ondernemen als moeder update
Ondernemen Recente berichten

Ondernemen als moeder | Update voorjaar 2019

In 2018 startte ik met ondernemen. Ik, die altijd zei dat nooit te gaan doen. Maar het gebeurde toch en inmiddels ben ik bijna anderhalf jaar bezig met ondernemen. Hoe bevalt het mij tot nog toe en wat zou ik anders doen als ik erop terugkijk? Je leest het in deze ondernemen als moeder update.

Het ondernemerschap als moeder

Het is nogal wat, moeder zijn en ondernemen. Vergeet niet dat er veel uren gaan in het opzetten van een bedrijf. Maar er gaan ook een hoop uren zitten in het moederschap. Beide met liefde overigens maar het kan behoorlijk zoeken zijn. In ieder geval was dat het voor mij. En eerlijk gezegd blijft het voor mij nog best wel eens zoeken.

Flexibel maar toch ook weer niet

Ik vind het ideaal dat ik mijn eigen baas ben. De enige die bepaalt wanneer ik werk, dat ben ik zelf. Omdat mijn dochter naar de basisschool gaat kan ik makkelijk werken wanneer zij op school zit. Maar ook daarbuiten werk ik geregeld. Even nog iets inplannen, even nog iets afronden of een online gesprek voor B&M waarmee ik moeders coach na een zwangerschapsverlies of naar meer zelfvertrouwen.

Omdat ik zelf kan bepalen wanneer ik werk ben ik behoorlijk flexibel. Dat scheelt enorm. Maar aan de andere kant moet er wel gewoon werk gedaan worden. Ik kan dus wel beslissen een ochtend niet te werken omdat er iets met mijn dochter is maar aan die uren moet ik wel ergens anders weer inhalen. Het houdt dus in dat ik dan in de avond aan de slag moet of ik moet ergens keihard doorwerken.

Omgeving en reacties

De omgeving ziet vaak alleen dat ik veel thuis ben. Wat ik dan doe is onduidelijk waardoor er gemakkelijk word gezegd dat ik toch alleen maar thuis ben. Ja, dat ben ik inderdaad. Echter werk ik dan over het algemeen en dat is voor mij heel fijn. Het is dus niet zo dat ik alles kan laten vallen zodra er iemand voor de deur staat of wanneer er een beroep op mij gedaan wordt. Ik heb ook te maken met afspraken en met deadlines.

Ik denk dat er gewoonweg veel onduidelijk is over wat ik doe en hoe dat nou werkt. Sommigen vragen het aan me en willen oprecht weten hoe het werkt. Anderen vragen niets en weer anderen maken er grappen over. Er bestaan zeker over bloggers veel misverstanden, dat lijkt me te komen door de onduidelijkheid die er is. Mensen weten zich vaak geen houding te geven als ze niet weten wat het nou echt inhoudt.

De combinatie ondernemen en moederschap

De combinatie is voor mij ideaal. Wel merk ik dat ik vaker mijn telefoon weg moet leggen. Het maakt niet uit voor dat ene mailtje of ik nou een uur later reageer en diegene die op mijn stories reageren ook niet. Het is zoals het is. Mijn dochter geeft het nu ook aan dat ik mijn telefoon weg moet leggen. Ik heb haar dat gevraagd om te doen, eerlijk is eerlijk, ik ben me er niet altijd van bewust dat ik weer met mijn telefoon in de hand zit. Dit werkt voor ons goed en wanneer mijn dochter thuis is van school ben ik dat ook. Dit voelt gewoon echt heel fijn en goed.

Nu ben ik momenteel bezig met wat dingen omgooien in mijn manier van ondernemen. Het aanbod van Lief Gedragen ben ik aan het aanpassen, mijn doelgroep is verandert en ook bij Beebs and Moms heb ik het e.e.a. aangepast. Om dat te doen ging ik o.a. een weekend weg op Workation en zorg ik ervoor dat ik kan sparren met andere ondernemers. Zo kom ik uit mijn eigen tunnelvisie en kan ik weer door.

Wat zou ik anders willen?

Het bevalt me prima hoor dat ondernemen maar ik zou het wel fijn vinden om op een vaste dag een salaris te ontvangen. Yup en laat dat nou ontbreken bij het ondernemen. Soms voelt het echt als hosselen want niet iedere maand zorgt voor een stabiel inkomen. Ik merk wel dat nu ik langer aan het ondernemen ben dat ik makkelijker onderhandel met opdrachtgevers.

Dat scheelt maar ik merk bij Lief Gedragen dat ik het lastig vind om aan te geven dat het geld kost. Het is niet gratis en je betaalt voor mijn ervaring, inzet en de resultaten die ik je help boeken. Maar het liefste zou ik iedereen helpen. Om van mijn eigen blokkades op dat gebied te komen ga ik een cursus volgen op dit gebied. Daar heb ik zin in want ik ga er vanuit dat het een hoop opluchting gaat bieden als ik dat stukje wat meer los kan laten.

Ben jij werkzaam als ondernemer of werk je in loondienst?
Liefs, Kimberly

Kimberly

Ik ben Kimberly, getrouwd met Patrick en moeder van Evi. Op Beebs and Moms schrijf ik over #momlife, persoonlijke verhalen, tips, reviews en alles wat er nog meer in mijn leven is. Naast Beebs and Moms ben ik coach in Zwangerschapsverlies via www.liefgedragen.nl

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vijf × drie =

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.