Mama laat je niet gek maken!
Column Recente berichten

Mama, laat je niet gek maken!

Naast alle mama- dingen hebben we thuis nu ook ineens schooldingen, werkdingen en kinderen vol energie- dingen. Het is nogal veel en ik heb daar van alles over te zeggen want niemand kan al die ballen hoog blijven houden. Mama, laat je niet gek maken!

Oneindig ballen hooghouden?

Al vaker heb ik gezegd dat niemand alle ballen hoog kan houden. Nu in deze tijden is het werkelijk onmogelijk! Ik zie moeders op Instagram knutselen, oneindig bakken en ga zo maar door. Als de spanning en het werk je nog niet te veel was dan zou het proberen om anderen bij te benen je einde wel betekenen.

Dat is werkelijk niet te doen, echt niet. Jezelf wegcijferen voor het grotere goed werkt nu ook niet. Opladen moeten we allemaal en dat doen we op onze eigen manier. Ook ik. Over het algemeen mis ik nog niet zo heel erg de sociale contacten, die heb ik toch grotendeels online. Daar is weinig in verandert. Wel vind ik het verrotte lastig mijn ouders of zus en nichtje niet te kunnen knuffelen. Of dat mijn kind niet de contacten kan hebben die een kindje nodig heeft omdat zij verkouden is en ik het ook nog eens gewoonweg niet aandurf zolang er zoveel onduidelijkheid is.

Kindjes zijn vaak heel gevoelig voor de gevoelens van papa en mama. Jullie zijn nu des te meer de pilaren voor de kindjes. Het is daarom vooral heel belangrijk dat jij overeind blijft. Doe dat op de manier die voor jou goed is. Echt! Dat doe ik ook. Vind je weg en pak jouw kansen om even je hoofd leeg te maken, of om op te laden. Luister naar elkaar, maak tijd voor elkaar en gooi die lat maar de deur uit.

Aan alle mama’s en papa’s: werk, school en spanningen kunnen een grote druk op ons leggen momenteel. Het is allemaal ook verrekte veel! Wanneer je een rottige dag hebt of je kindjes hebben die, maak het vooral niet te lastig voor jezelf. Weet dat het niet altijd fantastisch hoeft te gaan en dat de druk echt wel van de ketel mag af en toe. Pak een dagje om te huilen, om te spelen, om films te kijken of om een stuk te fietsen. Pak vooral elkaar vast want dat is het allerbelangrijkste!

Liefs, Kimberly
Avatar

Kimberly

Ik ben Kimberly, getrouwd met Patrick en moeder van Evi. Op Beebs and Moms schrijf ik over #momlife, persoonlijke verhalen, tips, reviews en alles wat er nog meer in mijn leven is. Naast bloggen op Beebs and Moms coach ik moeders en vrouwelijke ondernemers naar meer zelfvertrouwen en zelfzorg.

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 + acht =

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.