Lang leve de papabloggers
Blogs voor bloggers Recente berichten

Lang leve de papabloggers!

In de blogwereld over het leven met kinderen domineren de mamabloggers wel een beetje. Dat je die in verschillende vormen en gradaties hebt weet iedereen waarschijnlijk wel. Maar in die door roze gedomineerde wereld  zijn daar de papabloggers voor het tegenwicht!

Verschillen tussen papabloggers en mamabloggers

No way roze wolkjes en zoetsappige dingen. Het hebben van kinderen wordt beschreven door de ogen van de man: Duidelijk, zonder opsmuk en meestal heerlijk direct. Waar de mama’s soms wel met bergen schuldgevoel kampen en een overload aan informatie krijgen, doen de mannen daar niet aan. Dat vind ik zelf erg verfrissend om te lezen want inderdaad, waarom zou je niet iets voor jezelf doen? Dan ben je toch niet minder een ouder voor je kind(eren). Daarom deel ik met jullie vandaag mijn favoriete papabloggers. Gewoon voor de relativering in je tijdlijn, om even wat andere onderwerpen onder je ogen te brengen. Maar ook voor de papa’s zijn juist deze papabloggers heel tof om te volgen!

Tips voor Papa’s

Niels is de papa achter tips voor papa’s en papa van 3 jongens (4, 1 en 0). Ondanks dat Niels na een tijdje niet actief geweest is met bloggen pakt hij het momenteel weer op. Ook vind ik het steeds weer leuk om zijn blik op het papa zijn te lezen op o.a. zijn Instagram en Twitter. Vooral op twitter moet ik geregeld om hem lachen want Niels kan zo heerlijk scherp reageren. En vergeet niet dat die leuke man die met mij getrouwd is meegedaan heeft aan de rubriek op Niels zijn Blog: De papa achter de mamablogger.

Papa’s wereld

Op papa’s wereld geeft Maarten zijn blik als papa op allerlei verschillende onderwerpen. Maarten is papa van 2 jongens (4 en 1) en werkt in de kinderopvang. Het Pa-bc van Maarten vind ik heel leuk gevonden; De onderwerpen die je tegenkomt als ouders maar dan gewoon kort en met een knipoog uitgelegd. Mocht je dus nog vragen hebben? Check het Pa-bc.

Papatoch

Op Papatoch vertelt Thijs over zijn leven als vader van 2 jongens. Dit doet hij met een knipoog en dat is leuk om te lezen voor de nodige relativering. Ook op Instagram is Thijs erg actief en heeft hij een strakke zwart-witte lay-out. Dit voert hij trouwens door op zijn site en dat vind ik wel tof om te zien, weer eens iets heel anders dan de kleurrijke blogs van de meeste bloggende moeders.

VDRS

Eerlijk gezegd kende ik dit platform niet maar door een reactie op dit bericht nu dus wel. VDRS is een platform voor de betrokken vaders waar in verschillende categorieën geschreven wordt over het vaderschap. Meerdere vaders bloggen op dit platform dus er is altijd wel iets te vinden dat bij jouw situatie aansluit. Het doel van VDRS is vitaal vaderschap en er is zelfs een stichting voor Betrokken Vaders aan deze site verbonden. Het loont dus absoluut om op deze site te kijken.

Rob van Laere

Rob blogt al heel lang, al is dat dan niet altijd even consequent. In februari 2018 werd hij voor het eerst vader en zo ging hij ook meer bloggen over het vaderschap. Rob viel eerst dan misschien niet volledig in het papabloggers-segment, maar ik vind het toch altijd wel leuk om te lezen hoe vaders die eerste tijd als vader ervaren. Tegenwoordig valt Rob wel echt onder de papabloggers, sterker nog, hij registreerde een nieuwe domeinnaam. Ook op Instagram is Rob je man, altijd even nuchter en heel fijn om te volgen tussen alle moeders in.  Je vind Rob via papablogger.nl .

Ik vind je lief Papa

Op deze – anonieme – blog kun je lezen over een vader van een meisje met het syndroom van SmithMagenis. Een syndroom dat voortkomt uit een mutatie op chromosoom 17p11.2. Ik kende dit syndroom niet en deze papa kan je er absoluut meer over vertellen. Kijk dus snel via de link naar zijn blog om meer te lezen.

Papabloggers?

Ben jij of ken jij een toffe bloggende vader met een eigen blog die ik echt in dit lijstje moet opnemen? Stuur me dan even een berichtje, dan neem ik je op in dit lijstje.

Liefs, Kimberly

Kimberly

Ik ben Kimberly, getrouwd met Patrick en moeder van Evi. Op Beebs and Moms schrijf ik over #momlife, persoonlijke verhalen, tips, reviews en alles wat er nog meer in mijn leven is. Naast bloggen op Beebs and Moms ben ik werkzaam als cursusleider in de verstandelijke gezondheidszorg.

«

»

10 COMMENTS

 • Jeanine

  Wat leuk dat je hier een artikel over schrijft! De papa bloggers mogen zeker eens in het zonnetje worden gezet en hebben zulke leuke blogs! Ik ben fan 🙂

  • beebsandmoms
   AUTHOR

   Dat dacht ik! Beetje aandacht en ere wie ere toekomt 😉

 • Niels

  Er staan een heleboel papabloggers op http://www.vdrs.nl/blog Die mag niet ontbreken!

  • beebsandmoms
   AUTHOR

   Super! Dank je voor de tip, die ga ik erbij zetten.

 • Kris (de flopvader)

  Huisje op de heide? Staat genoteerd ????

  • beebsandmoms
   AUTHOR

   Hahaha je zal hem maar nodig hebben ????

 • Frank Lubbers

  Hi!

  Ik heb ze allemaal even bezocht en ze zijn erg leuk/interessant om te lezen!
  Zelf ben ik inmiddels ook aan het bloggen geslagen op: 4woorden.nl
  Wellicht leuk om die ook eens te bezoeken ?

 • Danny

  De geboorte van mijn kinderen is wel het meest bijzondere moment in mijn leven, dat zullen de meeste vaders wel beamen.

  Ik als vader heb een totaal andere smaak als de moeder. Ik hou meer van basic wat je met van alles kunt combineren. Of het nu gaat om kleding of de inrichting van de kinderkamer. Kwaliteit en voordelig want kinderen groeien als kool. En gratis verzendkosten. Daarom heb ik met liefde Daddy’s Choice opgezet.

  Mijn collectie is vooral basic in de kleuren zwart, grijs, wit en donkerblauw, maar met de accessoires weer heel leuk te combineren zijn!

  Heel veel is met de hand gemaakt door mij maar soms loop ik iets tegen het lijf waarvan ik denk; ‘ja dit is leuk en comfortabel’ en die zie je dan ook terug op de website.

  ‘Daddy is a lifestyle’

  Gemaakt met liefde door een vader!

 • Peter

  Recent heb ik m’n ALLER eerste papablog gepubliceerd ! 🙂 Dit is ‘m : https://peterdegroof.com/2019/01/10/pappieblog/

 • Bart

  Hoi, hier vind je ook nog een leuke papablog: https://dadventures.nl/
  Over mijn avonturen (en het gebrek eraan) als vader van drie.

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *