Moms Fashion Recente berichten

Een nieuwe kledingkast voor een kind en een vraag aan jullie

Evi is inmiddels 4 en groeide uit haar babykamer kledingkast. Het was dus echt wel nodig dat we een nieuwe zouden kopen en dus gingen we op pad met elkaar. Welke het is geworden? Je leest en ziet het op de blog!

Kleding

Gisteren kon je in de blog al lezen dat ik flink aan het opruimen was geslagen met de kleding van Evi en mijzelf. Dat ontstond eigenlijk doordat Evi een nieuwe kledingkast heeft gekregen en dat ik deze moest uitzoeken. De mini heeft namelijk weer een groeispurt gehad en dus was er een berg kleding te kort, had wat vlekjes, kapotte knieën etc.

 

Kledingkast

Tot nog toe gebruikten we de kledingkast van haar babykamer. Dat ging op zich prima maar de jurkjes konden we inmiddels ook al ruim anderhalf jaar zowat dubbelvouwen. Die hingen dubbel op een plank die we eerder al naar beneden hadden verplaatst. Met de verhuizing anderhalf jaar geleden twijfelden we al even om gelijk een nieuwe kast te kopen maar kostentechnisch hebben we het toen uitgesteld. Inmiddels was het dus echt tijd en Evi had weinig eisen, alleen een spiegel was toch wel noodzakelijk. Anders kan ze zichzelf niet bekijken tijdens het dansen op haar kamer of als ze zich aangekleed heeft. Zelfs als je 4 bent is het namelijk belangrijk om te zien of de outfit wel voldoet aan de wensen.  Nu deed ze dat op onze kamer maar dat wilde Evi dus graag op haar eigen kamer kunnen. Uiteraard geen probleem dus daar hebben we rekening mee gehouden.

Zo ziet de kledingkast er uiteindelijk aan de buitenkant uit.

Ikea

Wij wonen in de buurt van Haarlem waar dus de Ikea is. Eerder waren we al op zoektocht geweest naar Ikea. Toen nog zwanger en onder het mom van de baby heeft straks echt Evi’s kast nodig op de kamer. Dat liep anders en daardoor wilde Evi even geen andere kledingkast. Prima. Maar nu begon ze het toch weer over die spiegel op haar kamer te hebben dus daar gingen we met elkaar weer naar Ikea. Daar hebben ze ook van die kasten die een vaste lay-out hebben en waar je dus niet moeilijk om hoeft te doen. Maar op al die kasten hadden we wel iets aan te merken: te weinig legruimte, te weinig hangruimte, beetje wankel, past niet in Evi’s kamer etc.

 

Zelf hebben we een samengestelde PAX-kast voor de man en mij. Dus gingen we nu ook daar kijken voor Evi. Samen met een medewerkster hebben we op de computer daar de kast samengesteld, de spiegeldeur en andere deuren uitgekozen. Ook de handgrepen en de scharnieren hebben we uitgekozen en dat ging prima. Het liefste wilde Evi ook roze deuren maar die vonden we wat prijzig en ik was bang dat die dan over een aantal jaar weer vervangen moeten worden omdat ze die roze deuren niet meer leuk vind. Maar goed, uiteindelijk zijn we goed geslaagd! De man heeft de kast in elkaar gezet met een beetje hulp van Evi en ik kon los op haar kleding uitzoeken etc.

 

Het resultaat aan de binnenkant.

Vraagje

De kast is alleen wat groter dan gedacht en dus is het hoekje naast de kast wat kleiner. Ik weet alleen niet zo goed wat ik daar nu mee moet om het te ordenen. Ik wil eigenlijk iets leuks doen met haar boekjes, maar ook haar lamp en eventueel radio van haar bureautje af. En dan het liefste zo dat als er een groter bureau komt, dat we niet weer van alles hoeven te verplaatsen.

Hebben jullie een goed idee hiervoor?

Kimberly

Ik ben Kimberly, getrouwd met Patrick en moeder van Evi. Op Beebs and Moms schrijf ik over #momlife, persoonlijke verhalen, tips, reviews en alles wat er nog meer in mijn leven is. Naast Beebs and Moms ben ik coach in Zwangerschapsverlies via www.liefgedragen.nl

«

»

2 COMMENTS

 • Jeanine

  Wij hebben ook een PAX kast, zo handig! Ff heel simpel, een veilingkistje tegen de muur maken en leuk verven of een steigerhouten plankje? Neem een kijkje op Pinterest, daar staan echt zoveel leuke dingen! Succes met het vinden van een oplossing 🙂

  • beebsandmoms
   AUTHOR

   Veilingkastje is wel een goed idee inderdaad! Dank je wel!

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.