Ode oma
Moms

Ode aan de oma

Tsja dames (en heren), tijd om die geweldige oma’s even in het spotlicht te zetten! Waar zouden we zonder de beste dames wezen? Als ik naar mijn situatie kijk, dan past mijn moeder veel op. (Mijn vader ook maar ach nu staat het spotje op oma gericht…) Ook om mij heen zie ik oma’s die veel oppassen op de ukjes en dienen met raad en daad.

Verwennen

Waar mijn moeder Evi tot op het bot verwend met alles wat ze thuis niet krijgt, kan ik het echt niet storend vinden. Vroeger werd ik door mijn opa en oma verwend en vertroeteld, toen maakte mijn moeder zich zorgen of we (ik heb een zus) wel genoeg groenten binnen kregen. Moeiteloos wisten we de lekkere dingen te vinden die mijn opaatje en omaatje te bieden hadden. Pepermuntballen yeah! O en kippenpoten á la oma, 9en dan dopen in de jus met vers witbrood) mmmmmm. Heerlijk! O en Griesmeel met zelfgemaakte saus, zooooo lekker.

Zo ook Evi. Ik ben bezig met mijn hielen te lichten richting het werk en huppa, ze staat al paraat bij de snaai-la (vroeger bekend als de haarspullen-la). Of bij het potje met snaaiwerk op de vensterbank. Ik geef haar ook gelijk eigenlijk, zelf zou ik ook het liefste direct die la en pot induiken maar ik moet het goede voorbeeld geven….

Genieten

Dat oma na een dag oppassen helemaal knock-out gaat is niet zo vreemd, de twee ondernemen behoorlijk wat. Soms word ik er zelf ook al moe van als ik het allemaal hoor maar ze zijn enorm aan het genieten met elkaar. En daar gaat het om. Nou verdacht ik mijn moeder er dan ook altijd van dat toen de mini nog heel erg baby was, dat oma haar heerlijk op haar arm had laten slapen. “Ze heeft heerlijk in haar bedje geslapen.” Dat zei mijn moeder dan, maar ondertussen kon oma haar arm niet meer bewegen en liep ze dagen met een lamme arm.

b7cfdb41e7e4d59971ec1225c76f2330

Superoma!

Maar…. Oma’s zijn naast oma’s ook nog eens mama’s. Mama’s die mama’s (hun dochters) ondersteunen, knuffelen, complimenten geven en soms ook de nodige verlichting bieden. Want als ik erg druk ben staat mijn moeder vooraan om ervoor te zorgen dat ik ook wat tijd voor mijzelf (en de man) neem, zodat ik er weer lekker tegenaan kan. Ze weten immers als geen ander hoe zwaar het moederschap kan zijn.  Ze denkt dus lekker mee, heeft Evi mede zindelijk gekregen (ging aan kop eerlijk gezegd), is een grote steun in het weer naar binnen krijgen van groenten bij de mini en is gewoon een superoma! En dat mag weleens gezegd worden….

Dus alle geweldige oma’s, dank jullie wel dat jullie er zijn, ons helpen en steunen, knuffels en eten geven aan de mini’s en hun mama’s. We zijn ontzettend blij met jullie hulp en…… We vinden jullie gewoon fantastisch!

 

Eerder schreef ik deze blog voor Digimama al heb ik hem her en der wat aangepast 😉

 

Uitgelichte foto: Pixabay

Kimberly

Ik ben Kimberly, getrouwd met Patrick en moeder van Evi. Op Beebs and Moms schrijf ik over #momlife, persoonlijke verhalen, tips, reviews en alles wat er nog meer in mijn leven is. Naast bloggen op Beebs and Moms ben ik werkzaam als cursusleider in de verstandelijke gezondheidszorg.

«

»

1 COMMENT

  • MamaIssues

    Leuk!!
    Oma’s verdienen het inderdaad ook wel eens om in het zonnetje gezet te worden!
    Mijn moeder past ook veel op, ben ik heel dankbaar voor en mijn kids vinden het heel erg fijn 🙂

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *