de dingen die leuk zijn aan de herfst - herfst tag voor bloggers
Blogs voor bloggers Persoonlijk Recente berichten

De leuke dingen aan de herfst | De herfst tag

We zijn begonnen aan de herfst en de regen is inmiddels alweer bijna niet meer weg te denken. Maar gelukkig zijn er ook hele leuke dingen aan de herfst. Welke dingen van de herfst maken mij nou echt gelukkig en wat is mijn favoriete outfit voor de herfst? Aan de hand van de herfst tag beantwoord ik 10 vragen over de herfst.

De herfst-tag voor bloggers

Ben je blogger en wil je deze herfst-tag overnemen? Hartstikke leuk natuurlijk! Zou je dan wel alsjeblieft een link naar deze blog willen plaatsen, dan weten mensen waar de originele blog te vinden is.

1. Welke dingen vind je het leukste om te doen met je gezin in de herfst?

In de herfst vind ik het heel fijn om samen onder een dekentje te kruipen met een kop thee, wat kruidnoten en om dan samen een film te kijken. Maar ook met elkaar een strandwandeling maken of naar het bos gaan vind ik heerlijk, al vind ik dat ieder seizoen heel fijn. Samen naar een pretpark vind ik ook leuk in de herfst, de Efteling is in de herfst en winter altijd erg leuk versierd bijvoorbeeld. Hellendoorn pakt altijd uit met Halloween en Toverland is voor een groot deel overdekt zodat je ook met de regen nog droog kunt genieten.

2. Wat vind je het mooiste aan de herfst?

De veranderende kleuren van de natuur vind ik prachtig om te zien. De blaadjes die van de bomen vallen en de rode paddenstoelen die groeien, ik vind het allemaal heel mooi om te zien. Sowieso kan ik behoorlijk genieten van de natuur, maar al die mooie kleuren kunnen me echt boeien.

3. Wat is jouw favoriete herfstdrankje?

In de herfst drink ik vooral veel thee, in de herfst heb ik wel een voorkeur voor wat warmere theesmaken zoals rooibos en herfstthee. Maar na een koude dag of een buitenwandeling vind ik het heerlijk om glühwein en warme chocolademelk mét slagroom te drinken.

4. Welke dingen vind jij nou typisch voor de herfst?

Regen, wind, kou en nog meer regen 😉 Maar ook de prachtige kleuren van de natuur, het zoeken naar eikels en kastanjes en het samen onder een dekentje kruipen zijn voor mij typische herfstdingen.

bloggers tag herfst tag de leuke dingen aan de herfst

5. Welke dingen vind jij het allerfijnste van de herfst?

Van de herfst vind ik het fijnste dat ik van mijzelf minder lijk te moeten. Kopje thee, dekentje en samen een film kijken met het gezin. Ik geniet er enorm van! De regen tegen het raam en zelf warm en droog binnen zitten, ik vind het een enorme rijkdom. Maar ook de boswandelingen gevolgd door het opwarmen met een warm drankje vind ik heel fijn in de herfst.

6. Wat is je favoriete outfit in de herfst?

Ik moet altijd even schakelen na de zomer dus meestal blijf ik nog even lange rokken en jurken dragen zonder panty totdat ik een keer bedenk dat mijn benen wel erg koud zijn. Ik draag het liefste een fijne broek, meestal een jeans, met een paar boots eronder en dan een comfortabele sweater.

Check hier de leukste outfits voor de herfst ter inspiratie

7. Welke dingen doe jij met je kinderen in de herfst die je moeder vroeger met jou deed?

Mijn moeder ging altijd met mijn zus en mij in het bos of op het Staten Bolwerk op zoek naar kastanjes. Daarna maakten we dan, terwijl we warme chocolademelk dronken, kastanje poppetjes. Ik heb daar nog steeds warme herinneringen aan en ik vind dat ook heel leuk om met Evi te doen. Nou houdt Evi niet zo van knutselen dus probeer ik dan samen met haar herfstversiering te maken van de dingen die we vinden in het bos. Dan doen we de verzameling in een vaas of iets dergelijks die we dan op de tafel neerzetten.

8. Wat is jouw lievelingsgerecht in de herfst?

In de herfst komen er altijd wat rijkere sauzen bij de pasta’s e.d. bij ons op tafel. Ik kook ook dan weet wat vaker soepen en pompoen komt geregeld terug op ons menu. Zo vind ik plaattaart met pompoen of een stamppot met pompoen en geitenkaas echt heerlijk!

9. Sint Maarten of Halloween?

Ik kom uit Haarlem en ben opgegroeid in een kinderrijke buurt waar Sint Maarten veelvuldig werd gevierd. Sowieso is Sint Maarten wel meer uit het Noorden dacht ik. In onze buurt zijn minder kinderen en ik merk dat er wel Sint Maarten wordt gelopen maar het is minder dan vroeger voor mijn gevoel. Dit jaar gaan we voor het eerst met Halloween met elkaar Halloween-films kijken, Halloween snoep erbij en ik heb wat versiering in huis gehaald. Dat komt vooral door Evi die Halloween steeds terugziet in haar favoriete series en vroeg of we het ook eens konden vieren.

Check hier de 22 leukste Halloween films om te kijken met je kinderen.

10. Wat is jouw herfst must have?

In de herfst vind ik een fijne sweater en warme pantoffels echt een must. Maar ook ieder jaar trek ik zodra het koud wordt mijn elektrische deken van de zolder want koude voeten vind ik verschrikkelijk! Fijne boots en een regenjas zijn ook wel essentieel voor een herfst in Nederland denk ik.

Deze herfst tag overnemen?

Graag daag ik Monique van Moonoloog , Kirsten van La Vie de Mama en Charlotte van Aukjeswereld uit om ook deze herfst tag in te vullen. Neem je deze tag over? Laat het mij dan weten, dan kom ik bij je lezen.

Liefs, Kimberly
Avatar

Kimberly

Ik ben Kimberly, getrouwd met Patrick en moeder van Evi. Op Beebs and Moms schrijf ik over #momlife, persoonlijke verhalen, tips, reviews en alles wat er nog meer in mijn leven is. Naast bloggen op Beebs and Moms coach ik moeders en vrouwelijke ondernemers naar meer zelfvertrouwen en zelfzorg.

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *