De nieuwste trends in kinderkleding zomer 2018
Kids Fashion

De nieuwste trends in kinderkleding voor de zomer 2018

De meeste moeders zullen het wel herkennen, je gaat winkelen voor jezelf maar komt thuis met kleding voor de kinderen. Maar welke trend zie je de komende zomer terugkomen in de kinderkleding? Ik laat het je zien!

Kinderkleding zomer 2018

Op uitnodiging van het persbureau PR4Kids mocht ik gisteren een kijkje nemen in een aantal collecties voor de zomer van 2018. De trends in kinderkleding en de verschillende merken kon ik dus al bewonderen met een aantal andere bloggers! Het mooie is dat de kinderkleding de komende weken uitgeleverd gaat worden dus zie je iets moois? Dan is de kans groot dat het binnenkort al bij je favoriete winkels of webshops te koop is.

Twinnen

Het twinnen van moeder en dochter blijft toch wel steeds meer een ding te worden in kledingland. Mocht je niet weten wat twinnen is? Dat is dus dat moeder en dochter hetzelfde aanhebben maar dan uiteraard in hun eigen maat. Zo match je leuk met elkaar. Dochters willen toch vaak hetzelfde eruit zien als hun moeders en deze trend zit daar bovenop. Eerlijk gezegd vind ik het zelf ook leuk om te machen met mijn gezin, dan valt het ook op dat we bij elkaar horen o.i.d. Automatisch match ik vaak al met Evi omdat ik de kleding van Evi en mij uitzoek. Heb ik een rode dag, dan heeft Evi dat ook vaak 😉  En die man van mij past zich dan vaak weer aan ons aan. Maar goed, we moeten dus wel oppassen dat we niet een soort van Carnavalsattractie worden met elkaar.

De twinningtrend dus. Er zijn steeds meer merken die een moeder- en dochterlijn uitbrengen. Zo ook Deal 75. Dit Nederlandse merk richt zich vooral op de combinatie tussen moeder en dochter. De maten lopen van 122- XXS- XXL en voorzien daarmee een hoop twinnende moeders en dochters.

Kinderkleding

Toen ik alle collecties zo zag hangen vielen me een aantal dingen op:

 • Voor de jongens zijn de kleuren toch eigenlijk weer hetzelfde als voorgaande jaren. Ik zag veel oranje, turqoise, blauw.
 • Voor de meisjes zag ik veel roze ( in verschillende tinten) en mint.
 • Voor beide zag ik ook een berg grafische prints.
 • En zoals altijd waren de zomerse prints van ananassen, bloemen en andere vrolijke dingen aanwezig.
 • Hele zachte stoffen, veelal van biokatoen.
 • Opvallende metallics en glitters in kleding en schoenen!

 

 

 

 

 

 

Mijn favorieten

Deze shopaholic zag weer hele leuke dingen voor haar dochter. En eerlijk gezegd had ik ook weer een aantal favorieten. Zo vind ik van de Zeeman de vrolijke sportkleding voor moeder en dochter erg leuk. Voor de meiden zijn die er in 2 kleuren en met 2 verschillende broeken; een joggingbroek en een sportlegging. Leuk om te zien want ik heb die set voor Evi vorige week al gekocht. Op de sportkleding staat I love dancing  en laat Evi daar nou helemaal gek op zijn. Sterker nog, vanmorgen is ze vertrokken naar school met die set aan. En zoals je van Zeeman gewend bent heeft de kleding een mooie kleine prijs.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Maar ook deze armygroene blouse van Retour en deze jurkjes van Like Flo vond ik heeeeeeeeel erg leuk. Laat ik eerlijk bekennen dat ik Like Flo een supertof merk vind. Evi heeft er meerdere artikelen van, maar meestal koop ik ze in de sale omdat ik het nog wel prijzig vind voor een meisje van net 5. Die dochter van mij gooit er toch drinken overheen of veegt haar etensresten eraan af. Maar deze artikelen ga ik in ieder geval heel goed in de gaten houden! Sowieso houdt Evi enorm van jurkjes en jurkjes die opvallen maar toch heel comfortabel zijn. Zo hadden we ook hele leuke sets voor haar verjaardag uitgekozen. Ik vind sowieso dat nu ze nog jong is dat ze lekker moet kunnen opvallen als ze dat wil, toegeven aan opvallende artikelen moet dan zeker kunnen. En stiekem wil ik ook zo’n cool zilveren metallic rokje. Om nog maar te zwijgen over een rood bikerjasje.

Legergroene blouse Retour Meisjes

 

 

 

 

 

 

 

Lees ook: Een verjaardagsoutfit kopen samen met mijn kleuter.

 

Regenkleding

Ook zag ik enorm toffe regenkleding en rugtasjes. Deze kwamen bij www.stoerekindjes-regenkleding.nl vandaan en zijn absoluut van een hele andere stof gemaakt dan van de regenkleding die ik vroeger naar school mee kreeg. Hiermee zal de regen worden buitengehouden en zit je niet onder de jas te stomen zodat je nat van het zweet op school aankomt. Daarnaast zijn ze in enorm leuke en vrolijke prints te koop waardoor je bijna  kunt verdragen dat je in Nederland ook in de zomer je regenkleding nodig hebt. Naast de regenlaarzen en regenjassen verkopen ze ook nog eens bijpassende paraplu’s. Heel tof, Evi heeft nu nog een passende regenjas maar zodra die te klein gaat zijn ga ik toch echt even bij Stoere Kindjes kijken

 

Heb jij al kinderkleding voor de zomer gezien in de winkels? En wat viel jou op aan de nieuwe collecties?

 

Liefs Kimberly

Kimberly

Ik ben Kimberly, getrouwd met Patrick en moeder van Evi. Op Beebs and Moms schrijf ik over #momlife, persoonlijke verhalen, tips, reviews en alles wat er nog meer in mijn leven is. Naast Beebs and Moms ben ik coach in Zwangerschapsverlies via www.liefgedragen.nl

«

»

4 COMMENTS

 • Annabel

  Jaaa dat jurkje van Like Flo heb ik gister voor Liselotte gekocht! Zo leuk voor d’r 4e verjaardag. Mooi fijn kledingmerk.

  • Kimberly
   AUTHOR

   Ja! Wat tof! Kleine er ook blij mee?

   • Annabel

    Ja ze wilde de jurk al niet meer uit! Hihi! Hopelijk is het op haar verjaardag ook zo mooi weer! De legging van Flo moet ik terug brengen die zit echt te strak. Ze hebben zoveel moois weer in de collecte. Voor Liselotte nu 2 jurkjes. Straks hou ik de sale ook in de gaten 😉

    • Kimberly
     AUTHOR

     Ah wat fijn! Wel jammer van die legging, geen idee eigenlijk hoe die normaal vallen. Wij hebben eigenlijk altijd alleen de jurkjes. Ik ga ook weer zitten voor de sale ?

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

achttien + 1 =

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.