Marktplaats mijn frustraties en tips
Recente berichten Tips

Marktplaats; Mijn frustraties en tips

We kennen allemaal Marktplaats wel. Die ene site waarop je van alles kunt kopen en verkopen. Maar Marktplaats zorgt ook voor frustraties en aparte ervaringen. Wat die van mij zijn? Ik geef je een aantal tips om je spullen te verkopen.

Marktplaats

You hate it or you love it, Marktplaats. Waar je vroeger nog leuke deals kon sluiten die goed waren voor de koper en verkoper, is dat tegenwoordig steeds lastiger. Het voor een dubbeltje op een eerste rij zitten overheerst steeds vaker. Maar er zijn ook nog steeds wel leuke deals te krijgen. Mijn ervaringen met Marktplaats vallen nog wel redelijk mee, maar toch vind ik het leuk om met jullie te delen wat mijn ervaringen zijn.

De tuinspullen

Vorig jaar wilden wij weer wat dingen verkopen die we in de tuin hadden staan. De glijbaan ging nogal snel gelukkig maar de dekenbox en de plantenbakken gingen wat minder hard. Maar goed, er werd me gevraagd of ik toevallig niet in Zaandam werkte want dat zou de koper reistijd schelen. Leuk geprobeerd zeg maar. Ik werk niet in Zaandam, kom daar ook niet en de plantenbakken heb ik uiteindelijk aan iemand anders verkocht. Waarna trouwens de Zaandam-meneer verhaal kwam halen omdat hij dacht dat we een overeenkomst hadden. Uhmmmm nee, bij een bod met de vraag of ik het in Zaandam kan afleveren is dat nog geen overeenkomst. Sorry, not sorry.

 

Opknappen

Ik vind het niet zo erg om dingen op te knappen en daardoor kan ik best nog eens leuke deals krijgen. Zo kocht ik vorig jaar op Marktplaats een houten tuinset voor € 50,00. Deze set heb ik flink geschuurd en gebeitst. De tafel in grijs, de stoelen in 2 verschillende kleuren. Dit knapte de tuinset enorm op! De verkopers waren erg blij met de verkoop want zij wilden van de tuinset af en ik was erg blij met onze nieuwe en opgeknapte tuinset. De tuin fleurde er gelijk van op en we konden met ons gezin lekker in de tuin zitten.

Ik heb de afgelopen dagen flink staan schuren en beitsen maar onze hardhouten set van marktplaats ziet er wel heel tof uit! #marktplaats #tuinset #tuintafel #hout #gepimpt #diy #klussen #tuin #garden #wood

Een bericht gedeeld door Kimberly ☆ Beebs and Moms (@beebsandmoms) op

Ook kocht ik vorig jaar een buikkastje op Marktplaats voor € 20,00 die ik geschuurd heb en geschilderd. Dit friste het kastje op en ik heb een leuk kastje voor mijn blogspullen.

 

Fietsstoeltjes

Ooit kocht ik met mijn overuren een nieuwe mama-fiets. Tegelijk kocht ik 2 fietsstoeltjes van Yepp omdat we tegen die konden gaan fietsen met Evi en het financieel aantrekkelijk was om de fietsstoeltjes gelijk allebei te kopen. Het eerste stoeltje hebben we vorig jaar verkocht nadat bleek dat er geen kindjes meer bij ons zouden komen. En terwijl dat stoeltje er heel goed uit zag en niet goedkoop is geweest kreeg ik biedingen tussen de 5 en 10 euro. We hebben uiteindelijk het stoeltje een aantal keer geplaatst op Marktplaats en kregen er uiteindelijk een euro of 25 voor. Was nog steeds niet echt onze richtprijs maar toch.

Zelf kocht ik laatst een fietsstoeltje voor achterop voor Evi omdat zij alweer te groot werd voor de grote Yepp-stoel. En ik trof een prima fietsstoeltje waarvan de verkoper een mooie deal met mij maakte. Ik deed een bod, hij deed een tegenbod en zo kwamen we bij elkaar. Evi is heel erg blij met haar nieuwe fietsstoel en ik ben blij dat ik haar knieën niet meer in mijn billen heb tijdens het fietsen.

 

Interieur woonkamer

Een groot deel van de woonkamer hebben wij op Marktplaats gekocht toen wij van ons poppenhuisje naar onze volwassen grote huis verhuisden. We kochten een grote eettafel van teak die we prachtig vonden maar toen we eindelijk in ons nieuwe huis konden bleek deze veel te groot. De tafel verkochten we uiteindelijk voor het dubbele van wat hij ons had gekocht (mede dankzij de goede foto’s).

Ook kochten we een televisiekast waarvan we een aantal onderdelen bleken te missen (hij was al uit elkaar) maar we gelukkig ons geld terugkregen. De kast hebben we zo bij het grof vuil gezet en deze werd nog weggehaald door mensen uit de buurt ook. De buffetkast waar ik nog steeds heel blij mee ben kochten we uiteindelijk voor een hele mooie prijs omdat diegene ervan af moest i.v.m. verhuizing. Wij hebben dus teakhouten meubels en deze hebben ook een hele lange houdbaarheidsduur. Al sinds we de overeenkomst hadden voor het huis ben ik gaan kijken op Pinterest. Nadat we wisten wat we wilden ben ik dus gaan zoeken op Marktplaats. Geduld loonde dus echt in onze situatie.

Wist je dat Beebs and Moms ook op Pinterest zit? Check mijn borden hier.

 

Bureau

Maar ook voor mijn bureau op zolder ging ik Pinterest weer af. Wat vond ik mooi en wat wilde ik hebben? Zo kwam ik erachter wat ik wilde hebben en welke sfeer. Mijn bureau kocht ik nieuw in de winkel omdat ik niet kon slagen op Marktplaats. Wel kocht ik mijn bureaustoel die heerlijk zit en me € 15 kostte. Zo zit ik voor een prikkie dus straks heerlijk te bloggen en mijn administratie bij te houden. Maar vooral heb ik mijn eigen hoekje in huis.

Mijn eigen plekje is steeds meer af. M’n plekje waar ik kan bloggen en werken aan m’n nieuwe uitdaging waarover ik binnenkort meer ga vertellen. Zo blij hiermee! #blogger #blogging #bloggingmom #dutchblogger #bureau #desk #scandinavian #industrial #industrialdesign #scandinaviandesign #interieur #interior #interiordesign #work #working

Een bericht gedeeld door Kimberly ☆ Beebs and Moms (@beebsandmoms) op

Kleding en babyspullen

Met een berg pijn en moeite heb ik alle oude kleertjes en babyspullen uitgezocht, we gingen het toch niet meer gebruiken. Een bulk aan kleding heb ik aan mijn zus gegeven voor mijn aanstaande nichtje. Aan anderen gaf ik weer de grotere maten. Ondertussen zette ik merkkleding op Marktplaats. Maar ook de kinderwagen zetten we te koop. En jeetje jongens, ik snap best wel dat anderen niet weten wat voor gevoel er bij ons meekwam met de verkoop. Maar een pakket merkkleertjes die er heel erg mooi uitzien proberen te kopen voor 2,50? Schaam je, je weet best wel dat het meer heeft gekost. De kinderwagen die ons (of wel, we kregen hem van mijn ouders) een behoorlijke slok gekost heeft ging er uiteindelijk vandoor voor 80 euro. Om te janken hoor. Ik snap niet echt dat dit zo’n enorme klap kreeg qua waarde.

Mijn tips

Zoals je leest koop en verkoop ik geregeld wel iets d.m.v. Marktplaats. De frustraties zijn behoorlijk af en toe. Meestal verkoopt Patrick de spullen en zoek ik de koopjes op. Dat is een verdeling die ik heel fijn vind. Maar wat doen wij om de spullen te verkopen en kopen?

  • Heb geduld met kopen. Eventueel kun je een zoekmelding aanmaken, dan krijg je elke dag een mailtje met de nieuwe artikelen die op Marktplaats zijn gekomen die voldoen aan jouw zoekwoorden.
  • Heb geduld met verkopen. Soms gaat er even overheen voordat jouw koper zich meld.
  • Wacht biedingen af, neem een richtprijs in je hoofd en kijk of deze overeenkomstig is met de waarde. Dit kun je doen door op dezelfde artikelen te kijken waar deze voor op marktplaats staan en wat de biedingen zijn.
  • Loopt je te verkopen artikel niet? Schroom niet om hem van Marktplaats af te halen en eventueel na een paar weken weer opnieuw te plaatsen.
  • Heb respect voor je kopers en voor de verkopers. Je koopt meer met honing dan met azijn.
  • Als je iets ziet dat je graag zou willen kopen, bied iets lager dan je eigenlijk wil uitgeven. Soms heb je geluk en anders heb je wat meer ruimte voor een eventueel tegenbod of onderhandeling.
  • Maak duidelijke foto’s van je te verkopen artikelen. Dan weten de kopers wat ze aan je hebben.
  • Wees eerlijk. Is je artikel een beetje beschadigd o.i.d. kom daar dan wel voor uit. Dat scheelt achteraf teleurstelling bij de koper.

 

Hopelijk heb je iets aan mijn tips en ervaringen. Heb je zelf een gekke ervaring of tips, ik hoor ze graag, laat je ze weten in de reacties?

 

Liefs Kimberly

 

Kimberly

Ik ben Kimberly, getrouwd met Patrick en moeder van Evi. Op Beebs and Moms schrijf ik over #momlife, persoonlijke verhalen, tips, reviews en alles wat er nog meer in mijn leven is. Naast bloggen op Beebs and Moms ben ik werkzaam als cursusleider in de verstandelijke gezondheidszorg.

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *