NBFM Update Mei
Persoonlijk Recente berichten

NBFM Update | Hou ik het vol of heb ik het opgegeven?

Het werd vakantie en mooi weer. De verleiding van BBQ’s, ijsjes, koude drankjes en lekker eten lag op de loer. Hield ik het programma van NBFM vol of ben ik overstag gegaan en gingen mijn goede voornemens in rook op? Je leest het in de eerste NBFM Update!

NBFM Update

Vorige maand liet ik jullie weten te starten met het Newborn Fit Mama programma . Op mijn vraag of ik jullie maandelijks een update moest geven zeiden jullie voluit JA! Elke maand zal ik jullie rond de 20e dus  weer een nieuwe NBFM update geven van mijn ervaringen met het programma. Vandaag de tweede maand vol zomers weer en vakantie, kon ik de verleiding weerstaan?

Vakantie

Eten

Ik heb dus echt de ruggengraat van een amoebe soms en zeker als het gaat om vakantievoer. Aanvankelijk hield ik mijn voedingsdagboek goed bij maar dat hield alweer snel op. Wel hield ik mijn eten in de gaten en bleef dat redelijk doen. Ik had meer cheatmomenten dan normaal maar door vooral ook veel salades en wat minder vlees/ brood te eten tijdens de BBQ’s bleef het binnen de perken. Het is een beetje de pest met mooi weer, direct heb ik trek in lekkere pastasalades, BBQ, wijntjes en andere dingen die niet altijd even gezond zijn. Ook zijn we vaak later thuis doordat we weg zijn en heb ik daarna niet meer zo’n zin om te koken. Het zijn dan dus meestal makkelijke dingen die we eten.

Sporten

Wel merkte ik dat ik ook minder zin had om te sporten. Ik fietste geregeld grotere stukken en was de avonden aan het werk aangezien ik overdag met Evi leuke dingen deed. Daardoor had ik dus minder tijd om in de avonden te sporten. Evi ging i.v.m. de vakantie ook nog eens later naar bed dan normaal dus ik moest echt mijn momenten pakken om te werken. Het is een beetje puzzelen geweest dus maar goed, het was ook de eerste keer vakantie terwijl ik ZZP’er ben. Niet zo gek dus dat ik hierin aan het zoeken was wat nou het beste was voor mij en Evi.

Gewicht

Voor de vakantie ging er dus snel gewicht af en zat ik al redelijk snel op een ruime 5 kilo eraf. Het begint mensen op te vallen en ik merk dat mijn kleding ruimer zit. Ik voel me ook beter in mijn vel. Tijdens de vakantie kwam er gelukkig niets aan, thank god voor het fietsen dus. Maar de laatste dagen van de vakantie werd ik ongesteld en die duurde dus ruim een week! Maar echt, zoiets heb ik nog nooit meegemaakt behalve na mijn miskramen. Ik heb dus nooit een lange of zware menstruatie gehad. Deze was zo bizar dat ik zelfs Ferro van Roosvicee ben gaan drinken om mijn ijzer weer een beetje omhoog te krijgen. Ik had last van mijn lijf en voelde me stiekem ook wel een beetje zielig. Toen ben ik dus voor het eerst weer flink gaan snoepen en snaaien.

Wegen heb ik daarna niet meer gedaan maar na 2 dagen snoepen en snaaien heb ik mezelf weer onder mijn oksels gegrepen en ben ik weer aan de gang gegaan. Sporten zat er nog niet in maar ik kon in ieder geval mijn voeding weer in de gaten houden. Uiteraard met een berg hoofdpijn omdat ik vol in de suikers was gedoken tijdens die 2 dagen. Balen maar goed, ik ben ook maar een mens. Dus nu ga ik vol goede moed weer door om nog de volgende 5 kilo eraf te krijgen. De cm’s zijn trouwens wel erg goed gegaan! Ruim 5 cm op mijn billen eraf, werd ik toch blij van.

Gaat het me lukken?

In de volgende NBFM Update lees je of het me gelukt is om weer in het ritme te komen van het NBFM programma. Maar ook of ik het voor elkaar krijg om me weer gelukkig te voelen in een bikini. Ik ben er zelf ook al benieuwd naar 😉

 

Lukte het jou om tijdens de vakantie je aan je dieet te houden?

Liefs Kimberly

NBFM Update Mei

Kimberly

Ik ben Kimberly, getrouwd met Patrick en moeder van Evi. Op Beebs and Moms schrijf ik over #momlife, persoonlijke verhalen, tips, reviews en alles wat er nog meer in mijn leven is. Naast bloggen op Beebs and Moms ben ik werkzaam als cursusleider in de verstandelijke gezondheidszorg.

«

»

16 COMMENTS

 • Marieke

  Ondanks de vakantie toch goed bezig. Bij mij lukt het momenteel ook minder goed. Maar morgen gaan we er wat voeding betreft weer volop tegenaan. En wat sporten betreft heb ik even pech aangezien ik gevallen ben en mijn voet behoorlijk pijnlijk is. Maar ook dat komt goed.

  • Kimberly
   AUTHOR

   Weet je al meer over je voet? Ik ben in ieder geval weer begonnen met sporten…. Toch best weer zwaar eerlijk gezegd.

   • Marieke

    Het is gelukkig niet gebroken, maar wel zwaar gekneusd, dus mag voorlopig niks 🙁

 • nicole orriens

  5 centimeter er af vind ik toch een heel mooi resultaat. En goed dat je vol nieuwe moed verder gaat.

 • Gerdi - Blond&Bruin

  Je hebt toch al goede resultaten geboekt en hopelijk gaan de kilo’s, nu je weerstreng bent, weer gestaag naar beneden!

 • Cindy

  Nop, ik kan niet dieten in het algemeen. ik moet stap per stap vervangen of ik faal. Dus op vakantie eet ik wat ik wil want anders ben ik niet te genieten. oepsie

 • Tips voor Papa’s

  Goed bezig hoor! Hier ook nog steeds zoekende naar dat ideale zomerfiguur (en nog niet gevonden… ?)

 • Fleur

  Lastig als het vakantie is en iedereen geniet van een drankje of een extra borrelhapje op het terras. Helaas is mijn ruggegraat op die momenten ook niet al te stevig

  • Kimberly
   AUTHOR

   Hahaha die van mij dus ook niet ?

 • íngrid

  het blijft lastig afvallen. soms moet je gewoon even genieten van het snaaien en dan weer het lijnen oppakken. Zet m op. Je kan het!

 • Laura

  Wow, wat een topper ben je. Ik vind dat je het echt heel goed gedaan hebt tijdens de vakantie. Ik kom gemiddeld denk ik wel 4 kg aan in de vakantie, wat je zegt de lekkere wijntjes een barbecue… Succes met de volgende 5 kg het gaat je vast lukken!

  • Kimberly
   AUTHOR

   Hahaha erg hè, je blijft aan de gang zo hoor. Ik hoop ooit nog eens een definitieve manier te vinden om te genieten en lekker in mijn vel te zitten.

 • Judith

  Ook buiten de vakantie vind ik het echt bizar moeilijk!

 • Corina

  Heb 1 keer moeten diëten vanwege diabetes tijdens de zwangerschap. Respect voor degene die dat uit vrije wil doen! Was een heftige ervaring voor mij.

 • Lipstickencupcakes

  Vakantie en dieeten….mij lukt dat nooit. Voor mijn gevoel mis ik dan ook altijd een hoop dingen als ik het wel probeer. Op dit moment lig ik met mijn (dikke) bips op het strand in zuid Spanje. Om mijn vitamines op peil te houden neem ik straks naar ern sangria denk ik ?

  • Kimberly
   AUTHOR

   Ja! Sangria 4 life hoor. Veel plezier en lekker genieten ?

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *