Zwangerschapsverlies

Mijn zwangerschapsverlies | Oproep

Sinds vorig jaar ben ik er erg open over geweest dat ik zelf 2 miskramen heb gehad en een kindje heb verloren aan Kell-Antistoffen. Op mijn blogs over mijn zwangerschapsverlies krijg ik veel reacties op en daarom doe ik deze oproep aan jullie – mijn volgers – maar ook aan andere vrouwen.

Mijn zwangerschapsverlies

Mijn miskramen en zeker het verlies van onze zoon maakten een grote indruk op me. De onbevangenheid die ik had voor mijn miskraam ging verloren. Ik was moeder maar had geen kindje. En later had ik wel een prachtige dochter maar waren die 3 andere kindjes niet fysiek bij mij. Ik voelde een noodzaak om mijn verhaal te delen en om mijzelf te scholen. Inmiddels ben ik opgeleid door Miriam van Kreij tot coach in rouw bij zwangerschapsverlies en heb ik mijn eigen bedrijf Lief Gedragen. Met Lief Gedragen richt ik me met de coaching op vrouwen die rouwen om hun zwangerschapsverlies.

Beebs and Moms

Maar ik heb het gevoel dat ik meer moet doen, dat ik ook Beebs and Moms in moet zetten. Dat hebben jullie me eigenlijk wel duidelijk gemaakt door alle reacties die ik van jullie krijg. Openbaar maar ook privé krijg ik van jullie reacties omdat jullie je gesteund voelen, doordat ik naar buiten stap met mijn zwangerschapsverlies. Ik vind dat we ons verlies en onze rouw om het kindje dat niet komt niet hoeven te verstoppen. Een zwangerschap verandert je in je kern, of je nou een zwangerschap voldraagt en een kindje in je armen kan dragen of niet.

Dus overlegde ik met een collega blogger, met Patrick en had ik het met mijn collega coaches over de manieren waarop ik Beebs and Moms in kan zetten. Het valt me op dat er versprokkelt verhalen online komen bij blogs over zwangerschapsverlies. Maar er zijn veel blogs waarop wekelijks een bevalverhaal online komt. Ik mis een plek waar we ook terecht kunnen voor herkenning in onze rouw, ons verlies. Miskraam is de term die bekend is, maar zelf vind ik zwangerschapsverlies prettiger klinken en meer omvatten. Want wanneer valt jouw kindje nog onder een miskraam, of onder een levenloos geboren kindje? Maar heel belangrijk vind ik dat het geen gevoel van ramptoerisme geeft, dat zou ik vreselijk vinden.

Oproep

Ik wil graag aan de vrouwen die ook graag hun verhaal kwijt willen een podium geven. Aan de hand van de aanmeldingen zal dat tweewekelijks of maandelijks gaan zijn. Wil jij graag je verhaal delen – eventueel anoniem – over jouw zwangerschapsverlies? Het maakt hiervoor dus niet uit of je 5 weken of 35 weken zwanger was. Wil jij jouw verhaal delen over jouw kindje die je niet in je armen kunt sluiten? Mail me dan alsjeblieft op info@beebsandmoms.nl

Ben je een blogger en wil jij je verhaal delen op Beebs and Moms? Uiteraard kun je me dan ook mailen op info@beebsandmoms.nl Dan plaats ik je verhaal met een link naar jouw eigen blog als je dat zou willen.

Liefs Kimberly

Zwangerschapsverlies oproep

Kimberly

Ik ben Kimberly, getrouwd met Patrick en moeder van Evi. Op Beebs and Moms schrijf ik over #momlife, persoonlijke verhalen, tips, reviews en alles wat er nog meer in mijn leven is. Naast bloggen op Beebs and Moms ben ik werkzaam als cursusleider in de verstandelijke gezondheidszorg.

«

»

2 COMMENTS

 • Christa

  Ik heb nog nooit een miskraam gehad, maar ik denk dat dit zo gewild is : je verhaal kunnen delen.
  Succes Kimberly!

  • Kimberly
   AUTHOR

   Dank je!

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *