Netflix and chill
Lifestyle

Netflix en chill; mijn favorieten

Tsja iedereen heeft nu eigenlijk wel Netflix en ondanks dat ik er eerst een tijd het nut niet van zag ben ik ook helemaal overstag. Welke series kijk ik of heb ik gekeken en raad ik jullie aan?

Probeermaand

Jaren heb ik er niet aan toegegeven maar afgelopen december hebben we toch de proefmaand geprobeerd en aangehouden. We hebben er best wel wat gebruik van gemaakt en ook in het ziekenhuis konden we via de laptop kijken naar series. Wat ik wel relaxed vond aangezien we daar toch wel een tijdje zijn geweest. En eigenlijk dacht ik dat Netflix vooral oude series had en wilde ik het daarom niet. Maar ok, er zijn van een hoop series niet de nieuwste seizoenen en vooral films vind ik achterlopen. Die kijken we dus eigenlijk alsnog niet via Netflix. Ik vind Netflix wel voor een hoop andere dingen heeeel geschikt en ze brengen zelf ook hun series uit. Genoeg kijkplezier dus!

The Crown

Ik hoorde en las veel over The Crown waardoor ik erg nieuwsgierig werd. En alle lof is volledig terecht! Het gaat om Queen Elisabeth haar beginperiode en hoe zij zich staande houdt in een wereld die geregeerd wordt door mannen. En dan ook nog de persoonlijke problemen erbij. Het stukje geschiedenis, intriges en de nodige drama die niet dramatisch gebracht wordt. Heerlijk en ik kijk erg uit naar het volgende seizoen. De man en ik hebben hem samen gekeken en deze serie is dus echt ook man-proof.

Netflix The Crown

 

Stranger Things

In een klein dorpje in Amerika in de 80’s afspeelt en waar van alles gebeurt. Beetje bizar maar het is een science fiction-serie dus dat mag er ook lekker in gebeuren. Het gaat om een 4 vrienden waarvan 1 vriend verdwijnt. De jongens gaan op zoek naar hun vriend en geven niet op. Ondertussen zoeken meer mensen naar hun vriend en worden de jongens ondersteunt in hun zoektocht die je niet verwacht. Absoluut een aanrader om ook met de man de kijken!

Netflix stranger Things

 

Orange is the new black (OITNB)

Deze serie is al langer te zien en mocht je deze nog niet gezien hebben dan zou ik daar snel aan beginnen. Het gaat over Piper die in het verleden de fout in is gegaan en om deze reden de gevangenis ingaat. Een vrouwengevangenis dus. Buiten de gevangenis en binnen de gevangenis gebeurt er van alles. Drama, humor en intriges ten top. En ondanks dat het over vrouwen gaat niet een gezapig verhaal. Deze serie heeft wel een hoop nominaties gekregen voor de actrices en de serie zelf, dat zegt natuurlijk ook wel iets.

Netflix orange is the new black

Bates Motel

We kennen allemaal wel de film Psycho toch?! Die beroemde scène onder de douche met het mes? Nou dat is het hotel waar deze serie afspeelt. De serie speelt zich af voor de film en we worden meegenomen in het leven van Norma en Norman, moeder en zoon. We zien hoe zij aan het hotel komen en hoe hun leven verloopt. Er zijn 3 seizoenen nu van en inmiddels zijn wij bijna klaar. Soms trek ik het niet helemaal en wil ik iedereen door elkaar schudden maar dat is natuurlijk het doel van de serie. Ik kijk ook echt uit naar het volgende seizoen om te zien hoe het zich allemaal weer verder ontwikkelt.

Netflix Bates Motel

Peaky Blinders

Deze serie speelt zich af in Birmingham in 1919. Het gaat om een bende die de stad runt en hoe de staat daar iets aan wilt doen, de problemen met andere bendes, ontwikkelingen onderling en hoe ze zich staande houden. Ik heb er nog maar een paar afleveringen van gekeken maar ik vind het erg mooi gemaakt (Door BBC trouwens) en heb goede recensies gelezen dus wil wel zien hoe de serie zich verder ontwikkelt.

netflix peaky blinders

Santa Clarita Diet

Eerlijk gezegd kon ik me niet zo goed voorstellen wat ik hier van kon verwachten maar met Drew Barrymore in de hoofdrol geloofde ik het wel. En inderdaad, de serie is wat absurd maar toch ook wel geinig en goed gevonden. Het gaat om een gezin waarvan de moeder iets heel vreemds overkomt. Het gezin gaat samen met hun buurjongen op onderzoek, blijft hun leven “gewoon” leven en probeert er een leuke draai aan te geven. Naast Drew Barrymore speelt Timothy Olyphant de vader van het gezin.

netflix Santa Clarita Diet

 

Orphan Black

Geniale serie! Dus echt. Sarah heeft een lastig leven en ziet op een dag een dubbelganger van haar zelfmoord plegen. Sarah denkt een goed idee te hebben en het leven van haar dubbelganger over te nemen maar dan blijkt dat er heel veel dingen spelen. Dan moet Sarah hier tegenop boksen en uitzoeken wat er aan de hand is. De serie is erg spannend en vol actie en intriges. De hoofdrolspeelster heeft er een berenklus aan om deze rol te spelen volgens mij maar dat doet ze dus echt ontzettend knap. Hardcore aanrader!

Netflix Orphan Black

Nog meer aanraders

Mocht je ze nog niet eerder gezien hebben dan zijn The Vampire Diaries, The Blacklist, Breaking Bad, The Good Wife, American Horror Story, Narcos, The Killing, Jane the Virgin en How to get away with Murder ook echt aanraders. Maar die zal ik misschien een andere keer verder toelichten 😉 Nog meer Netflix Must See Tips vind je in dit artikel.

Liefs Kimberly

Afbeeldingen: Netflix.nl

 

Netflix & chill tips

Kimberly

Ik ben Kimberly, getrouwd met Patrick en moeder van Evi. Op Beebs and Moms schrijf ik over #momlife, persoonlijke verhalen, tips, reviews en alles wat er nog meer in mijn leven is. Naast bloggen op Beebs and Moms ben ik werkzaam als cursusleider in de verstandelijke gezondheidszorg.

«

»

9 COMMENTS

 • carolien

  Heb alleen niet de laatste 3 series gezien. Ben momenteel de serie “13 reasons why”, aan het kijken. Ook echt een aanrader! Ben echt fan van de netflix series ????

  • beebsandmoms
   AUTHOR

   Ik hoor veel over 13 reasons inderdaad, ga ik ook maar aan beginnen binnenkort ????

 • Frank

  Stranger things is geweldig. We zijn nu ook bezig met the blacklist en the walking dead. Ik vond breaking bad trouwens ook heel tof.

  • beebsandmoms
   AUTHOR

   Ik kijk echt uit naar het nieuwe seizoen van Stranger Things, zo gaaf!

   • Frank

    Ik ook… ik zag een paar weken geleden de trailer. Niet normaal zo vet. ????????????

 • Vlijtig Liesje

  De Santa Clarita diet kijk ik ook. Eerst gruwelde ik een beetje van het bloed en zo, maar het is een lollige en makkelijke serie!

 • Karin

  Ik kijk nu in het voorjaar een stuk minder tv, maar er staan leuke tips tussen die ik zeker nog ga kijken!
  Ken je The Paradise? Dat is ook een aanrader!

  • beebsandmoms
   AUTHOR

   Nee kende ik nog niet, ga ik onthouden ????

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • Pingback: Yeah het wordt weer koud buiten! 10 x must see Netflix-series. - Beebs and Moms on 5 april 2017