Moeite met veranderingen
Persoonlijk

Moeite met veranderingen? Met deze veranderingen zeker wel!

We roepen met elkaar inmiddels snel dat je autistisch bent als je niet zo goed tegen veranderingen kunt. Dat ben ik dus zeker niet maar soms heb ik wel moeite met veranderingen, zeker met deze veranderingen.

Veranderen is helemaal niet altijd even fijn

En nee dat is niet autistisch. Ik ben all-in voor sommige veranderingen en ga daar heerlijk in mee. Vooral wanneer ik zie dat zo’n verandering beter is. Maar een aantal veranderingen vind ik verschrikkelijk! Ik deel ze vandaag me je maar ook waarom ik ze zo vreselijk vind.

Lekker internetten

Al zo’n 17 jaar druk ik met liefde op een blauwe E om te kunnen internetten. Maar inmiddels worden steeds minder dingen ondersteunt in Explorer en moet ik dus eigenlijk Chrome gebruiken. Naast dat ik dan al m’n wachtwoorden weer eens moet invoeren en proberen te vinden, werk het net weer even anders. En dat vind ik dus naast vervelend ook weer een beetje lastig. En waarschijnlijk zit alles vol geïntegreerd als ik Chrome een paar dagen gebruik maar nu vind ik het nog niet leuk. De layout, het beeld, het alles weer opnieuw moeten aanmelden en ga zo maar door.

Vuilnis wegbrengen

Toen wij in Haarlem woonden werden alle vuilnisbakken vervangen voor ondergrondse bakken. Alleen de groene bak hadden we nog maar verder was het prima. We verhuisden naar Velserbroek (Velsen) en we hadden ineens 3 bakken. Zo hebben we een papierbak, een grijsbak en een groene bak. Helemaal top want in December hebben we bergen aan inpakpapier door Sint en Evi’s verjaardag. Dat ding heeft ons meerdere keren ook van bergen karton gered en recyclen vind ik niet zo’n euvel. Maar nu krijgen we een oranje bak en gaat de grijsbak weg. Daarvoor komen er ondergrondse bakken die niet echt heel dichtbij staan.

Nu kunnen wij lopen, maar daar zullen wat oudere bewoners in de buurt wel wat moeite mee hebben. Ik vind het dus een beetje suf dat het op deze manier wordt uitgezet. Daarnaast is het nu de bedoeling dat we nog meer gaan recyclen. Heel goed, nu schop ik er nog tegen maar uiteraard ga ik dat wel weer doen. Het punt is dat we dan waarschijnlijk ook moeten kijken naar een andere prullenbak waar je gelijk je vuil mee kunt selecteren enn laten wij nu net enorm verwend zijn met een elektrische prullenbak 😉

Instagram

Sinds vorige week heeft Instagram een nieuwe functie: IG TV. Dat houdt in dat wat icoontjes gelijk in de update een nieuwe look hebben gekregen maar dat we nu ook filmpjes kunnen maken die blijven staan in IG TV op je eigen kanaal. Een mini YouTube op je Instagram dus. Tof en ik denk dat het net zo leuk kan gaan worden als Instagram Stories die ik met veel plezier gebruik. Maar zo’n extra ding dat ik er als blogger eigenlijk ook weer bij moet gaan doen vind ik wel lichtelijk k*t. Naast dat die nieuwe icoontjes me dus even van m’n a propos houden. Komt wel weer maar ik moet dus echt wennen.

Dat er na een update dan steeds weer foutmeldingen komen op Instastories en dat ik daardoor niets kan uploaden maakt het niet makkelijker. Uiteindelijk heb ik de app volledig verwijdert en opnieuw gedownload. Nu lijkt alles het doen maar ik kon dus dagen niet omschakelen naar Lief Gedragen.

Lees ook: Ik ga starten als ZZP’er

Pictogrammen

Met elke update van mijn telefoon veranderen er weer dingen qua layout. Ook de pictogrammen. Niet te doen hoor! Ik druk dan steeds op de verkeerde pictogrammen, de kleuren vloeken met elkaar dus moet ik ze weer anders indelen. Ja ik weet best dat ik daar een kleine neuroot in ben, niks aan te doen. Helemaal lollig omdat ik de pictogrammen dan dus ergens anders staan en ik steeds op de verkeerde pictogram druk. Zit ik weer te foeteren omdat ik een andere pictogram wilde openen. Irritant!

Herkenbaar?

Heb jij ook zo’n moeite met deze veranderingen of ben ik te neurotisch met deze dingen of heb jij het juist met hele andere dingen? Laat het me weten in de comments!

Liefs Kimberly

Liked it? Pin het op Pinterest!

Moeite met veranderingen en zeker met deze
Avatar

Kimberly

Ik ben Kimberly, getrouwd met Patrick en moeder van Evi. Op Beebs and Moms schrijf ik over #momlife, persoonlijke verhalen, tips, reviews en alles wat er nog meer in mijn leven is. Naast bloggen op Beebs and Moms coach ik moeders en vrouwelijke ondernemers naar meer zelfvertrouwen en zelfzorg.

«

»

6 COMMENTS

 • Avatar

  Heel herkenbaar! Wat ik ook zo vervelend vind is dat ze 1 keer per jaar de schappen in de supermarkt veranderen. Nu loop ik snel mn rondje maar dan ben ik gewoon weer zo aan het zoeken! Ofdat de kanalen op de tv weer anders zijn ingedeeld na een storing.. grrr

  • Avatar
   Kimberly
   AUTHOR

   Hahaha ja herkenbaar, loop je ineens weer te zoeken naar al je spullen en duurt het allemaal nog langer.

 • Avatar
  Roelina

  Ik heb niet zo’n moeite met vernaderingen, is het me te ‘lastig’? Dan waag ik me er gewoon niet aan. IG TV? Ik gebruik niet eens stories… ik loop achter, ik merk het al 🙂

  • Avatar
   Kimberly
   AUTHOR

   Ook wel herkenbaar, zelf aan dingen begonnen toen ik begon met bloggen omdat ik er eerder het nut niet van zag. En igtv ben ik nog niet over uit hoor wat ik daarmee ga doen.

 • Avatar
  Eva

  Dat Ig-tv hè.. ik vind het zo irritant! Ik weiger het ook gewoon te gebruiken! Oké, dat heeft dan ook weer te maken met het feit dat ik geen filmpjes maker ben ? ik hou het wel gewoon bij blogs en insta stories enzo ?

  • Avatar
   Kimberly
   AUTHOR

   Hahaha ja lastig hè. Het lijkt me dat het leuk kan worden maar hoe, dat weet ik niet

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *