Zomervakantie in Nederland
Persoonlijk

De zomervakantie is bijna afgelopen, wat deden we eigenlijk allemaal?

Volgende week gaat regio Noord weer naar school, dus ook Evi. Door mijn baanwisseling had ik ook bijna 6 weken vrij en dat was heerlijk! Maar wat deden we allemaal tijdens deze 6 weken zomervakantie?

 

Begin van de zomervakantie

In het begin hadden we echt rotweer, het regende en het zonnetje was foetsie. We kregen een pakket van DeLeuksteTaartenshop en dat kwam eigenlijk op het juiste moment. Wij houden enorm van bakken en daarom was het leuk om aan de slag te gaan samen. Uiteraard kwam het bakken met wat frustratie her en der van mijn kant. Ik hou gewoon niet zo van eierschalen in mijn cupcakes en wil graag koekjes bakken met het deeg. Maar ja dan moet er wel deeg overgebleven zijn nadat je dochter zich op dat deeg heeft geworpen: “O ik hou zo van koekjes”. Gelukkig zijn er wat meer afspraken te maken met Evi en dat scheelt wel iets. Een klein beetje….

 

Lees ook: DeLeuksteTaartenshop 

 

Santpoortse Feestweek

De tweede week van de zomervakantie was er de Feestweek in een dorp bij ons in de buurt; Santpoort. Bijna elke dag zijn we daarheen geweest en konden jullie meegenieten met ons via de Instastories. We zijn een aantal keer naar de kermis gegaan, ik ging aan de Jillz met vriendinnen, we scharrelden over de jaarmarkt en maakten de agrarische dag onveilig.

 

 

 

Evi weekend weg

Evi ging toen de Santpoortse Feestweek bijna was afgelopen een weekend met haar oom en tante mee om te logeren bij mijn ouders in Friesland. Mijn ouders hebben elk jaar een huis waar zij op passen als de eigenaren zelf met vakantie zijn. Mijn ouders vinden het ideaal en Evi gaat er ieder jaar heen. Wij gingen uit eten met elkaar en genoten van de tijd die we samen hadden, en ok ook het uitslapen was fijn! We gingen zelfs nog een stuk wandelen in de duinen en dat was heerlijk omdat we niet steeds hoefden te wachten of uiteindelijk met een kleuter moesten slepen.

 

 

Toen Evi weer terugkwam gingen we weer verder bakken en maakten we heerlijke cupcakes. Met de spullen uit het pakket van De LeuksteTaartenshop inderdaad 😉

 

Eindelijk echt vakantie!

Eindelijk had de man ook vakantie en dus gingen we lekker uit eten, zwemmen in het zwembad in de buurt, gingen we naar Madurodam en gingen we met de trein naar Schiphol om vliegtuigen te kijken. Het weer liet het echt een beetje afweten dus moesten we steeds dingen bedenken waar we een beetje droog waren. De dag dat we naar Madurodam gingen was het erg mooi weer en dat was te merken aan de drukte. Japanners die in de hortensia’s liggen voor Instagram-waardige foto’s, holy nuchterheid! Ik maak graag leuke foto’s maar zodra ik in een hortensia ga liggen hoop ik toch dat iemand gaat ingrijpen. Ik wil alleen in een hortensia eindigen na een hele leuke avond met teveel drank. Misschien is dat eerder al zo geweest maar weet ik dat niet meer, hmmzz. Ook gingen we naar Park Hoenderdaell in Anna Palowna. Mijn vader ( en mijn moeder) was daar eerder met Evi geweest en had het getipt. Het was echt ontzettend leuk en is niet al te duur, heel fijn dus om te doen. Veel dieren, dichtbij, speeltuinen, gratis parkeren, mooie prijzen voor het eten/drinken etc. Absolute aanrader!

 

Paar jaar ouder

Ook werden we ineens een paar jaar ouder toen we met Evi naar de spoedpost moesten. Overal bloed en een man die enorm geschrokken was maar ook een kind dat erg afwezig was. Ik schrok me oneindig!

 

Lees meer: Hoe een winkelwagentje ons naar het ziekenhuis leidde

 

 

Bourgondische leven!

Wij houden dus enorm van eten, als je naar mijn billen kijkt weet je eigenlijk al genoeg. Maar goed, wij gingen dus ook lekker veel uit eten tijdens de zomervakantie. We aten bij de Sumo, Bij Ernst, Op Proefpark in Haarlem. Ook aten we snacks, kibbeling (want dat hoort bij een dag strand), ijsjes en dronk ik lekkere wijntjes/ Jillz/ Scroppino’s etc. Uiteindelijk hebben we vaker ergens gegeten maar heb ik er geen foto’s van geplugd omdat ik mezelf al zo’n vreetzak voelde na het plaatsen van deze foto’s.

Yummie, lekker met elkaar uit eten! #diner #sushi #familie #family #together #nevernoteating #mommy #momlife #food

Een bericht gedeeld door BeebsandMoms (@beebsandmoms) op

O en ik maakte een lekker makkelijk en kindvriendelijk recept met pasta en spinazie. Je kunt die terugvinden via deze link.

 

 

Strand

Ik had dus enorm gehoopt dat we in de zomervakantie veel naar het strand konden maar helaas. We zijn nadat we Madurodam waren ontvlucht naar Katwijk aan Zee gegaan om te genieten van het weer. En vorige week nog een keer toen het heerlijk weer was. Aan het eind van de dag ging het toen regenen, beetje jammer. Deze week was het zomaar ook nog mooi weer maar wilde Evi naar het buitenbad in de buurt. Dat was trouwens ook heel fijn, al was de man inmiddels alweer aan het werk. Samen met Evi is het ook gewoonweg heel fijn.

 

 

 

Tuinset

Tussendoor knapte ik nog een tuinset op die ik via Marktplaats kocht. We aten steeds binnen doordat Evi en de man graag wilden eten aan een tafel en niet op de loungeset. Ik vond dat erg jammer en wilde graag een makkelijke set waarvoor ik niet steeds eerst tig kussens voor hoefde te pakken. Wel wilde ik graag de set wat kleur geven en dat is wel gelukt denk ik zo. Ik heb me een breuk geschuurd en geschilderd maar ben blij met het resultaat.

 

 

 

Onze zomervakantie

Dat was dus zo’n beetje onze zomervakantie in een notendop Instagramfoto’s. Wij gingen deze zomervakantie niet op vakantie omdat ik oorspronkelijk was uitgerekend, daarna moest werken, we inmiddels andere uitgaven hadden gemaakt etc etc. Maar heel eerlijk gezegd miste ik het wel om met mijn billen in het zand en in het zonnetje te zitten. Daar hou ik enorm van en dus gaan we volgend jaar tijdens de zomervakantie wel weer de hort op. Op een gegeven moment was ook iedereen met vakantie en werd het een beetje “eenzaam”. Ik heb al een claim gelegd op een vriendin om volgend jaar weer samen te gaan, dat deden we vorig jaar ook en was heel fijn.

 

Wat deden jullie deze zomervakantie?

Liefs Kimberly

Kimberly

Ik ben Kimberly, getrouwd met Patrick en moeder van Evi. Op Beebs and Moms schrijf ik over #momlife, persoonlijke verhalen, tips, reviews en alles wat er nog meer in mijn leven is. Naast Beebs and Moms ben ik coach in Zwangerschapsverlies via www.liefgedragen.nl

«

»

1 COMMENT

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  • Pingback: Hoera de eerste schooldag van het nieuwe schooljaar is er, hallo groep 2! - Beebs and Moms on 1 september 2017