De leukste spellen voor een 8 jarig kind
Recente berichten

De leukste spellen om met je kind te spelen!

Speelt jouw kind ook graag spelletjes en wil je graag nieuwe spellen kopen om samen te kunnen spelen? De 5 spellen voor kinderen in deze blog zijn de leukste spellen om met je kind te spelen en garanderen vele uren plezier met het gezin!

Spelletjes kind 8 jaar

De meeste spellen in deze blog zijn voor kinderen vanaf 8 jaar maar zijn ook met wat extra ondersteuning prima te spelen met jongere kinderen. Bij elk spel zal ik specifiek benoemen wat de aangeraden leeftijd is. Mijn dochter is 7 jaar en zij vind de spellen in deze blog in ieder geval ontzettend leuk om te spelen samen.

Regenwormen dobbelspel

Dit snelle compacte dobbelspelletje Regenwormen kun je op elk moment en overal spelen. Het duurt niet langer dan een half uurtje en het spelletje is gemakkelijk te volgen voor alle kinderen die kunnen tellen tot 36. Door de snelheid van het spelletje is het een leuk spelletje voor tussendoor, als je kindje net uit school komt of na het eten bijvoorbeeld.

“Iedereen die tot 36 kan tellen, kan meedoen! Als je aan de beurt bent, gooi je met 8 dobbelstenen. Je legt nu alle dobbelstenen met hetzelfde getal of met een worm opzij. Daarna gooi je met de resterende dobbelstenen en legt nu alle dobbelstenen met een ander getal opzij. Als je totaal hoger is dan 20 en je hebt ten minste één worm gegooid, mag je de steen met het betreffende getal van tafel of zelfs van een andere speler pakken! Maar neem je teveel risico en gooi je alleen maar getallen die je al eens hebt gepakt, dan ben je af en moet je juist een steen inleveren. Op elke steen staan een aantal regenwormen. Wie aan het einde van het spel de meeste regenwormen heeft, is de winnaar.”

Keer op keer dobbelspel voor het hele gezin

Keer op Keer is een dobbel- en puzzelspel voor het hele gezin! Je kunt het spelletje met meerdere spelers spelen en het gehele spel ben je actief betrokken. Dit spel neemt weinig ruimte in beslag waardoor je het bijna overal gemakkelijk kunt spelen. Ideaal want zo hoeft je niet de hele eettafel leeg te ruimen voordat je een spelletje gaat spelen.

Kruis vakjes op je speelveld aan om zo snel mogelijk kolommen en gelijkgekleurde gebieden te vullen. Elke beurt kies je een gedobbelde kleur en een gedobbeld cijfer. Die combineer je, waardoor je aangrenzende vakjes van de gekozen kleur mag aankruisen. Maak steeds de juiste keuze en probeer de door de andere spelers gewenste combinatie weg te nemen. Je keuzemogelijkheden stijgen als je je speelveld verstandig uitbreidt. Naast punten voor complete kolommen krijg je ook een bonus als je alle vakjes van 1 kleur hebt aangekruist. Het spel is afgelopen als een speler 2 complete kleuren heeft aangekruist. Wie heeft de meeste punten?

L.A.M.A – Leg Alle Minpunten Af kaartspel

Strategisch kaartspel dat erg leuk en eenvoudig is. Het spel kan binnen 10 minuten klaar zijn of juist een tijd duren. Hartstikke leuk om met z’n tweeën te spelen of met het hele gezin en vriendengroep! Ideaal voor een achtjarige want onze dochter speelt het spelletje ook met haar vriendinnen.

“Het motto van L.A.M.A. is: Leg Alle Minpunten Af. Elke beurt probeer je kaarten af te leggen, anders krijg je er minpunten voor. Kun je niets afleggen, dan beslis je om te passen of een (hopelijk goede) kaart te trekken. Je krijgt minpunten in de vorm van fiches. Lukt het je om al je kaarten kwijt te raken, dan mag je een fiche teruggeven. En dat mag er één van waarde 1 of van waarde 10 zijn. Aan het einde wint de speler met de minste minpunten! L.A.M.A. is een grappig en toegankelijk kaartspel met zeer eenvoudige spelregels!”

L.A.M.A is genomineerd voor Speelgoed van het Jaar 2020,
categorie 8 & 9 jaar

Andere genomineerden in 2020 zijn: FurReal Friends Mama Josie en het spel Froggit, beide in de categorie 6 & 7 jaar

review spellen 999 games

Spoorzoeken actiespel voor kinderen

Ook zo’n telefoonliefhebber in huis? Met dit spel zorg je voor een extra stimulans om buiten te spelen. Het spel is al te spelen door kinderen vanaf 3 jaar. Hou er rekening mee bij het uitzetten van het parcours dat er ook opdrachten tussen zitten die wat voorbereiding nodig hebben. Zo zitten de opdrachten voor spijkerpoepen en appelhappen in het spel. Heb je geen tijd om dit soort opdrachten voor te bereiden? Haal dan deze kaarten uit het spel. Spoorzoeken is ook heel erg leuk om te gebruiken tijdens bijvoorbeeld een kinderpartijtje als activiteit.

Spoorzoeken is een actie speurspel, waarin de spelers een door een spelleider uitgezet parcours moeten proberen te volgen. Onderweg staat hen verschillende opdrachten en uitdagingen te wachten. De dubbelzijdige kaarten zorgen ervoor dat een kaart zowel als richtingaanwijzer en als opdracht kan worden gebruikt. Het spel kan binnen of buiten worden gespeeld. Spoorzoeken zorgt er op een ongedwongen manier voor dat kinderen creatieve keuzes moeten maken en in beweging komen! De 40 dubbelzijdige kaarten in het spel zijn van kunststof, waardoor ze tegen barre omstandigheden kunnen zoals regen en kreukelen.

Catan junior, voor het hele gezin

Al jaren spelen wij Kolonisten van Catan. Deze speciale versie van Catan: Catan Junior is de piratenvariant van Catan voor kinderen die het basisspel nog iets te moeilijk vinden. Deze kinderversie van Catan biedt ook voldoende uitdagingen om leuk te blijven voor volwassenen. Dit spel heeft wat meer ruimte nodig dan de andere spellen in dit overzicht maar als je de keukentafel vrijmaakt zal je er veel plezier van hebben met je kindje. Het spel is met wat begeleiding al vanaf een jaar of 4 te spelen, het advies ligt op vanaf 6 jaar.

Je bent een piraat, die probeert het eiland te veroveren door daar forten en schepen te bouwen. Daar zijn grondstoffen voor nodig, die je met dobbelsteenworpen kunt verdienen. Als je niet de goede grondstoffen hebt, kun je ruilen met andere spelers, havens, de bank en op de markt. De spookpiraat kan echter roet in het eten gooien. Gelukkig kun je regelmatig de hulp van Coco, de papegaai inroepen! Jij wint het spel als je al jouw forten hebt gebouwd.

999 games review

Al deze spellen komen uit de collectie van 999 Games. Dit Nederlandse bedrijf geeft diverse leuke spellen uit voor kinderen en volwassenen. Zo is ook het zeer populaire spel “30 Seconds” uit de collectie van 999 Games. Op de site van 999 Games staan bij alle spelletjes ook video’s met uitleg, ideaal voor als je je nog geen beeld kan vormen bij de spelregels.

Liefs, Kimberly
Avatar

Kimberly

Ik ben Kimberly, getrouwd met Patrick en moeder van Evi. Op Beebs and Moms schrijf ik over #momlife, persoonlijke verhalen, tips, reviews en alles wat er nog meer in mijn leven is. Naast bloggen op Beebs and Moms coach ik moeders en vrouwelijke ondernemers naar meer zelfvertrouwen en zelfzorg.

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

zestien + 3 =

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.