Onderhoud aan huis, dit hebben wij gedaan
Home en interieur

Onderhoud huis: dit hebben wij gedaan

Het onderhoud aan huis kost je veel geld, wel zijn dit uitgaven die je in je eigen huis investeert en die je er later weer uithaalt. Dit jaar hebben wij meerdere grote dingen in huis onderhouden, net als voorgaande jaren. Deze 5 dingen hebben we de laatste 5 jaar allemaal verbeterd aan ons huis!

Het onderhouden van ons huis

In 2015 kochten wij ons huis in Velserbroek. Er waren toen net een aantal dingen verbeterd door de vorige bewoner vanwege de verkoop. Wij hebben sinds de koop van ons huis jaarlijks bepaalde onderdelen van ons huis onderhouden of verbeterd. De volgende vijf dingen staan bovenaan de lijst van vele dingen die we hebben onderhouden door de verbetering aan onze leefruimte en kosten.

1. De badkamer vervangen

Het sanitair in de badkamer en het toilet beneden waren nog origineel. Het huis is gebouwd in 1989 dus vervanging was hard nodig. We hebben de badkamer en het toilet volledig laten vervangen door erkende vaklieden. Samen hebben we gekeken naar wat haalbaar was met de ruimte en onze smaak. De afgelopen 5 jaar hebben we al veel plezier van deze investering gehad!

Ook interessant: de onderhoudskalender Vereniging Eigen Huis

2. De achtertuin laten bestraten

De achtertuin was sinds de verhuizing een doorn in mijn oog. De bestrating was volledig verzakt, er was weinig ruimte voor planten en door de klinkertjes kwam veel onkruid. Patrick had wat verzakkingen verholpen totdat we vorig jaar de achtertuin volledig hebben aangepakt. Meer ruimte voor planten, grote tegels zodat er minder onkruid is, een stuk kunstgras voor de afvoer van water en waar onze dochter op kan spelen.

3. Een nieuw afzuigingssysteem

Al jaren vonden we het afzuigingssysteem veel geluid maken. Wij dachten dat het systeem redelijk nieuw was maar ook deze bleek nog te komen uit 1989. Behoorlijk verouderd dus. Het nieuwe afzuigingssysteem is een verademing! Weinig last nog van het geluid, een afstandbediening zodat we ook vanuit de badkamer het systeem kunnen bedienen en de badkamer is duidelijk minder vochtig. Ook de kanalen van het afzuigingssysteem zijn gereinigd, we kunnen er dus weer jaren mee vooruit.

4. Het buitenschilderwerk

Voordat wij het huis kochten was het schilderwerk gedaan. Afgelopen jaar was het echt weer hard nodig om het schilderwerk te laten doen, de verf was op verscheidene plekken aan het afbladderen. Al onze kozijnen zijn van hout dus die moeten goed worden bijgehouden zodat we houtrot kunnen voorkomen. Omdat we een aantal dingen niet zelf konden doen en omdat buitenschilderwerk wel echt een vak apart is hebben we het schilderwerk door een erkende schilder laten doen. Het buitenschilderwerk is wel echt één van de belangrijke dingen aan onderhoud van je huis. Wereld van verschil en je houtwerk kan er de komende jaren weer tegenaan!

5. Dakraam vervangen

Op onze verlanglijst staat nog een dakkapel (x2) om de ruimte op zolder te vergroten. Maar in de tussentijd was ons dakraam behoorlijk verouderd en was er een lekkage bij het raam. Hoog tijd dus om deze te laten vervangen! Ons nieuwe Velux-dakraam is veel makkelijker in gebruik, voorzien van dubbelglas en we hebben geen lekkages meer. Het raam zelf was ook ietsje groter dan het oude raam, al was de omvang hetzelfde, we hebben dus meer licht op zolder en dat is prettig.

Geen geld voor onderhoud huis

Wil jij bepaalde delen van je huis verbeteren maar heb je geen geld voor het onderhoud van je huis? Dan zou je kunnen kijken naar een andere mogelijkheid van financiering, namelijk geld lenen. Geld lenen kost geld, dat is altijd een belangrijk punt om rekening mee te houden! Maar door online een vergelijking te maken, vind je de bank met de laagste rente en weet je zeker dat je niet onnodig te veel betaalt. Misschien vraag je je nu af: hoeveel kan ik lenen? Dit kun je zelf online heel gemakkelijk berekenen. Je kunt via een online vergelijkingstool jouw leendoel, het bedrag dat je wilt lenen en je leeftijd invullen. Ook vul je een aantal punten in over jouw leefsituatie en daarna kan je meerdere aanbieders van leningen met elkaar vergelijken. Zo zie je onder andere duidelijk wat het rentepercentage is.

Liefs, Kimberly

Kimberly

Ik ben Kimberly, getrouwd met Patrick en moeder van Evi. Op Beebs and Moms schrijf ik over #momlife, persoonlijke verhalen, tips, reviews en alles wat er nog meer in mijn leven is. Naast bloggen op Beebs and Moms coach ik moeders en vrouwelijke ondernemers naar meer zelfvertrouwen en zelfzorg.

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 × twee =

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.