Attractiepark toverland 2018 opening 2 nieuwe gebieden
Recente berichten Reviews Uitjes

Opening 2 nieuwe gebieden in Attractiepark Toverland | Review

Gastblogger Michelle ging met haar gezin tijdens de zomervakantie naar attractiepark Toverland in het Nederlandse Sevenum. Afgelopen zomervakantie werden er namelijk twee hele nieuwe gebieden geopend in het attractiepark en dat moest natuurlijk ontdekt worden!

Attractiepark Toverland

Het attractiepark is het jongste park van Nederland. Aanvankelijk gestart als overdekt park voor kleuters hebben zij inmiddels behoorlijk wat groei doorgemaakt en ontvangen zij inmiddels zo’n 700.000 bezoekers per jaar ( de Efteling 5 miljoen) ! Patrick, Evi en ik gingen in de winter naar de Wintereditie van attractiepark Toverland. Hoe ons dat beviel kun je hier lezen. Maar gastblogger Michelle ging in de zomervakantie met haar gezin met 3 kinderen, hoe het hen beviel lees je in deze blog.

Attractiepark Toverland 2018 met een groot gezin

Op naar Sevenum!

Voor Beebs & Moms mocht ik, samen met mijn gezin, naar Toverland in Sevenum. Dit ter gelegenheid van de nieuwe gebieden ‘Port Laguna’ en ‘Avalon’. 08.15u in de auto met een rit van bijna twee uur voor de boeg. Gelukkig zijn wij –mijn man, drie kinderen en ik- het redelijk gewend om langere stukken in de auto te zitten. Na twee uur rijden en drie uitgelaten kinderen in de auto, arriveerden we eindelijk bij het attractiepark. Vanaf de parkeerplaats heb je al gelijk perfect uitzicht op ‘Troy’, dé houten achtbaan. Nu hadden we een nog enthousiastere oudste dochter Pippa, want als er één een durfal is, is zij het wel!

Attractiepark Toverland 2018 met een groot gezin

Het Magiezijn

Bij aankomst bij de gastenservice lagen onze kaartjes al klaar en waren we klaar om via de nieuwe ingang bij Port Laguna naar binnen te gaan. Mede door het lekkere weer, waan je je in een andere wereld. Als eerste zijn we ‘het Magiezijn’ ingegaan. Hier breng je een bezoek aan de familie Magistralis. Al generaties lang verzamelt deze bijzondere familie magische kostbaarheden en flessen die op het betoverende strand van Port Laguna aanspoelen. In het mysterieuze ‘Magiezijn’ worden deze magische flessen zorgvuldig getest. Het is een kleine ‘show’ van maximaal 10 minuten en toegankelijk voor alle leeftijden. De ‘show’ is intiem, magisch en een beetje spannend. Vooral bedoeld om de magie in jezelf te ontdekken.

Attractiepark Toverland 2018 met een groot gezin

Het park verkennen

Na het Magiezijn zijn we het park gaan verkennen. Eerst een beetje rondlopen om te kijken hoe druk Attractiepark Toverland 2018 met een groot gezinhet is en om te bekijken waar, mochten de rijen enorm lang zijn, we echt in willen. Uiteraard stond ‘Troy’ op het lijstje, mijn man wilde graag in de Fenix (zo’n griezelig over-de-kop-gaan-achtbaan), Pippa wilde graag in de Dwervelwind en Toos-express (ook beide achtbanen, maar gelukkig twee die niet over de kop gaan). Onze jongste dochter, Lorenthe, vindt het allemaal prachtig om te zien, maar is niet zo’n durfal als haar grote zus. Die was meer van de draaimolens en de snoeptentjes. En onze jongste zoon Otis, is nog niet groot genoeg voor al die achtbanen dus die mocht zich vermaken in de rijdende autootjes.

Na een aantal ritjes in de Dwervelwind zijn we wat gaan eten. Genoeg tentjes en mogelijkheden om naar ieder wat wils te kunnen eten. Toevallig startte er, net toen we klaar waren met eten, een watershow. Leuke show met mooi licht, geluid en veel water en als je iets te dichtbij stond werd je nog nat ook!

Attractiepark Toverland 2018 met een groot gezin

Op naar de achtbanen

Attractiepark Toverland 2018 met een groot gezinOp naar de ‘Troy’-achtbaan. Grote teleurstelling was er dan ook bij Pippa toen we erachter kwamen dat ze er nog niet ‘groot’ genoeg voor is. Helaas zijn onze kinderen (nog) niet heel groot (ook niet heel raar als je twee ‘smurfen-ouders’ hebt), wat er dus voor zorgt dat onze kinderen niet overal in mogen. In plaats van de ‘Troy’ zijn we naar het overdekte gedeelte gegaan. Hier hebben we ons allemaal prima kunnen vermaken. Lorenthe wilde graag met mij in de ‘Toos-express’, maar dit bleef bij één keer. In tegenstelling tot Pippa, die kon er geen genoeg van krijgen. Ook voor Otis was het overdekte gedeelte prima, hij kon in de baby-achtbaan, in de autootjes en kon gewoon wat rondlopen wat voor hem ook al prima vermaak is.

Kritische noot

Doordat Pippa te klein was voor meerdere attracties was de teleurstelling soms wel groot. Er missen nog wat uitdagende attracties voor de kleinere (schoolgaande) kinderen. Het attractiepark is nog klein i.v.t. de bekendere familieparken in Nederland, wel heeft het grote plannen voor de toekomst. In een dag zul je attractiepark Toverland ruimschoots kunnen bekijken. Zodra je kinderen de 1,20m hebben bereikt is het zeker de moeite waard! Dat is wat wij gaan doen, wachten totdat Pippa 1,20m is en oppas regelen voor Lorenthe en Otis. Dan gaan we zeker een keer terug!

Michelle

 

Liked it? Pin het op Pinterest!

Attractiepark toverland 2018 opening 2 nieuwe gebieden

Kimberly

Ik ben Kimberly, getrouwd met Patrick en moeder van Evi. Op Beebs and Moms schrijf ik over #momlife, persoonlijke verhalen, tips, reviews en alles wat er nog meer in mijn leven is. Naast Beebs and Moms ben ik coach in Zwangerschapsverlies via www.liefgedragen.nl

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

17 − 17 =

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.