Help mijn kind heeft geen hobby meer
Recente berichten

Help, mijn kind heeft geen hobby meer!

Als ik social media moet geloven en de opvoedbladen hoor ik eigenlijk een paar keer per week mijn kind naar clubjes te rijden. Maar dat is bij ons tegenwoordig anders. Help, mijn kind heeft geen hobby meer.

Geen hobby en wat nu?

Op social media en op school zie ik het geregeld gebeuren. Kindjes die naar een clubje of les gaan en een hobby hebben. Maar voor Evi geldt dat dus niet meer. En ik vraag me af of dat nou zo slecht is eigenlijk. Ze heeft geen hobby en wat hangt ons nou allemaal boven het hoofd? Lees je mee?

Het eeuwige dansende kind

Vanaf dat Evi 2 jaar was zat ze op peuterdansen. Ze danste zowat eerder dan dat ze kon staan en zeker voordat ze kon lopen. De dansles vond ze heerlijk en ze keek er enorm naar uit. Totdat in het derde jaar – ze zat inmiddels bij de kleuters in de dansles – en er een paar peuters toegevoegd werden. Geen probleem zou je denken maar het gebrek aan focus en uitdaging in de dansles zorgde ervoor dat Evi het niet meer leuk vond. Ze vond de lessen te druk en verveelde zich. We hadden betaald dus ze moest het wel afmaken.

Lees ook: Onzekerheid als moeder

Het seizoen erna wilde ze toch weer proberen maar toen ze daadwerkelijk ging dansen overheerste de tegenzin. Ze had een nieuwe juf na 3 jaar, andere kindjes, andere dansen. Evi weigerde om weer te gaan. En nu ben ik soms een enorme loedermoeder maar dit zette ik niet door. Wilde ze niet, dan zouden we de druk even weghalen en ze zou vast later weer willen dansen. Maar we zijn inmiddels een aantal maanden verder maar ze blijft weigeren.

Geen clubjes en geen hobbies

We hebben van alles in de tussentijd van alles aangedragen. Evi vind het soms wel lastig dat ze met vriendinnen niet kan afspreken omdat die naar een clubje gaan. Maar ze wil helemaal niets. Thuis danst ze veel en graag, ook zingt ze graag. Lessen of clubjes, nee ze heeft er geen zin in. Ze wil liever bij mij zijn en dat is ook ok.

Geen zorgen voor de dag van morgen

Ik heb besloten dat ik me er geen zorgen om ga maken. Het kind is net 6 jaar en als ze dus niet meer wil dansen dan is dat prima. Ik ga er maar vanuit dat ze op haar 13e wel weer een hobby heeft. Nu vind ze het één leuk, later zal ze weer andere dingen leuk vinden. Ze heeft in ieder geval zwemles het afgelopen jaar en dat gaat nog wel door voorlopig.

Heeft jouw kind een hobby?

Liefs, Kimberly

Kimberly

Ik ben Kimberly, getrouwd met Patrick en moeder van Evi. Op Beebs and Moms schrijf ik over #momlife, persoonlijke verhalen, tips, reviews en alles wat er nog meer in mijn leven is. Naast Beebs and Moms ben ik coach in Zwangerschapsverlies via www.liefgedragen.nl

«

»

6 COMMENTS

 • Lisette

  Oh wat heerlijk! Wij wonen dus buitenaf en met 3 kids rijd ik non-stop heen en weer. Ik zou ervan genieteb: komt vanzelf en pushen heeft geen zin
  Lisette onlangs geplaatst…Sorry, meneer de orthoMy Profile

  • Kimberly
   AUTHOR

   Hahaha ja lekker rustig is het zo, zeker als ik het vergelijk met jou. Vermoed dat het vanzelf wel gaat komen dat ze weer iets wil gaan doen 😉

 • Priscilla Knap

  Mijn kind heeft gamen als hobby 😉 Hij is totaal niet van de clubjes en is ook echt niet sportief aangelegd. Toen we het zwemlesdrama achter de rug hadden waren we allemaal enorm opgelucht. Ik heb van alles aangeboden, judo, dans, scouting etc. maar hij heeft er geen zin in en eigenlijk vind ik dat wel erg makkelijk zo!
  Priscilla Knap onlangs geplaatst…Bijbloggen 3My Profile

  • Kimberly
   AUTHOR

   Hahaha prima toch, zal misschien in de toekomst dan wel weer komen. Gamen is voor nu dan ok toch

 • Irene

  Pff nou hier vinden ze van alles leuk. Als het aan de meiden ligt, hebben ze iedere dag wel iets te doen. Gelukkig vinden ze allebei hetzelfde leuk dus dat scheelt heen en weer rijden. Nu zitten ze op kickboxen, turnen en koor. De jongste daarnaast nog zwemles en de oudste pianoles. Vind het druk genoeg zo 😂

  En ik zou me geen zorgen maken. Kinderen krijgen toch wel genoeg beweging en het moet leuk blijven. Pushen heeft geen zin 😉
  Irene onlangs geplaatst…Een kijkje in mijn leven | Eindelijk sneeuw dus lekker veel naar buitenMy Profile

 • Marian zw

  Hier ook geen clubjes….alleen de verplichte zwemles op zaterdag ochtend. Gewoon lekker spelen uit school, afspreken, of soms een dagje thuis op de bank hangen

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

veertien − twaalf =

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.