Lampen in je interieur en tips voor verlichting in huis
Home en interieur Recente berichten

Het verschil maken met de lampen in je interieur

Het verschil maken met de lampen in je interieur is makkelijk gezegd maar hoe kies je nou de beste belichting? Ik laat je zien hoe wij dat hebben gedaan en hoop dat jullie met me mee kunnen denken.

Die oude lampen was ik zat

Wij hebben een beetje een mix tussen een Scandinavisch en Mid-Modern denk ik. Ik vind het Scandinavische ontzettend mooi maar alleen maar wit en grijs trek ik niet zo goed. Jaren geleden had ik veel rood in huis en wilde ik alle accenten in staal. Ik kocht 2 lampen en was er heel blij mee. Toen ik de lampen kocht was ik net met Patrick of nog net niet zelfs, eerlijk gezegd weet ik het niet meer zo goed. Maar na ruim 10 jaar was ik die lampen toch wel zat en vond ik ze niet echt meer passen in ons interieur.

Zien wat ik mooi vind qua interieur? Op Pinterest heb ik een bord met interieurinspiratie.

Zoektocht

Maar wat het dan wel moest worden wist ik niet zo goed. Ik was de kapjes zat op die lampen en ze passen niet zo goed bij de wit stalen lampen die we verder in de woonkamer hebben. We wonen nu 2,5 jaar in Velserbroek en al die tijd hebben we dus al deze combinatie waar ik niet blij van werd. Wel kocht ik donkerdere kapjes voor de lampen zodat de kleur daarvan meer bij de rest paste. De taupekleur die er oorspronkelijk op zat hebben we inmiddels al jaren niet meer in huis. Er volgde een zoektocht naar andere lampen maar ik kon steeds niet de lampen vinden die ik graag wilde.

De vloerlamp

Lampen in je interieur en tips voor verlichting in huis

Uiteindelijk vond ik bij Directlampen deze witte vloerlamp en die vind ik echt heel tof! Ik heb hem gericht op de muur zodat we niet in de lamp kijken of dat het licht op de tv schijnt. De lamp heeft geen eigen dimmer maar we hebben hem aangesloten op een externe dimmer, die stond er toch nog van de andere lamp. Prima in felheid aan te passen dus op deze manier. Sinds de gloeilamp in de ban ging is het namelijk lastig om een laag voltage te krijgen voor je lampen.

Lampen in je interieur en tips voor verlichting in huis

Tips voor lampen in je interieur

Uiteraard deel ik met jullie nog mijn tips voor de ideale belichting in je huis:

  • Zorg ervoor dat je meerdere lichtbronnen hebt in je keuken, je bent daar bezig met mengen en snijden. Je moet dus wel zien wat je aan het doen bent. Het meest ideaal is dat je de verschillende lichtbronnen individueel aan en uit kunt zetten.
  • Lampen met ingebouwde dimmers zijn heel fijn. Zo kun je de felheid van je lamp aanpassen aan wat je aan het doen bent. Scheelt ook dat Schiphol niet denkt dat jouw huis de nieuwe landingsbaan is. Hebben je lampen geen ingebouwde dimmers? Je kunt ze zelf tussen het snoer zetten als je een beetje handig bent, deze dimmers zijn te koop bij de bouwmarkten. Ook daar zijn losse dimmers te koop, net zoals bij de winkels die lampen verkopen. Je ziet ze trouwens wel steeds minder.
  • Spaarlampen zijn niet te dimmen! Uiteraard heb ik het geprobeerd omdat ik zo koppig als een kleuter ben maar neem maar van mij aan dat je lamp dan niet veel doet.
  • Pas je lichtbron aan op de behoeftes die je hebt: Zo hebben wij 2 grote lampen boven de eettafel die fel kunnen worden gezet voor als Evi en ik knutselen maar ook kunnen ze sfeervoller worden gezet voor wanneer we gaan eten.
  • Zorg voor algemene punten met verlichting – zoals bij ons de lampen boven de eettafel – en in de keuken. Dan kun je met accentverlichting die hoek bij de bank en bij de kast bijvoorbeeld verlichten.

Tafellamp?

Lampen in je interieur en tips voor verlichting in huis

Maar nu zit ik wel met een klein probleem. Ik kan niet slagen voor een andere tafellamp! Eentje die past bij de andere lampen maar die niet ook uit wit staal met een spotje bestaat. En die geen hout bevat maar ook niet te hoog is zodat hij voor de tv komt. O en als ik er geen nier voor hoef te verkopen vind ik dat ook wel een pluspunt. Ik vind het maar lastig eerlijk gezegd en hoop dat jullie me kunnen helpen! Alles wat ik tof vind is dan met zwart staal en dat vind ik niet mooi in ons interieur.

Waar moet ik zijn en wat vinden jullie nu een ideale tafellamp voor bij de tv?

Dit artikel bevat een product dat ik heb ontvangen, dat maakt mijn enthousiasme niet minder.

Liefs Kimberly

Liked it? Pin het op Pinterest!

Lampen in je interieur en tips voor verlichting in huis

 

 

Kimberly

Ik ben Kimberly, getrouwd met Patrick en moeder van Evi. Op Beebs and Moms schrijf ik over #momlife, persoonlijke verhalen, tips, reviews en alles wat er nog meer in mijn leven is. Naast Beebs and Moms ben ik coach in Zwangerschapsverlies via www.liefgedragen.nl

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.