Instagram tag 2017
Tags

Instagram 2017: Hoe was mijn 2017 op Instagram?

Van alle Social Media ben ik het meest actief op Instagram. De laagdrempeligheid van de Stories, het makkelijke van foto’s kijken en de interactie is vooralsnog een stuk groter dan op Facebook. Ik vind het daarom wel leuk om met jullie terug te kijken op mijn afgelopen jaar op Instagram, kijken jullie met me mee?

Instagram

Welke foto’s kregen in 2017 de meeste likes?

Deze foto’s kregen de meeste likes het afgelopen jaar. Veel foto’s van de laatste 2 maanden omdat mijn aantal aan volgers toen meer groeide. Helaas verminderen de likes sinds de laatste aanpassing in het algoritme op Instagram. Die laatste aanpassing is halverwege December doorgevoerd en de likes per foto halveerden ineens. Om deze reden twijfel ik om over te gaan naar een persoonlijke account op Instagram, het schijnt dat je dan vaker wordt gezien en dus de likes weer zullen vermeerderen.

Je kan denken wat een moeite en waar maak jij je nou druk om? Dat kan, echter is Social Media een deel van mijn bestaan als blogger en kijken opdrachtgevers ook naar je hoeveelheid volgers en engagement (interactie e.d.). Sowieso ben ik enorm aan het spelen geweest met mijn foto’s en Instagram. Ook heb ik meerdere foto’s op een gegeven moment verwijderd omdat ik ze echt lelijk vond achteraf. Al doende leert men toch?!

Wat is je allerlaatst geplaatste foto op Instagram in 2017?

Op het moment van schrijven is deze foto het laatst geplaatst. Ik vind hem enorm tof en vind mezelf er zowaar leuk opstaan. De foto is vrolijk en ik kijk er niet eens erg ongemakkelijk op. Dat is een ding want ik vind foto’s maken van mezelf heel vervelend, dat is een stuk onzekerheid en mezelf niet zo bijzonder vinden. Daarom sta ik er meestal ook met een gekke bek of ongemakkelijk gezicht op. Maar goed, deze foto deed het op instagram een stuk minder dan dat ik verwacht had. En ja, deze heb ik geplaatst tijdens de kerst en na de laatste aanpassing in het algoritme. Beetje jammer dus maar het is niet anders.

Wat is de allereerste foto die je in 2017 op Instagram plaatste?

Evi ging in januari 2017 voor het eerst naar de basisschool. Zoals bij alle spannende gebeurtenissen maakten we een aftelkalender, zij 1 en ik 1. Wat een enorm spannend moment vond ik die eerste keer dat ze ging. De eerste week vond ik het erg spannend, heel eerlijk gezegd. En nog steeds vind ik het weleens spannend als ze naar school gaat, waarschijnlijk gaat dat nooit over.

Wat is de allerleukste foto van 2017 waar je zelf op staat?

Deze foto met Evi maakte Patrick van ons. We hadden met elkaar gegeten en zaten nog na te tafelen, Evi kwam bij mij knuffelen en ik genoot daar enorm van. Haar lijfje tegen de mijne, haar geurtje, haar armpjes om me heen, dat is voor mij echt ultiem geluk! Uiteraard moest ik wel een seintje geven aan die man van mij om een foto te maken want foto’s worden bijna nooit spontaan van mij gemaakt. Daarom vind ik de #momstayinthepicture een mooie tag, die ik niet bij deze foto heb gebruikt trouwens zo te zien.

Van welke Instagramfoto uit 2017 krijg je ter plekke heimwee?

Deze foto is eigenlijk uit 2014 maar deelde ik in 2017. Het is een foto van onze vakantie in de Algarve, de enige vakantie dat we met Evi gingen vliegen en de vakantie dat ik ten huwelijk werd gevraagd. Deze vakantie was zo fijn met z’n drieën, zo bijzonder, de omgeving is erg mooi en het eten is ontzettend lekker. Absoluut een aanrader dus! Die kleine spekbeentjes van ons kind, vol verbazing kijken naar de beestjes in de zee, de momenten dat ze nog ging tukken en ik rustig kon lezen, het kijken naar mijn velovingsring, allemaal echt heel bijzonder. Ik zou dus zo weer terug verlangen naar die vakantie. Al was ik enorm ziek op de laatste dag, vergisten we ons in de dag van de terugreis, zat ik met mijn koortskanis in het vliegtuig en leefde ik die terugreis op paracetamol.

Wat is het allerlekkerste gerecht dat je in 2017 op Instagram deelde?

Ik deelde veel lekker eten met jullie. Sushi, pizza’s, patat, pasta’s, ijsjes, nacho’s, lekkere taarten en cupcakes, ik hou wel een verwennerij hier en daar. Daarom is het kiezen van het lekkerste uit al die dingen wel een moeilijk puntje. Maar deze sushi vond ik wel heel erg lekker! Veel keuze en daardoor verschillende smaken, yummie. Die dag had ik sowieso een rotdag dus het was ontzettend lief dat Patrick en Evi me meenamen om me op te beuren. Laten we voorop zetten dat ik gewoon van eten hou dus dat mensen me blij maken met lekker eten.

Wat is de allerleukste foto die je in 2017 maakte van een (huis)dier?

Ik heb meerdere foto’s die behoorlijk meer likes kregen maar onze eigen Lexie is toch mijn favoriet. Deze huistijger loopt vaak met ons mee naar school om mij daarna op te wachten en weer mee te lopen naar huis. Ik vind dit zo ontzettend gezellig en we krijgen er ook geregeld reacties op. Evi voelt zich ook echt het baasje/ de mama van Lexie en zij zijn verknocht aan elkaar. Zodra Evi verdrietig is komt Lexie haar troosten en Evi geeft haar geregeld brokjes. Mooi om te zien dat Lexie haar ook vaak een seintje geeft wanneer de brokjes op zijn en hoe zij samen kunnen knuffelen.


Welke fotobewerkingsapps of Instagramfilter gebruikte jij dit jaar het meeste?

Het filter van Instagram dat ik het meeste gebruik is Clarendon, het eerste filter die je tegenkomt wanneer je naar rechts swiped. Ook al probeer ik weleens een andere uit te kiezen, ik vind deze dan toch vaak het mooiste. Een app gebruik ik niet echt, alleen wanneer ik een tekst wil invoeren op de foto gebruik ik YouCam Perfect op mijn telefoon. Qua foto’s denk ik steeds meer een stijl te hebben gevonden die bij mij past, sowieso merk ik dat ik meer bezig ben om iets mooi op de foto te krijgen en dat ik vaker close-ups neem. Ik hou niet van picture perfect foto’s en probeer dat alleen voor producten te creëren. Best lastig omdat ik nog zoveel van mijn camera en fotograferen in het algemeen kan leren.

Wat zijn jouw meest gebruikte hashtags op Instagram in 2017 (top 5)?

Ik gebruik meerdere hashtags geregeld. Ik merk dat ik op die manier toch nog op oude foto’s likes krijg etc. Maar deze 5 gebruikte ik het meeste:

 1. #toddler
 2. #toddlermom
 3. #mama
 4. #linkinbio
 5. #food

Welke 3 accounts zijn bij jou favoriet?

Dat vind ik best lastig kiezen eerlijk gezegd. Er zijn een aantal dames die ik heel graag volg omdat we dezelfde interesses hebben of omdat ik hen ontmoet heb en dat ze gewoon ontzettend tof zijn. Echt Instagramperfect vrouwen volg ik niet snel omdat ik ervan hou om de werkelijkheid te zien, dat het huis niet altijd opgeruimd is en hoeft te zijn. Er zijn ook een aantal dames die ik gewoonweg volg omdat hun stories zo enorm tof is. Maar mijn ultieme Instagramliefdes zijn toch wel deze 3 dames waar ik geregeld contact mee heb en waarvan ik alleen Kimberley nog niet in het echt heb ontmoet:

 1. Kimberley – Mom On Top
 2. Cassandra – Momambition
 3. Nicole – Meisje-Eigenwijsje

 

Deze foto was de meest gelikete van het afgelopen jaar trouwens:

Lijkt het je leuk om ook deze instagram tag 2017 te doen? Je vind de vragenlijst bij Danielle op allesvandaan.nl

 

 

Liefs Kimberly

Kimberly

Ik ben Kimberly, getrouwd met Patrick en moeder van Evi. Op Beebs and Moms schrijf ik over #momlife, persoonlijke verhalen, tips, reviews en alles wat er nog meer in mijn leven is. Naast Beebs and Moms ben ik coach in Zwangerschapsverlies via www.liefgedragen.nl

«

»

2 COMMENTS

 • Wendy

  Leuk om ook jou Instagram overzicht te zien. Ik baal ook van het nieuwe algoritme. Niet echt om mijn eigen foto’s, maar meer omdat ik dan een foto van iemand zie en denk: “Leuk, die is jarig. Even feliciteren.” En dan blijkt het al van vier dagen oud te zijn. Hmmm.
  Die foto van jou en de knuffelende Evi vind ik trouwens ook echt prachtig. De liefde straalt er zo enorm vanaf. ♥
  Wendy onlangs geplaatst…Baby’s eerste jaar van Pauline OudMy Profile

  • beebsandmoms
   AUTHOR

   Ah lief van je! Er gaat niks tegen de knuffels van je kind op hè. Ben bang dat Instagram net zo gaat eindigen als Facebook.

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.