Mijn 10 favoriete mamabloggers - mamabloggers om te volgen
Blogs voor bloggers Moms Recente berichten

Mijn 10 favoriete mamabloggers

Je zou verwachten dat ik als blogger dagelijks wel de blogs lees van andere bloggers. Het tegengestelde is eerder waar eerlijk gezegd. Ik lees reviews wanneer ik die nodig heb, maar vind een aantal andere dingen wel erg leuk om te lezen. Struggles als moeder, persoonlijke artikelen, tips voor startende ondernemers en ga zo maar door. Ik deel met jullie mijn 10 favoriete mamabloggers.

Mamablogger, wanneer ben je dat?

In mijn ogen ben je een mamablogger wanneer je geregeld over je kindje(s) of over je leven als mama schrijft. Het hoeft niet je totale focus te zijn maar is wel een onderdeel van je blog. Vlogs kijk ik helemaal niet, heeeeel sporadisch kijk ik naar Annic ten Duis maar dat is het.

Blogs it is, die kan ik lezen wanneer ik wil, zonder geluiden en even tussendoor. Vlogs duren toch vaak minstens 15 minuten en er is altijd maar 1 deel waarvan ik enthousiast word. Maar welke 10 mamablogs zijn mijn favorieten? Lees snel verder, ik ben benieuwd of jij het met me eens bent.

1. Lotus Writings – Merel

Voor diegenen die vaker mijn blogs lezen of die mij volgen op socials weten dat Merel en ik bevriend zijn. Maar op Lotus Writings schrijft Merel veel informatieve en eerlijke verhalen over het moederschap. Ik vind Merel heel fijn schrijven maar vooral ook niet te zwaar. Heel prettig om te lezen, soms ontzettend emotioneel en andere keren met een berg humor. Ideale combinatie dus! Daarnaast is Merel een ongelooflijk leuk en lief mens, die ik werkelijk iedere dag spreek. En dat zegt heel wat! 😉

2. Lisette Schrijft – Lisette

Als het gaat over humor dan denk ik direct aan Lisette. Op Lisette Schrijft pakt zij de immer sarcastische, eerlijke en gevatte koe bij de hoorns die het moederschap is. Serieuze onderwerpen waar zij toch met wat kwinkslagen weer haar eigen draai aan geeft. Ik vind het altijd leuk om te lezen en standaard eindig ik met een grijns op mijn gezicht tijdens het lezen van Lisette haar blogs. En misschien ken je Lisette ook van haar geniale foto’s waarin zij als “Lieve Syl” de foto’s van Sylvie Meis realistischer neerzet.

3. Aukjes Wereld – Charlotte

Volgens mij is Charlotte de eerste mamablogger die ik ooit ben gaan volgen. Achteraf bleek zij toen ook pas net te zijn begonnen. Ik weet niet zo goed door wie zij onder mijn aandacht kwam maar het was in ieder geval toen ik nog argeloos uren op Facebook door kon brengen. Charlotte schrijft op Aukjes Wereld over de wereld van haar dochters Aukje en Emmi. Maar ook over die dingen die zij tegenkomt als moeder. Charlotte was in het verleden juf op een basisschool en haar kennis deelt zij ook geregeld op de blog. Lief en eerlijk is Charlotte, leuk om te lezen door de herkenbaarheid.

4. La Vie Sanne – Sanne

Sanne begon met schrijven toen zij nog geen moeder was. Maar juist door de combinatie van moederschap en beauty vind ik de ongelooflijk knappe Sanne erg leuk om te volgen op La Vie Sanne. Haar blogs zijn leuk, meestal met een berg humor en soms rauw van eerlijkheid. Ook op Instagram is Sanne gewoon ontzettend leuk om te volgen met grappige stories, prachtige foto’s en gewoon haar leuke zelf.

5. Mommyhood – Shirley

Shirley kwam ik een jaar of anderhalf geleden tegen via Twitter. Ik kende haar eerlijk gezegd niet maar inmiddels weet ik dat Shirley al heel wat jaartjes meedraait in bloggersland. Eerst als persoonlijke modeblog en nu dus als “mamablog”op Mommyhood.nl. Maar ook Shirley schrijft over meer dan alleen het mama zijn. Vooral haar modetips vind ik erg leuk om te lezen, juist omdat Shirley tips geeft die ideaal zijn als je ook achter een kind aan moet rennen of als je wallen tot je knieën hebt.

6. Lady Lemonade – Annemieke en Cynthia

Deze 2 creatieve dames komen uit de buurt van Haarlem en bij de zus van Annemieke heb ik op het HBO in de klas gezeten. Via haar ben ik uiteindelijk Lady Lemonade gaan volgen. Annemieke en Cynthia zijn enorm creatief, daarom kijk ik snel op hun site ter inspiratie als ik weer eens iets moet knutselen. Veel van hun creaties kom ik tegen op Pinterest en dat vind ik toch erg knap. Zeker omdat ik verre van creatief ben met knutselen.

7. Life’s About – Geertje

Geertje is immer eerlijk en deze leuke dame kookt de sterren van de pakjesloze hemel. Omdat ik sinds de geboorte van Evi veel pakjes ben gaan vermijden bij het koken was het lang zoeken naar vervangende recepten van de gerechten die ik wel kon maken met de pakjes. Geertje zorgt voor fijne recepten die je gemakkelijk thuis kun bereiden zonder uren bezig te zijn. En niet geheel onbelangrijk, de gerechten zijn ook zoutarm. Heel fijn dus. Daarnaast schrijft Geertje heel leuk op Life’s About over haar leven als moeder, eerlijk over haar ziekte en is ze gewoon heel leuk om te volgen op Instagram.

8. Breg Blogt – Bregje

Nog zo’n ondernemende moeder is Bregje. Bregje schrijft op bregblogt o.a. over haar leven als moeder, ondernemer en over haar aanstaande bruiloft. Bregje schrijft altijd heel oprecht en ontzettend pakkend, zo wilde ik per se alle verhalen over haar aanzoek lezen. Maar ook hoe zij haar a.s. man heeft leren kennen en hoe dat meer werd dan collega’s van elkaar. Daarnaast deelt Bregje ook hele fijne recepten die makkelijk te maken zijn. Overigens zijn Bregje en ik beide #teambitterbal / #teamkroket en dat schept al een band natuurlijk 😉

9. Mama’s Meisje – Karin

Elke zondag deelt Karin op haar Instagram de leukste folderaanbiedingen van de komende week. Heel fijn want daarom kan ik mijn folders altijd gelijk in de papierbak mikken zonder te veel verleiding te krijgen. Maar Karin schrijft op Mama’s Meisje over van alles uit haar leven als mama van 2 kleine dames. Maar ook deze ondernemende mama deelt haar struggles als ondernemer en belicht de positieve maar ook de negatieve kant van het moederschap. Het is natuurlijk ook niet alleen maar regenboogjes en zonnestralen.

10. Kelly Caresse – Kelly

Bij mamablogs zal je waarschijnlijk al snel aan Kelly denken. Kelly heeft met kellycaresse.nl volgens mij wel 1 van de grootste mamablogs in Nederland in handen. Kelly is ontzettend lief en brengt een stukje Brabantse gezelligheid in je woonkamer. Daarnaast is Kelly steeds meer bezig met het uitbouwen van het Kelly Caresse imperium door challenges aan te bieden en speciale VIP-dagen voor haar volgers. Kelly is vooral een Mama Influencer inmiddels en ik vind het heel knap wat ze doet. Daarnaast vind ik het knap dat zij – ondanks de grootte van haar blog, vlog en samenwerkingen – haar kinderen niet in beeld brengt. Kelly is zeker een inspiratie op dit gebied.

Dit zijn mijn 10 favoriete mamabloggers. Wie is jouw favoriet?

Liefs, Kimberly
Mijn 10 favoriete mamabloggers - mamabloggers om te volgen

Kimberly

Ik ben Kimberly, getrouwd met Patrick en moeder van Evi. Op Beebs and Moms schrijf ik over #momlife, persoonlijke verhalen, tips, reviews en alles wat er nog meer in mijn leven is. Naast bloggen op Beebs and Moms ben ik werkzaam als cursusleider in de verstandelijke gezondheidszorg.

«

»

4 COMMENTS

 • Charlotte

  Schatje ben jij! 😘

  • Kimberly
   AUTHOR

   En jij ook!

 • Karin

  Ik voel me vereerd 😍 Wat leuk om te lezen! Er staan ook veel van mijn favorieten in je top 10 😁

  • Kimberly
   AUTHOR

   Ja, volledig verdiend! Het zijn zulke leuke dames, ik volg hen met veel plezier

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *