Zo koop jij de ideale kledingkast voor de kinderkamer
Moms Fashion Recente berichten

Een nieuwe kledingkast voor een kind

Wanneer je kindje ouder wordt en uit de babykamer groeit komt ook de behoefte aan een nieuwe kledingkast. Waar let je op bij de aanschaf van een kledingkast voor een kind en welke kozen wij voor onze dochter?

De kinderkamer inrichten

Voor je het weet is je kindje gegroeid en past hij of zij niet meer in het ledikantje dat je ooit vol dromen kocht. Er breekt een nieuwe fase aan inclusief de kinderkamer opnieuw inrichten en daarbij hoort ook een nieuwe kledingkast voor je kindje. Het liefste natuurlijk een kledingkast waar je kindje lange tijd mee kan doen zodat je voorlopig niet opnieuw een kast hoeft aan te schaffen.

 Meten is weten

Hoe vaak koop je wel niet iets en dat het groter of kleiner “uitvalt” dan dat je had verwacht? Dat risico loop je ook met een kledingkast. Zeker op de kinderkamer. Het is dus heel belangrijk om te meten hoeveel ruimte er eigenlijk beschikbaar is om de ruimte om te kunnen spelen over te houden. Maar vergeet ook niet de hoogte en eventuele ruimte die het openslaan van de kastdeuren in beslag nemen. Eventueel kun je met schilderstape of washitape de omtrek uitzetten op de vloer. Zo krijg je meer inzicht in de ruimte die er nodig is.

Wat zijn de wensen van je kindje?

Onze dochter wilde heel graag een spiegeldeur op haar kledingkast. Zo kan zij bekijken hoe haar outfit eruit ziet en ook ervoor dansen. Maar ook gezien de toekomst en de wensen die zij dan zou kunnen krijgen wilden we ons daar alvast op voor bereiden. Wij kozen dus een kledingkast met spiegel uit. Zo kan zij straks als tiener ook haar outfits nauwkeurig bekijken op haar kamer. Wel zo fijn en wij hoeven over een aantal jaren niet opnieuw een kast voor haar kleding te kopen.

Kinderkledingkast kopen

Bij de aankoop van een kinderkledingkast is het belangrijk om te kijken naar de behoeftes en wensen van je kindje. Maar ook zeker je eigen wensen zijn heel belangrijk! Toen wij voor een nieuwe kledingkast voor onze dochter gingen kijken maakten wij eerst een lijstje. Zo breng je in kaart wat je nodig hebt en dat beperkt het zoeken enigszins.

 • Hoe groot moet de kledingkast voor je kindje zijn?
 • Hoeveel ruimte heb je nodig?
 • Wil je legplanken of een hanggedeelte?
 • Wat zou jouw ideaal zijn?
 • Welke kleur moet de kast voor de kinderkamer zijn?
 • Wat zijn de wensen van je kindje?
 • Andere wensen?
 • Budget.

Waar koop je de ideale kledingkast voor de kinderkamer?

Dat is volledig afhankelijk van jouw wensen en die van je kindje. Op Marktplaats kun je hele leuke kasten voor de kinderkamer kopen, vaak ook voor een aantrekkelijke prijs. Maar vergeet de kringloopwinkel of bepaalde verkoopgroepen op Facebook ook niet.

Wil je liever een kast die volledig aan jouw wensen voldoet? Dan is het prettig om bijvoorbeeld bij Ikea een kast samen te stellen die je zelf kunt aanpassen aan jouw wensen en eisen. Zo weet je dat de kast compleet past bij wat jij in je hoofd hebt en dat kan ook heel fijn zijn.

Voorbeelden van kledingkasten voor de kinderkamer?

Heb je werkelijk geen idee wat je nu eigenlijk prettig vind voor de kinderkamer qua kasten? Kijk dan vooral ter inspiratie op Pinterest of doe een rondje langs de woonwinkels. Zo kun jij een idee vormen van wat jij prettig zou vinden. En bij vriendinnen en/ of familieleden checken hoe zij de kinderkamers hebben ingericht kan ook heel inspirerend zijn. Trek dus eens de stoute schoenen aan en vraag hen om advies.

Liefs, Kimberly
De ideale kledingkast voor een kind koop je zo
Avatar

Kimberly

Ik ben Kimberly, getrouwd met Patrick en moeder van Evi. Op Beebs and Moms schrijf ik over #momlife, persoonlijke verhalen, tips, reviews en alles wat er nog meer in mijn leven is. Naast bloggen op Beebs and Moms coach ik moeders en vrouwelijke ondernemers naar meer zelfvertrouwen en zelfzorg.

«

»

2 COMMENTS

 • Avatar
  Jeanine

  Wij hebben ook een PAX kast, zo handig! Ff heel simpel, een veilingkistje tegen de muur maken en leuk verven of een steigerhouten plankje? Neem een kijkje op Pinterest, daar staan echt zoveel leuke dingen! Succes met het vinden van een oplossing 🙂

  • Avatar
   beebsandmoms
   AUTHOR

   Veilingkastje is wel een goed idee inderdaad! Dank je wel!

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *