Met deze 5 tips kom je ontspannen de zomer door
Beauty and Care Recente berichten

Met deze 5 tips kom je ontspannen de zomer door

De zomer is voor velen de mooiste tijd van het jaar. De dagen worden langer en het is gewoon leuk om buiten veel te doen. Maar zoals je als moeder weet, kan het warme seizoen soms behoorlijk vermoeiend zijn. De hitte maakt moe en de kinderen willen zich tijdens de grote vakanties vermaken. Rustpauzes voor jezelf zijn vaak te kort. Maar met deze vijf tips blijf je in het zomerseizoen ontspannen.

Ontspannen de zomer doorkomen

Het mooie weer is ideaal om buiten te spelen, te relaxen in de zomer, lange BBQ-avonden en dagen naar het strand. Als moeder blijf je bezig om er ook voor te zorgen dat de kinderen een fijne vakantie hebben. Met deze 5 tips kom ontspannen de zomer door zodat je weer vol frisse moed straks aan het werk kunt.

1. Veel drinken!

Wat je waarschijnlijk elke dag je kinderen vertelt, moet je niet vergeten zelf waar te maken. Een optimale vochttoevoer is de basisvoorwaarde voor een stabiele stofwisseling, vooral op dagen dat je veel zweet. Bij warm weer moet je dus minstens 2 liter vloeistof per dag drinken. Dus pak genoeg drinken in voor jezelf en je kinderen. De beste optie is water. Het bevat veel mineralen en bevat geen calorieën. Water te saai? Lees even deze fruitwater receptjes voor een fijne afwisseling!

2. Rustpauzes inplannen

Dit lijkt op het eerste gezicht niet eenvoudig, maar het werkt wel. Zit bijvoorbeeld op een bank naast het peuterbadje met een goed boek. Zo kun je jouw kinderen zien ravotten in het water en tegelijkertijd genieten van een beetje rust tijdens het lezen.

3. Zonnebescherming niet verwaarlozen

Het aantal huidkankerpatiënten is de afgelopen jaren flink toegenomen, meld het KWF. Om jouw huid, en vooral die van jouw kinderen, te beschermen, is zonnebrandcrème een must. Voor de allerkleinsten moet het minstens een zonbeschermingsfactor van 50 zijn. Ondoorzichtige hoofddeksels zijn ook een must en beschermen tegen intensief zonlicht. De ogen worden echter vaak vergeten. Zorg er daarom voor dat alle gezinsleden zijn uitgerust met een goede zonnebril. Dragers van de lens moeten ook bij warm weer overschakelen op hoogwaardige daglenzen. Deze houden je ogen mooi en vochtig bij warm weer en zorgen ervoor dat je zelfs met een zonnebril zonder sterkte goed kunt zien.

4. Lichte maaltijden

Bij temperaturen boven de 30° Celsius moet niet alleen jouw vochtbalans in balans zijn. Het is ook belangrijk om te weten wat er thuis op de eettafel ligt, kies voor vooral lichte maaltijden. In de zomer is het beter om vet voedsel te vermijden en lichte gerechten met groenten en salade op te roepen. Dit voorziet het lichaam tevens van belangrijke minerale zouten.

5. De juiste kleding kiezen

In de zomer zijn oversized blousejurken of tunieken erg populair. Met deze items ben je beschermd tegen de zon, maar tegelijkertijd is er voldoende verkoelende lucht op jouw huid. Wil je nog meer stijlinspiratie voor de zomer? Lees dan artikelen uit mijn momsfahion categorie! Ik hoop dat je d.m.v. mijn tips een relaxed summer tegemoet gaat!

Avatar

Kimberly

Ik ben Kimberly, getrouwd met Patrick en moeder van Evi. Op Beebs and Moms schrijf ik over #momlife, persoonlijke verhalen, tips, reviews en alles wat er nog meer in mijn leven is. Naast bloggen op Beebs and Moms coach ik moeders en vrouwelijke ondernemers naar meer zelfvertrouwen en zelfzorg.

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

13 + negen =

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.