kimberly, getrouwd met Patrick en moeder van Evi. Op Beebs and Moms schrijf ik over #momlife, persoonlijke verhalen, tips, reviews en alles wat er nog meer in mijn leven is. Naast Beebs and Moms ben ik coach in Zwangerschapsverlies via www.liefgedragen.nl

«

»

6 COMMENTS

 • Lisette

  Ik kan voorstellen dat het best elke ochtend een dingetje is om te doen. Bij mij is het net het tegenovergestelde, moet opletten dat het niet te veel is. Veel succes en we zien het resultaat wel ????

  • beebsandmoms
   AUTHOR

   Ze zitten erop! Tot nog toe blij, kijken hoe het geneest ???? op instastories staat al een beeld van de nieuwe ik….

 • Chantal

  Whaa spannund!!! Succes morgen!

  • beebsandmoms
   AUTHOR

   Ze zitten erop! ????

 • Jooo

  Bevalt mij best!!
  In Beverwijk laten doen?

  • beebsandmoms
   AUTHOR

   Ja inderdaad 🙂

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

twee + 16 =

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.