Manon - mijn dochter heeft een bootschedel
Beebs Recente berichten

Mijn dochter heeft een bootschedel | deel 3

De pasgeboren dochter van Manon heeft een bootschedel. Eerder nam Manon jullie mee naar het eerste artsenbezoek en vandaag neemt ze jullie mee naar het ziekenhuis voor een second opinion. Lees je mee?

Second Opinion in het Sophia Kinderziekenhuis

Bezoek Sophia kinderziekenhuis 20.12.2019: Vandaag staat een second opinion bij het Sophia kinderziekenhuis op de planning. Het voelt stom om weer zo’n reis te moeten maken naar een ziekenhuis met ons kleine meisje. Maar we weten dat dit echt nodig is om een goede keuze te kunnen maken. Want de afgelopen twee weken bleven we maar hinken op twee gedachten. Er is weinig spanning van te voren, want we weten de diagnose al. We hebben eerst een gesprek met een plastisch chirurg, zij geeft aan dat Loïs inderdaad een bootschedel heeft. 

In dit ziekenhuis zal Loïs geopereerd worden tussen 5,5 en 6 maanden. Dit omdat haar schedel dan wat harder is. Ze zullen dan een stukje uit de schedel halen en er veren tussen plaatsen. Deze veren blijven er drie maanden in zitten en worden er vervolgens door middel van een tweede operatie uitgehaald. Het traject wordt duidelijk omschreven. Er wordt geadviseerd om Loïs vanaf heden op haar achterhoofd te laten slapen. Om dit te realiseren zullen er twee rollen hydrofiele doeken naast haar hoofd gelegd moeten worden. Deze zorgen ervoor dat haar hoofd niet naar de zijkant rolt. 

Komt het nog wel goed?

We vragen de arts naar de resultaten en ze geeft aan dat Loïs binnen de normen van een normaal hoofd, weer een mooi koppie zal krijgen. We hebben al onze vragen kunnen stellen en ze werden geduldig beantwoord. Na deze afspraak hadden we nog een afspraak bij een verpleegkundig specialist op het gebied van craniosynostose. Zij vertelde ons hoe we Loïs het beste op haar achterhoofd konden leggen. 

Na deze dag waren we erg moe van alle indrukken en informatie en nu moeten we echt een keuze maken. We besloten onszelf een week de tijd te geven om een keuze te maken, zodat we wel tijd hadden om een gedegen keuze te maken, maar niet te lang, want we kunnen wel blijven twijfelen. De trajecten zijn zó verschillend en dat maakt het ontzettend moeilijk. Los van het feit dat we nog hier eigenlijk nog steeds niet over na willen denken! 

Een keuze maken tussen de 2 ziekenhuizen

Nadat we alle voordelen en nadelen van beide trajecten naast elkaar hebben gelegd, hebben we gekozen voor het traject in het Radboud ziekenhuis. De voorlopige operatiedatum is 23 januari. De komende weken zullen in het teken staan van de ziekenhuisafspraken. 

Op 10 januari gaan we nog een keer in gesprek met de arts over het traject. We hebben namelijk het gevoel dat we door de emoties, de eerste keer, nog niet alles hebben kunnen vragen. 16 januari staat een pre operatieve afspraak gepland. Zover wij nu weten zal er dan een CT scan en een 3D foto gemaakt worden. Ook hebben we dan een afspraak met de anesthesist. 

We proberen er niet teveel aan te denken, wat ons te wachten staat en vooral te genieten van nu. Want Loïs is zo’n heerlijk vrolijk meisje! Het idee dat ze over drie weken geopereerd zal worden…. Dat vinden we een hele moeilijke gedachte!

Eerdere blogs van Manon

Die ene grote wens
De onderzoeken voor onze grote wens
De rollercoaster met onze kinderwens
Als de droom alleen maar mooier wordt
De droom die werkelijkheid wordt
Mijn dochter heeft een bootschedel | Deel 1
Mijn dochter heeft een bootschedel | Deel 2

Manon

Hé! Manon hier. Samen met Thorben woon ik in ons net verbouwde huis en ben ik juf van een toffe groep kleuters. Heerlijk vind ik het om anderen blij te maken met mijn creatieve uitspattingen. Dit doe ik inmiddels ook via mijn eigen bedrijf love2give. Daarnaast vind ik het heerlijk om naar het strand te gaan, feestjes te organiseren en te tennissen. Heel spannend vind ik het om jullie te vertellen over onze bumpy road naar hopelijk ooit een kindje.

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

drie × vijf =

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.