Lampen in je interieur en tips voor verlichting in huis
Home en interieur Recente berichten

Het verschil maken met de lampen in je interieur

Het verschil maken met de lampen in je interieur is makkelijk gezegd maar hoe kies je nou de beste belichting? Ik laat je zien hoe wij dat hebben gedaan en geef je een tip die goed is voor je portemonnee.

Zoektocht naar de ideale verlichting in huis

De ideale verlichting in huis is afhankelijk van verschillende dingen. Zo ook je smaak en behoefte aan licht in huis. De stijlen in verlichting verschillen ook. Om dan nog eens niet te vergeten dat je smaak gedurende de jaren enorm kan veranderen. Doordat wij inmiddels al een aantal jaren dezelfde verlichting hadden wilde ik nieuwe lampen die pasten bij de huidige inrichting. Maar die ook nog eens sfeervol waren. Of we zijn geslaagd? Zeker weten!

Zien wat ik mooi vind qua interieur?
Op Pinterest heb ik een bord met interieurinspiratie.

Led verlichting is een goede optie als sfeerverlichting

Led verlichting kan tegenwoordig ook prima als sfeerverlichting. Sterker nog, het is fijn bij te stellen en gebruikt minder energie dan dat een reguliere gloeilamp doet. Daarnaast kun je led verlichting inmiddels in verschillende kleuren kopen. Daardoor is het goed aan te passen aan jouw interieur en ook qua sfeer aan te passen. Zo heb je ideale sfeerverlichting die ook nog eens goed voor je portemonnee is. Led verlichting bespaart je namelijk flink in energiegebruik. Tel uit je winst dus wanneer je in alle lichtpunten in je huis led lampen gebruikt.

Onze lampen in huis

Lampen in je interieur en tips voor verlichting in huis
De stalamp in industriële stijl
Lampen in je interieur en tips voor verlichting in huis
Hanglampen boven de eettafel

Tips voor lampen in je interieur

Uiteraard deel ik met jullie nog mijn tips voor de ideale belichting in je huis:

  • Maak een lampenplan voor in huis.
  • Zorg ervoor dat je meerdere lichtbronnen hebt in je keuken, je bent daar bezig met mengen en snijden. Je moet dus wel zien wat je aan het doen bent. Het meest ideaal is dat je de verschillende lichtbronnen individueel aan en uit kunt zetten.
  • Lampen met ingebouwde dimmers zijn heel fijn. Zo kun je de felheid van je lamp aanpassen aan wat je aan het doen bent. Scheelt ook dat Schiphol niet denkt dat jouw huis de nieuwe landingsbaan is. Hebben je lampen geen ingebouwde dimmers? Je kunt ze zelf tussen het snoer zetten als je een beetje handig bent, deze dimmers zijn te koop bij de bouwmarkten. Ook daar zijn losse dimmers te koop, net zoals bij de winkels die lampen verkopen. Je ziet ze trouwens wel steeds minder.
  • Spaarlampen zijn niet te dimmen! Uiteraard heb ik het geprobeerd omdat ik zo koppig als een kleuter ben maar neem maar van mij aan dat je lamp dan niet veel doet.
  • Pas je lichtbron aan op de behoeftes die je hebt: Zo hebben wij 2 grote lampen boven de eettafel die fel kunnen worden gezet voor als Evi en ik knutselen maar ook kunnen ze sfeervoller worden gezet voor wanneer we gaan eten.
  • Zorg voor algemene punten met verlichting – zoals bij ons de lampen boven de eettafel – en in de keuken. Dan kun je met accentverlichting die hoek bij de bank en bij de kast bijvoorbeeld verlichten.
Liefs, Kimberly

Liked it? Pin het op Pinterest!

Lampen in je interieur en tips voor verlichting in huis

Kimberly

Ik ben Kimberly, getrouwd met Patrick en moeder van Evi. Op Beebs and Moms schrijf ik over #momlife, persoonlijke verhalen, tips, reviews en alles wat er nog meer in mijn leven is. Naast Beebs and Moms ben ik coach in Zwangerschapsverlies via www.liefgedragen.nl

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

10 − zes =

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.