De luizenmoeder, hoe herkenbaar is juf Ank voor jou?
Moms

De luizenmoeder, hoe herkenbaar is juf Ank voor jou?

Op een gegeven moment moeten alle ouders eraan geloven; je kind gaat naar de basisschool. En daar kom je in een hele nieuwe wereld met juffen, meesters en de schoolpleinbrigade. De nieuwe serie de Luizenmoeder gaat daar over en is hilarisch herkenbaar! Ken jij de serie al?

Juf Ank

Na de eerste afleveringen is de serie al een regelrecht succes. Een groot deel zal liggen aan juf Ank die met haar liedjes en overcompenserende positiviteit een hoop losmaakt bij de ouders die de serie kijken. Haar handenklap-nummer is een hit en er komen in rap tempo al parodieën en ook André van Duin heeft er een Carnavalskraker van gemaakt.

Dag dag dag ouders van groep 3,

Dag dag dag wat fijn dat ik jullie zag. 

 

De luizenmoeder?

Mocht je geen idee hebben waar ik het over heb?! De Luizenmoeder is een Nederlandse komedieserie vol met ouders, kinderen, juf Ank en het leven als ouders met kinderen op de basisschool. Het luizenpluizen is natuurlijk één van de meest gehate klusjes als ouder maar er is altijd wel een verplichting om “iets” te doen qua taken op school. Luizenmoeder zijn is toch wel het startpunt waaruit je vervolgens kan doorstromen. Dus mocht je hoge ambities hebben, je weet waar je moet beginnen 😉

De schoolpleinouders

Gelukkig herken ik niet echt de schoolpleinouders van de basisschool van Evi. Thank God! Maar ik herken zeker wel een aantal aspecten bij de verschillende ouders. De herkenbaarheid pakt dus een hoop mensen in. Dat gedoe met traktaties, speelafspraken, helpen op school en vooroordelen. We krijgen er allemaal mee te maken op een gegeven moment. En dat daar ondertussen dus ook een strenge juf die ik persoonlijk echt niet zou trekken in meehelpt, tof! Over juf Ank zou ik minstens een paar gesprekken voeren met de directeur. Al zou ik dan wel het fietsenhok maar vermijden 😉 Daarover gesproken, Nancy vind ik nog het meeste herkenbaar tot nog toe op het schoolplein. Er zijn wel een aantal moeders die ik ervan verdenk een Nancy te willen worden.

Hallo allemaal wat fijn dat je er bent

Juf Ank heeft een nogal pakkend lied om de kinderen welkom te heten, zover ik weet hebben ze zoiets niet bij Evi op school. Maar ik ben wel erg benieuwd of ze bij jullie kinderen wel een liedje zingen. Het zou me in ieder geval erg nerveus maken als de juf of meester van Evi ineens zo zou gaan staan te zingen om me de deur uit te krijgen.

Regelrechte carnavalshit

En aangezien iedereen nu de serie aan het kijken is denk ik dat André van Duin weer goud in zijn handen heeft voor Carnaval. Sterker nog, volgens mij staat het zuiden straks flink te stampen met de voeten en te zwaaien. Ik ben benieuwd!

Herkenbaar?

En is de serie herkenbaar voor jou? Zijn er types die jij herkent zoals Juf Ank of vond je de serie juist geen ruk aan? Laat het me weten in de reacties.

 

Liefs Kimberly

Kimberly

Ik ben Kimberly, getrouwd met Patrick en moeder van Evi. Op Beebs and Moms schrijf ik over #momlife, persoonlijke verhalen, tips, reviews en alles wat er nog meer in mijn leven is. Naast Beebs and Moms ben ik coach in Zwangerschapsverlies via www.liefgedragen.nl

«

»

3 COMMENTS

 • Els

  Ik heb hier al zoveel over gehoord. Het is voor mij niet herkenbaar, ivm met geen kinderen. Maar ik vind de humor wel echt leuk.

  Els onlangs geplaatst…Review: Action Bullet journal vs Leuchtturm1917My Profile

 • Rosita

  Ik herken het niet zo omdat mijn zoon wat verder van huis op school zit. Hij gaat met de taxi naar school. Daardoor ken ik de meeste andere ouders niet. Er is gelukkig ook geen klassen app en geroddel op het schoolplein krijg ik ook niet mee haha.
  Rosita onlangs geplaatst…Mijn voornemens voor 2019My Profile

  • Kimberly
   AUTHOR

   Wat heerlijk, dat is wel rustig

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.