MomMoments #2 de maand van de step
Recente berichten

Mommoments #2 | De maand van de step

Het is weer het moment voor een nieuwe MomMoments. Het overzicht van al mijn moedermomenten van de afgelopen weken. Deze maand kan ik wel samenvatten als de maand van de step. Maar ook een hoop geklets, nieuwe kleren en een enorme meevaller voor de site.

MomMoments #2

In de MomMoments vat ik de afgelopen maand samen aan de hand van Instagram en Twitter. De 2 Social Media kanalen waar ik het meest actief ben. Daar vind ik de contacten leuk en het makkelijke scrollen zonder platgegooid te worden met reclame of wat anderen leuk vinden. Kijken jullie mee naar de maand juni?!

Qualitytime

Kwaliteitsmomenten zijn zo ontzettend belangrijk. Ik probeer ze vaak in te plannen wanneer ik merk dat Evi wat gespannen is door de nieuwe dingen van school of omdat ze druk ervaart. Op die momenten probeer ik mijn telefoon weg te leggen – behalve voor gekke foto’s – en doen we wat zij wil. Momenteel vind ze het heerlijk om samen met mij een filmpje te kijken op de bank en dan wat te tutten. Bakje chips erbij en een sinas en ze komt er helemaal van bij. En ik geniet ontzettend van het knuffelen en de gezelligheid met mijn kleine maar alweer zo grote meid. Deze maskertjes waren volgens mij van Action maar kreeg ik van een vriendin. Ze zijn wel een beetje nat dus ik knijp ze altijd een beetje uit voordat ik ze gebruik.

We zijn op het punt gekomen dat we samen een maskertje nemen en chillen op de bank met @NetflixNL pic.twitter.com/9Y5qpTqJdW

— Kimberly ☆ Beebs & Moms (@beebsandmoms) 1 juni 2018

De eeuwige strijd

Uiteraard eten hier vaak kindjes mee tussen de middag. Prima, alleen maken 2 kinderen nog meer troep met hun broodjes dan dat er 1 al doet. Ik stofzuig dus altijd later pas. Maar met een kat die afstamt van een huiskat en een ijsbeer is dat soms ook weer best lastig.

Blauwe brief

Net zoals ieder ander word ik altijd een beetje nerveus als ik weer een blauwe brief vind in mijn brievenbus. Maar deze keer bracht hij goed nieuws, we kregen terug en dat is toch wel een kle

Shoppen

Nu Evi groter aan het worden is heeft ze overal een mening over. En dat is soms super irritant maar meestal gewoon heel goed. Daarom vind ik het fijn om samen met haar te winkelen nu. Dan koop ik tenminste niets waarvan ik weet dat ze het toch niet aan gaat trekken. Het scheelt ook dat ze het nu wel leuk vind om – kort – te winkelen. We kochten allerlei toffe dingen waar ze intens gelukkig mee is.

Wat we kochten kun je lezen in de shoplog vol met sale van H&M 

Dit kleine schatje met haar nieuwe kleren, ze is er enorm mee in de gloria ❤ lang leve de sale! Wat we nog meer kochten kun je zien in de shoplog vol H&M kids sale ☆ Koop jij ook zo graag in de sale? ☆ #sale #hmkids #kidsoutfit #kidsfashion #hmkidsfashion #toddler #kleuter #meisje #littlegirl #momswithcameras #shoplog #fashion #kids

Een bericht gedeeld door Kimberly ☆ Beebs and Moms (@beebsandmoms) op

MomEmotions

Evi at dus heel goed. Tot haar tweede verjaardag en sindsdien is het een mild gevecht geweest om gezond eten bij haar naar binnen te krijgen. Fruit en groentes werden met een hoop bombarie en omkoperij gegeten. De afgelopen maand eet ze ineens zonder gezeur paprika en toen we uit eten gingen probeerde ze nog een aantal nieuwe dingen. Evi vond het lekker en bestelde nog een portie voor zichzelf. Ik sloeg stijl achterover en werd er emotioneel van dat ze dus meer eet. Spontaan zie ik gezellige avonden met getafel met het gezin voor me. Viel tegen toen we weer gezond gingen eten en Evi dus iets moest eten dat ze niet helemaal in haar hoofd had.

Driftige dochter

Ik vond het enorm spannend om het artikel te plaatsen over Evi haar driftbuien en wat die met mij doen. Nooit wil ik iets ten koste van haar plaatsen of dingen die ze later als gênant zou kunnen ervaren. Ik twijfelde dus enorm en deed het uiteindelijk wel. Herkenning alom van andere moeders. En toen werd na 2 weken mijn artikel gedeeld op de Facebook-pagina van Loedermoeder. Een pagina met ruim 22 000 volgers! Holy shit! Wat een lieve reacties, wat een liefde, veel herkenning en mijn site werd flink bezocht. Het is als mens heel tof om erkenning voor je werk te krijgen, ook als blogger. Dat mijn artikel mensen tot tranen roerde van herkenning is ontzettend bijzonder en ook waar ik het voor doe. Ik wil heel graag andere moeders laten weten dat ze niet alleen zijn met hun struggles.

Het artikel over mijn driftige dochter en haar mama die ook maar een mens bleek nog niet gelezen?

* Oeps *

We hebben allemaal wel van die dagen dat de kinderen heksen en trollen zijn. De enige remedie die dan helpt is bij mij chocolade en wijn. Maar omdat ik graag wat wil afvallen koop ik geen chocolade meer voor mijzelf en dus zat ik rustig te genieten van een chocolade-toetje van mijn kind. Die lag inmiddels een uur op bed dus ik kon dat veilig doen dacht ik. Stond ze ineens in de woonkamer! Ik schrok me rot, stak mijn lepeltje bijna in m’n neus en kon nog net de vla wegslikken. Ze had al 100 x geprobeerd te slapen en het lukte niet dus kwam ze een kusje halen. Mijn grote geluk was dat ze niet door had dat ik haar toetje zat te eten. Pfiew, crisis afgewend dus.

De maand van de step

Het kind is gek van steppen maar op haar oude stepje stond ze inmiddels dubbelgevouwen. Tijd voor een nieuwe dus. Via Marktplaats kocht ik een tweedehands step voor haar als verrassing. En dat heb ik geweten. Elke bloedvergeten dag moest die step mee naar school. Maar…. We kunnen hem daar niet laten staan. Dus zo loop ik nu al weken terug van school met die step, heen naar school met een step, terug van school met een step en weer heen met een step. De schoolpleinmoeders maken er al grappen over, ik kan geen foto’s maken van mijn kind zonder step en op Instastories heb ik die step al 1000 x verfoeid. Maar Evi is intens gelukkig en daar gaat het om. Ik hoop gewoon dat ze er snel klaar mee is.

Dat was MomMoments #2

Ik vind het echt leuk om zo weer terug te kijken op mijn maand en wat meer uitleg achter de tweets en foto’s te geven. Wat zouden jullie nog meer willen zien of lezen in de MomMoments? Laat het me weten, dan kijk ik of ik er iets mee kan doen. En duimen jullie voor me dat de komende maand niet ook de maand van de step gaat zijn? Pffff, die step gaat mijn einde nog eens worden 😉

Liefs Kimberly

Kimberly

Ik ben Kimberly, getrouwd met Patrick en moeder van Evi. Op Beebs and Moms schrijf ik over #momlife, persoonlijke verhalen, tips, reviews en alles wat er nog meer in mijn leven is. Naast Beebs and Moms ben ik coach in Zwangerschapsverlies via www.liefgedragen.nl

«

»

1 COMMENT

  • kirsten

    Wat een leuke rubriek zo! Ik lig helemaal dubbel om dat toetjesverhaal hahaha. Ik zie je al helemaal zitten 🙂 En herkenbaar dat je een bepaald plaatje zoekt voor je blog en dat je dan iets heeeel anders op je scherm krijgt…..
    kirsten onlangs geplaatst…10 x Ontzwangeren tagMy Profile

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

een × 3 =

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.