Mijn blogschema
Blogs voor bloggers Ondernemen Tips

Mijn Blogschema | Helaas belangrijker dan dat ik wil toegeven.

Als blogger kom je er eigenlijk niet onderuit: Een blogschema. Om volgers aan je te binden is continuïteit belangrijk en stiekem voor jezelf misschien ook wel. Ik geef jullie vandaag een kijkje in mijn blogschema en hoe ik mijn blogs plan.

Blogschema

Ik heb er heel lang tegenaan geschopt, ik blogde wanneer het me uitkwam en wanneer ik een blog afhad. Op een gegeven moment probeerde ik wel op vaste dagen een artikel te publiceren. En in de tussentijd gooide ik zo af en aan wat online. Ondertussen hoorde ik van andere bloggers over hun blogschema en hoe zij e.e.a. opzetten. Begin december 2017 heb ik voor mijzelf een blogschema opgesteld. Opgeschreven en wel zodat het niet alleen meer in mijn hoofd zit.

Regelmaat

Op Facebook is er door mijn blogschema meer continuïteit en het is voor mij makkelijker om berichten in te plannen. Ik weet tenminste wanneer ik iets al ingepland heb en kan daardoor makkelijker doorplannen. In januari kocht ik bij de action een bureauplanner. Hierin noteer ik wanneer ik welke blog gepland heb staan, of ik social media ingepland heb staan en uiteraard mijn werk. Maar dat is niet blog gerelateerd. Ook opdrachten noteer ik en geef ik hun eigen kleurtje. Dit werkt voor mij ontzettend fijn en geeft me veel overzicht.

Lees ook: Mijn blogtips voor (beginnende) bloggers.

Facebook

Zoals jullie misschien wel weten is Facebook bezig met aanpassingen. De laatste tijd zag ik vooral berichten van bedrijven en nog maar weinig van mijn vrienden. Inmiddels zijn die misschien wel zelfs meer bezig op andere sociale media en daarom laat ik zelf Facebook al veel links liggen. Maar ik merk nog steeds, helaas, dat veel van mijn verkeer naar de blog via Facebook verloopt. Zelfs nu maar zo’n 10% van mijn volgers in eerste instantie de berichten zien, door de interactie die ik gelukkig nog steeds vaak heb wordt die interactie dan weer groter. Maar wanneer zelfs je eigen moeder je berichten niet meer ziet, dan gaat er iets mis. Wil je niks meer van Beebs and Moms missen op Facebook? Ga dan naar mijn pagina – klik op volgend – selecteer als eerste weergeven bij in je overzicht. Als het goed is zie je de berichten dan wel gewoon.

Facebook Print Screen : als eerste weergeven

Op deze foto kun je op de print screen zien hoe je deze stappen kan voltooien op de laptop.

Facebook Print Screen Als eerste weergeven

Facebook Print Screen Als eerste weergeven

Hierboven zie je hoe je deze stappen kan nemen via je telefoon. Je gaat dus altijd eerst naar Beebs and Moms op Facebook, daar klik je volgend aan om dan “Als eerste eergeven” selecteert.

Op Facebook plan ik ook oude berichten in. Dat doe ik op Facebook zelf, dan plan ik namelijk gelijk een sociaal bericht voor het weekend in. Foto’s vanuit Instagram plaats ik gewoon op dat moment door. Dus direct wanneer ik ze plaats op Instagram selecteer ik ook het delen op Facebook. En zo maak ik de week in ieder geval rond.

Instagram

Soms wanneer ik heel actief ben en meerdere foto’s klaar wil hebben omdat ik het de dagen daarna rustiger wil hebben zet ik foto’s in concepten. Dan doe ik er al een filter overheen, zet de tekst erbij die ik erbij wil hebben (inclusief de hashtags) en zet ze dan in concepten. Dan hoef ik later wanneer ik het druk heb maar wel een foto wil posten alleen de foto bij mijn concepten te selecteren en op dat moment te posten.

Mijn blogschema

Op Instagram zet ik geregeld een foto maar dat is niet dagelijks en op Twitter is er gewoonweg meer interactie, daar publiceer ik wel mijn nieuwe berichten en soms een oud bericht dat past bij wat er op dat moment speelt. Maar hoe ziet mijn blogschema (voor Facebook) er nou uit? Nou ja, zo dus 😉 En mocht ik in de tussentijd andere dingen erbij willen publiceren, dan is dat prima en doe ik dat extra.

Maandag Nieuwe blog
Dinsdag #uithetbmarchief
Woensdag Nieuwe blog
Donderdag #uithetbmarchief
Vrijdag Nieuwe blog
Zaterdag Social Media bericht / Foto
Zondag Social Media bericht / Foto

Plaatsen, welke tijden?

Tsja daar ben ik nog wat mee aan het puzzelen. Over het algemeen merk ik wel dat mijn berichten beter worden gezien als ik ze rond een uurtje of 9 inplan. Dan zijn de kinderen naar school en gaan moeders met een kopje koffie even wat struinen op dat gebeuren dat Social Media is. Volgens de experts is tussen 9 en 16 uur het summum om te publiceren. Dat zijn de hoogtij-tijden. Ook de werkers kijken in hun pauzes even wat er allemaal gebeurt. Soms publiceer ik een bericht eerder omdat ik benieuwd ben wat het dan gaat doen. Veel andere bloggers publiceren hun berichten vroeg in de ochtend en ik ben er dan van overtuigd dat het een reden moet hebben. Maar bij mij werkt het steeds toch minder dan dat ik zou willen. Ik hou dus over het algemeen vroeg in de ochtend aan.

Heb jij een blogschema?

Bloggers, hebben jullie ook een blogschema? Voor mijn volgers: Hoe ervaren jullie mijn blogschema, vinden jullie deze prettig? Ik ben wel erg benieuwd naar jullie mening en ervaringen. Laten jullie me het weten in de comments?

Liefs Kimberly

Kimberly

Ik ben Kimberly, getrouwd met Patrick en moeder van Evi. Op Beebs and Moms schrijf ik over #momlife, persoonlijke verhalen, tips, reviews en alles wat er nog meer in mijn leven is. Naast Beebs and Moms ben ik coach in Zwangerschapsverlies via www.liefgedragen.nl

«

»

4 COMMENTS

 • Carolien

  Mijn blogschema is niet zo uitgebreid. Er staat enkel een schema op welke dagen ik welk onderwerp schrijf. Verder heb ik geen schema voor twitter/instagram/facebook. Mijn blogpost komt automatisch online op facebook en hoe daar gelukkig niet veel extra voor te doen. Ik kan met de yoast seo premium bij elk artikel een apart bericht maken voor social media.

 • Rachel

  Ik heb wel een blogschema, maar heb er nog niet zoveel aandacht aan besteedt als jij. Ik doe het vooral dat ik rustiger aan mijn artikelen kan schrijven of dat ik vast dingen klaar kan zetten als ik een week veel moet werken.
  Rachel onlangs geplaatst…20 feitjes over mijMy Profile

 • Lenthe

  Ik heb een vergelijkbaar blogschema! Maandag, woensdag en zaterdag een nieuwe blog. Vrijdag een blog uit het archief en donderdag een recensie/quote over mijn boeken op social media. Ik heb ook pas sinds januari een blogschema en ook dat ik heel fijn vind werken!

 • Lenthe

  Ik gebruik eenzelfde blogschema als jij. Op maandag, woensdag en zaterdag een nieuwe blog, op vrijdag een blog uit het archief. Daarnaast deel ik op social media op donderdag quotes/recensies van mijn boeken en probeer ik op dinsdag een artikel of iets anders te delen. Ik heb een blogschema sinds januari en ik merk dat ik daardoor veel productiever ben en dat het inderdaad erg belangrijk is om een duidelijk blogschema te hebben.

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

18 − achttien =

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.