Kindvriendelijk Westland survivallen met een kinderfeestje
Recente berichten Uitjes

Kindvriendelijk Westland ontdekken | Uitjes

Eind juli mocht ik samen met een aantal andere bloggers kindvriendelijk Westland ontdekken. Want waar het gebied vooral bekend staat om de kassen is het ook gewoon een ontzettend leuk gebied waarin volop kindvriendelijke activiteiten te vinden zijn. Welke wij hebben ontdekt die je samen met jouw gezin kan ondernemen lees je in deze blog.

Kindvriendelijk Westland

Vorig jaar werd ik door Lisette en Bezoek Westland  uitgenodigd om het Westland te ontdekken. Waar ik toen dacht oneindig lang te moeten reizen viel me dat ontzettend mee. Wat ik die dag allemaal deed? Je leest het hier. Maar vandaag ging het om kindvriendelijke uitjes in het Westland. Uiteraard had ik weer geen idee wat ik kon verwachten maar er waren leuke andere bloggers, er werd gezegd dat er een lunch was en dat er een bootje was. Ik was er dus al klaar voor en had er zin in.

Minicamping Zwetzone

We verzamelden bij Minicamping Zwetzone. Een kleine camping aan het water gelegen aan het water de Zweth. De minicamping is bijna continue vol en bestaat uit 4 verharde plaatsen voor campers, 15 staanplaatsen en 5 hutten. In de hutten zijn keukenblokjes en zitten horren voor de ramen. Voor alle plekken is een gezamenlijk sanitairgebouw.

Kindvriendelijke activiteiten in het Westland

De camping heeft een speeltuintje en ligt aan een groenstrook waar gewandeld kan worden. Met grotere evenementen zoals het varend bloemencorso verblijven ook echte Westlanders op de camping. Dan zitten zij eerste rang bij de camping voor de bloemencorso van het Westland. Als geboren en getogen Haarlemmer moet ik natuurlijk wel benoemen dat de bloemencorso van het bollengebied de échte bloemencorso is 😉 Op de camping kunnen ook kinderpartijtjes worden gehouden als kamperen de wens is. De camping zelf bied echter geen activiteiten op arrangementen. Je moet wel echt de kinderen zelf bezig houden dus.

Kindvriendelijke activiteiten in het Westland

Minicamping Zwetzone, Zwetkade Noord 7, Wateringen

Paviljoen de Zweth en Minigolf

Nadat we op de boot stapten bij de minicamping voeren we door naar Paviljoen de Zweth. De plek waar onze boot vandaan kwam en waar je terecht kunt voor het huren van elektrische sloepen. Hartstikke leuk om op die manier het Westland te ontdekken! Maar je kunt voor meer dingen hier terecht: Zo kun je survivallen, aan de minigolf, lunchen, lekkere bitterballen eten, bij regen de kinderen in een klein overdekt speelparadijs kwijt, is er een leuke speeltuin en kun je er terecht voor kinderpartijtjes waarbij alles is geregeld. Ideaal dus!

Kindvriendelijke activiteiten in het Westland

Als laatste activiteit probeerden wij de minigolf uit nadat we met elkaar een bittergarnituur aten. Want de inwendige moeders moeten ook gevoederd worden natuurlijk.

Paviljoen de Zweth, Zwet 1 , Kwintsheul

Kindvriendelijke activiteiten in het Westland  Kindvriendelijke activiteiten in het Westland

Lunchen bij Theetuin de Bongaard

Kindvriendelijke activiteiten in het Westland

Met wat geslinger in de boot kwamen we na ongeveer een uur aan bij Theetuin de Bongaard. Een échte hotspot liet ik me vertellen door Lisette die in het Westland woont. Voor de lunch en de high-tea moet ruim van tevoren worden gereserveerd omdat de theetuin vaak al vol zit. De theetuin is alleen voor de lunch en high-tea open ( di – za van 9.00 – 17.00 uur) . Ook hebben zij eventueel een high-wine, die ik graag had willen proberen als ik niet met de auto naar huis had gemoeten. Theetuin de Bongaard is ingericht met veel brocante en heeft daardoor een ontzettend leuke sfeer. De lunch die voor ons bereid was ging er goed in en vooral de huisgemaakte kipsalade viel erg in de smaak bij al die mamabloggers.

Kindvriendelijke activiteiten in het Westland Kindvriendelijke activiteiten in het Westland

Wat er zo leuk is aan Theetuin de Bongaard is dat zij ook kinder high-tea’s hebben. Hartstikke leuk natuurlijk om met een partijtje te doen. Er is een klein speelhoekje, dat is uiteraard minder goed te doen met een partijtje. Mocht je theeleutende moeder of vriendin een steuntje in de rug nodig hebben of gewoon omdat je een theeleut wil verrassen: Bij de theetuin kun je speciale theezakjes kopen met een lieve boodschap.

Theetuin de Bongaard, Hoofdstraat 63a, De Lier. 

Kindvriendelijke activiteiten in het Westland

Museum de Timmerwerf

Naast/ voor/ bij theetuin de Bongaard ligt het museum de Timmerwerf. Het is maar net hoe je het bekijkt. Dit museum is een gebouw dat stamt uit de 1425 en al die jaren in het bezit is geweest van een timmermansfamilie. Tot 100 jaar geleden woonde de timmermansfamilie De Bongaard in het gebouw. Het woongedeelte van het gebouw is nog steeds in dezelfde staat als 100 jaar geleden. Wel een kleine eye-opener weer want zij woonden daar met een berg kinderen en de baby’s sliepen op een grote plank boven de hoofden van de ouders in de bedstee. Ik moet er werkelijk niet aan denken!

Kindvriendelijke activiteiten in het Westland

Het museum heeft een wisselende tentoonstelling, om de paar weken komt er een nieuwe tentoonstelling. Deze tentoonstellingen zijn vooral van lokale kunstenaars begreep ik dus erg leuk om te zien wat de Westlanders maken. Op het andere gedeelte van de zolder vind je vooral veel oude timmermansmaterialen. Grote schaven en zagen waarvan ik alleen maar kan indenken dat deze heel zwaar in het gebruik waren.

Kindvriendelijke activiteiten in het Westland

Ik ging even naar het toilet en vervolgens zag ik allemaal mamabloggers timmeren in de werkplaats beneden. Deze werkplaats is nog steeds zo ingericht als dat hij 100 jaar geleden was. Het enige verschil is dat de werkplaats nu in gebruik is door vrijwilligers en dat er toch wat hedendaagse machines in de werkplaats staan. Ik geef ze groot gelijk trouwens. Een deel van de groep timmerde een vogelhuisje in elkaar, ik kwam er pas na 5 minuten achter dat ik een gereedschapskistje aan het timmeren was. Lekker opmerkzaam dus van mij. Maar goed, dat kwam ook wel goed uit gezien de 2 katten in ons huis. Ik timmerde dus lekker verder aan mijn gereedschapskistje en bij thuiskomst maakte ik daar Evi erg blij mee.

Kindvriendelijke activiteiten in het Westland

Bij museum de Timmerwerf kun je terecht voor kinderfeestjes, met de opvang en met school. Uiteraard is het dan wel handig om te reserveren omdat je anders niet binnenkomt of omdat je andere bezoekers onder de voet loopt. De entree is gratis voor kinderen en voor volwassenen betaal je € 3,00. Het museum is elke zaterdag open van 10.00 – 16.00 uur.

Museum de Timmerwerf, Hoofdstraat 63, De Lier

Westland per boot ontdekken

Het Westland heeft dus veel te bieden. Zo ontdekte ik tijdens de vorige tour al en nu weer zag ik hele leuke dingen. Ik ben niet zo’n gezapig figuur en de hele dag knutselen of op volle onderneming maakt me niet gelukkig. Deze tour bood van alles wat. Tijdens de boottochten kon ik lekker rondkijken, kletsen, beetje drinken, koekjes eten en nog meer kletsen. Erg leuk want meestal zie ik mijn collega-bloggers tijdens evenementen waarop we weinig echt kunnen bijpraten. Het Westland is een mooie omgeving – boordevol kassen – en de locaties waar we nu kwamen waren goed bereikbaar met de boot. Ook zagen we de voorbereidingen van het Varend Corso dus had ik al een beetje een idee hoe het die zaterdag zou worden.

Ik zou uit mijzelf niet zomaar naar het Westland maar het is dus zeker de moeite waard! Kom jij weleens in het Westland?

Liefs Kimberly

Liked it? Pin het op Pinterest!

Kindvriendelijk Westland lunchen en kinder high tea

Avatar

Kimberly

Ik ben Kimberly, getrouwd met Patrick en moeder van Evi. Op Beebs and Moms schrijf ik over #momlife, persoonlijke verhalen, tips, reviews en alles wat er nog meer in mijn leven is. Naast bloggen op Beebs and Moms coach ik moeders en vrouwelijke ondernemers naar meer zelfvertrouwen en zelfzorg.

«

»

3 COMMENTS

 • Avatar
  Tamara S

  Ik woon er tegenwoordig heel dichtbij, maar kom er bijna nooit. Dit zijn wel leuke dingen om met mijn bonusneefjes en nichtjes te gaan doen, dus ik ga het onthouden. ?

  • Avatar
   Kimberly
   AUTHOR

   Ja zeker doen, hartstikke leuk!

 • Avatar
  Susanne

  Wat een leuke ideeën! Vooral de theetuin lijkt me super leuk. En Westland is niet al te ver bij mij vandaan dus ik ga het zeker onthouden!

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

20 − 11 =

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.