Mijn kind heeft geen waterpokken nog niet gehad en daar baal ik van
Moms Opvoeding

Mijn kind heeft nog geen waterpokken gehad en daar baal ik van

Het is waterpokkenseizoen en allemaal kinderen om ons heen worden ziek van die kriebelige plekken over hun lijf. Maar nog steeds passeert die rottige vriend ons. Maar waarom baal ik er zo van dat mijn kind nog geen waterpokken gehad heeft?


Waterpokken

De waterpokken zijn een virus die blaasjes (vlekjes) over je lichaam geeft. Het is over het algemeen een onschuldige kinderziekte die jeuk geeft en ervoor kan zorgen dat je kindje zich minder lekker voelt. De meeste mensen krijgen de waterpokken als kind. De waterpokken kunnen wel risico’s met zich meebrengen voor zwangere vrouwen (en dan vooral voor de foetus), pasgeborenen en voor mensen met een lagere weerstand.

Het virus verspreidt zich door het vocht in de blaasjes en zit in de keel van diegene die is besmet. Door te hoesten en niezen verspreidt de ziekte zich. Op oudere leeftijd kan het virus voor gordelroos zorgen. Zo’n 95% van de volwassenen hebben het virus in zich. De incubatietijd is tussen de 10 dagen á 3 weken.

Bron: RIVM

Waarom baal ik dan zo?

Het is beter voor kinderen om waterpokken te krijgen als ze nog jong zijn. Dan hebben ze minder last van de jeuk, zijn de waterpokken meestal minder heftig en is de kans kleiner dat ze plekjes openkrabben. Evi heeft dus nog steeds geen waterpokken gehad. Ik wrijf dus al jaren mijn kind over andere kinderen met waterpokken en heb misschien eerder dit jaar een dreumes aangemoedigd om Evi een lik over haar wang te geven. Maar. Nog. Steeds. Niets! Ieder rottige en ellendige vlekkenziekte heeft ze gehad, inclusief de hand-, mond- en voetziekte. Het kind zag er verschrikkelijk uit, had verschrikkelijk veel jeuk en ik schrok me rot maar gelukkig is dat allemaal goed hersteld de afgelopen 3 jaar. De 5e en 6e kunnen we ook afstrepen. Meerdere keren zelfs volgens mij.

Waterpokken-feestjes

Ik weet dat er zelfs door ouders hele waterpokken-feestjes worden gehouden maar deze zijn volgens mij vooral in Amerika. Gebeurt dit ook in Nederland of zijn wij daar te nuchter voor? In ieder geval ben ik dus wel al op het punt dat ik een seintje wil van mijn vriendinnen als hun kind de waterpokken heeft. Volgende punt is dat die kinderen van hen de waterpokken niet wilden delen en ik nu op zoek moet naar nieuwe vriendinnen met kinderen die de waterpokken nog moeten krijgen. Best een lastig selectieproces hoor.

Overdreven?

En nu vraag ik me af, ben ik aan het overdrijven of heb ik gelijk dat ik liever heb dat mijn kind de waterpokken dus krijgt nu ze nog jong is. En het liefste voordat we op vakantie gaan. Ons geluk kennende is dat het moment voor haar om dat soort dingen te krijgen. De Italianen in paniek omdat er een blond grietje met plekjes rondloopt. Verder heeft ze haar inentingen gehad maar daar zijn ze in Italië minder van volgens mij. Vind ik ook mijn dingen van want pasta, pizza, kaas en wijn helpt niet tegen alles. Wel tegen veel maar niet alles.

Wat vind jij, ben ik aan het overdrijven of niet?

Lees ook: Driftige dochter en haar moeder die ook maar een mens bleek

Liefs Kimberly

Liked it? Pin it met deze afbeelding!

Kind geen waterpokken gehad en ik baal

Kimberly

Ik ben Kimberly, getrouwd met Patrick en moeder van Evi. Op Beebs and Moms schrijf ik over #momlife, persoonlijke verhalen, tips, reviews en alles wat er nog meer in mijn leven is. Naast Beebs and Moms ben ik coach in Zwangerschapsverlies via www.liefgedragen.nl

«

»

11 COMMENTS

 • Christa R

  Je hebt gelijk! Want het kan voor meisjes ook nog eens gevaarlijk worden als ze het nu niet krijgen, maar bijvoorbeeld of veel latere leeftijd.
  Chiara kreeg 3 waterpokjes toen ze net een paar dagen oud was, omdat haar broer ze toen had.
  Helaas voor ons betekent het dan: onder de 1 jaar al gekregen, dan gaan ze het nog een keer krijgen ?

  • Wendy J

   Christa, de leeftijd is nog niet eens van belang.. op ons kdv hadden kindjes van 1,5 het zelfs voor de 2e keer. Hangt meer af van hoe erg ze het de eerste keer. Ze moeten het virus zeg maar ‘helemaal doorstaan’. Als ze de keer ervoor maar heel weinig plekjes hadden hebben ze meestal niet volledig doorlopen en zijn dan ook vaak later nogmaals de pineut. Tis niet dat die 1 jaar opeens een grens is 😉

   • Christa

    De huisarts gaf aan dat de leeftijd bepalend is. Vanaf een bepaalde leeftijd krijg je namelijk ook geen waterpokken meer maar wordt het gordel-of netelroos.
    Vandaar dat ik het zo expliciet benoemde. ?

 • Wendy J

  Haha nee hoor. Ik heb precies t zelfde! Wilde gewoon dat ie t vroeg had en er vanaf was. Indd om te voorkomen dat ze minder jeuk/last hebben enzo. Ook bij diverse pokkenkindjes gezet en laten knuffelen ? en uit zelfde fles drinken enzo. Nix nakkes nada. Hij leek wel immuun!
  Komen we vorige maand terug van vakantie, heerste het op het kdv! Dacht yesss! Erg he ? maar na bijna 3 wkn nog nix ? Alleen hij en nog 1 meisje leker er aan te onstnappen.. tot ze 2 wkn geleden toch ineens allebei plekjes hadden. Jihoe! Eindelijk! En na 3 dgn waren de blaasjes weer weg en heeft hij er amper aangezeten. Zn romp+hoofd zat wel enorm eronder maar hij is er supee doorheen gekomen zonder last verder (klein btje verhoging maar meer niet). Had de havermout en pokken-gel al maanden in huis uit voorzorg ? dus was meteen ermee begonnen bij die eerste plekken. Wie weet hielp dat.. Nu zie je sommige plekjes nog zitten en paar korstjes. Hij heeft nu wel 3x korstjes weggekrabt (nek en schouder) maar hopelijk heelt dat gewoon goed. Ik ben nu 36 wk zwanger en had t zelf al gehad dus ik hoopte al zoooo dat hij het zou krijgen voor de baby er was. Dat is dus net optijd gelukt ? Hopelijk komt t toch snel aanwaaien bij je meisje.. Je kan er indd maar beter vanaf zijn hoor ?

  • Kimberly
   AUTHOR

   Yes dat is goed gelukt! Fijn zeg! Maar zo fijn dat ik niet de enige ben die er zo over denkt ?

 • Aah hier precies hetzelfde. Helaas worden de kindjes in Spanje ingeend tegen waterpokken dus hier is een zeer zeer kleine kans dat dat het zal oplopen. Ik wil dus heel graag een ticket naar nl kopen maarja alleen voor waterpokken is dat een beetje prijzig?. Maar aan de andere kant ze moet het wel op jonge leeftijd krijgen.. dus dilemma dilemma. Ik vraag mijn vriend al telkens of hij weet of er al vakantiegangers zijn met kids die waterpokken hebben gaan we daar gewoon in het hotel spelen haha. Alleen hoorde ik van mensen dat het zo’n 5 dagen voor de plekjes opkomen besmettelijk is. Dus zodra de plekjes er zijn het dus niet meer zo.. aargh

  • Kimberly
   AUTHOR

   Nee klopt inderdaad, je moet ze eigenlijk echt in de eerste dagen tackelen helaas. Missie mislukt dus. Hoe lang is die inenting werkzaam dan?

 • Nicole

  Haha nee hier precies hetzelfde! Hoop zo dat ze het binnenkort krijgt.. Knuffelen kussen kroelen en elkaar aflikken heeft helaas ook niet geholpen ? we wachten het af ?

 • Jeanine

  Realy? Waterpokkenfeestjes? Whahaha. Ik ben wel in voor een feestje dus waarom niet. Hier ook nog geen vlekjes gespot, anders had ik mijn dreumes wel even een middagje langsgebracht haha.

 • Lipstickencupcakes

  Ik vind niet dat je overdrijft. Ze kunnen het maar een keer krijgen toch? Dan zijn ze er daarna maar vanaf.

 • Eva

  Ooh girl, I feel you! Die van mij heeft ze dus ook nog niet gehad (bijna 5 jaar). Bij haar op school heerste het en ik dacht yes! maar helaas.. Alyssa werd overgeslagen 😐

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

10 − 10 =

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.