steunen social media
Moms Recente berichten

Mama’s moeten elkaar steunen, ook op Social Media!

Op Social Media is iedereen erg hard tegen elkaar. Ook wij moeders onderling.  Er bestaat zoiets als de Mama-mafia en dat dus juist van anderen die weten hoe jij je voelt en je zouden kunnen steunen.

Laat de liefde overheersen

Mijn opaatje zei vroeger altijd: “Laat de liefde overheersen”. Dit is toch echt wel mijn levensmotto geworden, al lukt het uiteraard  de ene keer beter dan de andere keer. Maar het is zo belangrijk om, zeker met de mensen die je lief zijn, goed door 1 deur te kunnen.

 

Mama-mafia

Maar zo vind ik ook dat alle mama’s op de wereld elkaar wel wat meer mogen steunen. Hoe vaak zie je wel niet dat op Facebook of moederfora een moeder bedolven word onder de beoordelingen van haar medemama’s. Zo laait af en toe de discussie over borstvoeding weer op, maar wat nou als je dat door (fysieke) omstandigheden gewoonweg niet hebt kunnen geven? Of krijg je kritische blikken wanneer je kind een lekker snoepje weg zit te knabbelen i.p.v. zo’n zeer verantwoorde wortel. Of was die toch ook niet meer zo verantwoord?!

Mening

Iedereen heeft een mening en je zou er al zowat een dagtaak aan hebben om alle meningen bij te houden en eventueel na te leven. Facebook-pagina’s zoals Ouders van Nu etc. gooien geregeld wat olie op het vuur door meningen te verkondigen in hun posts. Deze roepen een hoop reacties op bij moeders die denken dat zij zich moeten verdedigen (denk ik dan). Borstvoeding, voeding, opvoeding, slapen en zo verder. We doen het allemaal vast een beetje anders en hebben vast allemaal een andere mening erover. Waarom dan een ander jouw mening opleggen?

 

Lief zijn

Laten we vooral wat liever tegen elkaar zijn, elkaar steunen en desgewenst meedenken wanneer de situatie zich voordoet. De puzzel van het mama-zijn is soms al moeilijk genoeg, dan hoef je niet ook nog vanuit andere hoeken bekritiseerd te worden. Als je de achtergrond niet weet, wees dan ook niet zo hard. Meningen verschillen en dat lijkt me prima, we zijn toch ook allemaal zelf anders.
Van de week had ik een zeer opstandige dochter die volop aan het wentelen was in haar peuterpuberteit. Op-mijn-tandvlees gingen we toch dapper door. Worstelend tegen de rook die bijna uit mijn oren kwam kreeg ik van een voorbijgaande moeder onverwachte steun. “Ze maakt het je vandaag wel lastig heh? Zet hem op en hou vol.” Met een knipoog. Dat deed me goed, het gaf me een steuntje in de rug en ik vond het fijn. Je krijgt als voorbijganger vaak maar een klein stukje mee, wees niet te hard voor elkaar.

 

Het is een fase, het is een fase, het is een fase

Dankzij de club van relaxte moeders (ook op Facebook) is mijn mantra op dit soort dagen trouwens: “Het is een fase, het is een fase, het is een fase.” Maar, uhmmm dat geheel terzijde.

 

Just saying

Lieve, leuke en fantastische mama’s: Geef elkaar liefde en steun, dan maken we met elkaar met een steuntje in de rug per keer de wereld wat leuker. En nog 1 ding dan mama’s, nu ik toch bezig ben…. Als je nu vind dat een andere mama iets moois/ leuks/ goeds heeft gedaan, geef haar een compliment. Een glimlach op het gezicht van je medemama, heerlijk toch?!

 

Eerder schreef ik deze blog voor Digimama

Kimberly

Ik ben Kimberly, getrouwd met Patrick en moeder van Evi. Op Beebs and Moms schrijf ik over #momlife, persoonlijke verhalen, tips, reviews en alles wat er nog meer in mijn leven is. Naast bloggen op Beebs and Moms coach ik moeders en vrouwelijke ondernemers naar meer zelfvertrouwen en zelfzorg.

«

»

3 COMMENTS

  • Marieke

    Amen!!

  • Joyce

    Ik ben het helemaal met je eens. Het wordt tijd dat meer mensen/moeders dit gaan in zien.

  • Jeanine

    Mama’s moeten in plaats van haat te verspreiden op het net maar eens naar zichzelf kijken. Niemand is perfect. Een beetje meer begrip voor elkaar en inderdaad liefde en respect voor elkaar. Wijze woorden van je opa en van jou 😉

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *