Inhoud Ralph Moorman Jouwbox
Beauty and Care Reviews

Jouwbox, daadwerkelijk om van te genieten?

Vorige week kreeg ik de Jouwbox opgestuurd waarvan de producten door Ralph Moorman zijn uitgekozen. Ik wist niet zo goed wat ik ervan kon verwachten en was erg benieuwd. Vandaag laat ik je zien wat er allemaal in de Jouwbox zit en of deze dus daadwerkelijk om van te genieten is.

Ralph Moorman

De Jouwbox die ik ontving is de Ralph Moorman Favourites Box. Een gezonde verwenbox waar je ieder seizoen van het jaar van kunt genieten; aldus de informatieflyer. Eerlijk gezegd kende ik Ralph Moorman niet. Ik heb hem dus gegoogeld. Ralph Moorman is dus een voedingsdeskundige, een ir. levensmiddelentechnologie en grondlegger van hét hormoonbalansprogramma. Daarnaast zet hij zich in voor een transparantere supermarkt, met minder bewerkte producten. Ralph weet dus waar hij het over heeft wat betreft gezonde producten.

Jouwbox

In de Jouwbox die ik ontving zit gelukkig ook een productkaart. Heel fijn want ik ben met alternatieve en gezonde producten echt onwetend. Ik ken de producten veelal niet terwijl ik zeker het laatste jaar wel probeer om minder bewerkte producten te gebruiken. Qua voeding is dat al een streven sinds mijn zwangerschap van Evi.

Inhoud Jouwbox Ralph Moorman

Natural Heroes – Witch Hazel

Destillaat van de toverhazelaar (witch hazel) is heel goed voor je huid. Het versterkt je huid, verfijnt je poriën door de samentrekkende werking en daardoor verklein je de kansen voor mee-eters en puistjes. Maar ook helpt het om je huid strakker te maken en fijne lijntjes te verhelpen. Heel fijn dus want daardoor krijg je een mooiere en egalere huid. Je kunt het gebruiken als toner op een schone huid voordat je de huidverzorging of make-up aanbrengt. Je brengt het aan d.m.v. een watje. Omdat de werkingen ook helpen bij zichtbare adertjes kun je ook een beetje mengen door je bodylotion bijvoorbeeld.

Kortingscode voor 25 % op het gehele assortiment GiveMeMoorman2018

Chi – Spirulina 190 tabletten

Spirulina is een voedingssupplement gemaakt van een algje dat vol is van natuurlijke vitaminen en mineralen. Het heeft een reinigende en herstellende werking. Bij regelmatig gebruik geeft het je meer energie en versterkt het je weerstand.

Lovechock – Extra Pure bar

Oh jee, ik ben dus best wel twijfelachtig aan deze chocolade begonnen. Pure chocolade vind ik dus helemaal niet lekker en eigenlijk eet ik het liefste witte chocolade. Deze chocolade bestaat zelfs voor 94% uit cacao uit Ecuador, is uitsluitend gezoet met dadels en bevat een vleugje lucuma en vanille.

Heel eerlijk gezegd vind ik het jammer dat Ralph geen Tony als favoriet heeft uitgekozen. Deze chocolade zal vast een hoop mensen blij kunnen maken maar ik werd er dus niet gelukkig van. Ik ga nog wel proberen er chocolademelk van te maken, dat zal misschien wel lekker zijn.

Traay- Lippenbalsem appelsmaak

Nu de zon weer schijnt merk ik dat ook mijn lippen het moeilijk hebben. Ze zijn droog en voelen trekkerig aan. Ik ben dus erg blij met deze lippenbalsem die veel goeds beloofd. Om de lippenbalsem van bijenwas uit de tube te krijgen moet ik wel flink knijpen valt me op. Misschien dat dit minder is wanneer de tube in de warmte ligt, dat weet ik niet.

In de lippenbalsem zitten alleen maar natuurlijke ingrediënten. Zo zit er o.a. bijenwas, zonnebloemolie en abrikozenpitolie in. Ook zit er (fairtrade) honing in en appelextract voor de smaak. De lippenbalsem is BDIH gecertificeerd ( een keurmerk voor natuurlijke cosmetica)

Inhoud Jouwbox Ralph Moorman

We love the planet – Sweet Serenity

Deze deodorant is van 100% natuurlijke ingrediënten en er zijn geen synthethische stoffen of aluminium aan toegevoegd. Daardoor is de deodorant niet schadelijk voor je lichaam, wordt het snel opgenomen in je huid en verstopt het je poriën niet. Elke deodorant van We Love the Planet heeft als basis een combinatie van bijenwas, kokosolie en maiszetmeelpoeder waardoor de deodorant goed uitsmeert en je huid verzorgd. Ook zit er in de deorant baking soda die geurtjes op natuurlijke wijze neutraliseert.

Ik ben dus heel erg benieuwd naar deze deodorant. Zelf heb ik een enorm gevoelige huid en vaak ingegroeide haartjes onder mijn oksels, of ik nou wax / scheer / epilady. Het voelt een beetje gek om de deodorant met je vingers op te smeren – eerst wist ik überhaupt niet hoe ik het op mijn oksels moest krijgen. Ik vroeg het op Instagram en kreeg dit antwoord. Maar na het insmeren prikt de deodorant niet, ruiken mijn oksels fris en ben ik benieuwd of het me in de huidige warmte en sporten ook beschermd tegen geurtjes. Ik heb de deodorant nu 1 keer gebruikt en ondanks dat ik me fysiek flink inspande rook ik niets anders dan deodorant. Heel fijn!

Chikko not coffee – Golden Milk

Sowieso drink ik geen koffie, ik vind koffie echt enorm vies en daarom ben ik wel benieuwd naar de smaak van deze Chikko not coffee. Ook een beetje bang want wat deze Mom niet kent dat vreet ze liever niet.

Deze golden milk is een pure- en biologische kruidenmix die kurkuma, kaneel, gember, kardemom en zwarte peper bevat. In de mix zit geen suiker, melkpoeder of andere toegevoegde producten. Eventueel kun je nog wat ghee of kokosolie gebruiken wanneer je de mix hebt gemixt met warme (koe)melk.

Erica – Herbal Styling gel

Zelf gebruik ik geen gel in mijn haren maar die man van mij wel. Pat vind de gel heel lekker ruiken en gaat deze dus gebruiken. 

Deze gel is 100% natuurlijk en Cosmos gecertificeerd. Deze gel bevat o.a. aloë vera, venkel, pepermunt, maretak en hop

Inhoud Jouwbox Ralph Moorman

Oolaboo – Super foodies natural white toothpaste

Deze 100% veganistische tandpasta is glutenvrij en ontwikkeld voor het effectief schoonmaken van tanden en tandvlees. Er zit geen SLS en fluoride in de tandpasta. Als vervanger daarvan bevat de tandpasta hydroxyapatiet, een lichaamseigen mineraal. De toegevoegde kokosolie is een natuurlijke reiniger en maakt de tanden witter. Omdat ikzelf snel ontstoken tandvlees heb vind ik het fijn om te lezen dat deze tandpasta ontstoken tandvlees zou moeten voorkomen. De tandpasta heb ik nu een paar keer geprobeerd en de smaak is ontzettend wennen, het smaakt absoluut anders dan de reguliere tandpasta maar geeft me wel een schoon gevoel in mijn mond.

Sportbay® -Mini weerstandsband

Deze mini weerstandsband kun je gemakkelijk gebruiken bij het sporten. Ze zijn uitermate goed geschikt voor het trainen van je benen, armen en billen. Met de weerstandsband geef je extra weerstand waardoor je deze bij het thuis sporten ook makkelijk kunt gebruiken. Voor mij ideaal dus want ik sport thuis met het programma van Newborn Fit Mama en daarbij kan deze mini weerstandsband mij dus extra ondersteunen. Strakke billen, here I come!

Mudmasky -Facial Detox purifying Recovery 20 ml

Ok, ook als natuurlijk is moet ik dus voortaan de gebruiksaanwijzing en de kleine lettertjes op de tube lezen. Ik smeerde dit masker op, ervoer een tintelend gevoel en liet het er een half uur op zitten totdat iemand zei dat het er niet zo lang op mag. Dus. 7 tot max 11 minuten. Met mijn zeer gevoelige huid dus niet heel verstandig om het zo lang erop te laten. Ik waste het er gelijk af en heb een dikke laag crème erop gesmeerd omdat mijn huid een beetje voelde alsof ik het verbrand had. Wel is het heel zacht. Ik dacht oprecht dat ik de modder moest laten uitharden – wat trouwens een onprettig gevoel is – maar dat was dus niet zo.

Dit masker is dus bedoeld om 1 à 2 keer per week kort te gebruiken om de ph- waarde van je huid op de ideale waardes te krijgen. Het masker helpt om je huid te ontdoen van alle vervuiling en bacteriën. Lees voor gebruik dus goed de gebruiksaanwijzing en don’t be like Kimberly.

Himalaya Magnesium – Puur Natuur

“Deze olie met 100% natuurlijke lichaamsidentieke magnesium dien je toe te dienen via de huid. Je kunt het gebruiken bij inspanning, vermoeidheid, hoofdpijnen, menstruatieklachten, depressie, artritis, reuma, spierpijn enz. Deze olie helpt je zowel fysiek als emotioneel super gezond te blijven.”

Eerlijk gezegd sta ik hier behoorlijk sceptisch tegenover. Een depressie verminderen met magnesiumolie? Zou geweldig zijn maar als dat zo makkelijk ging, zou dan niet iedereen met depressies deze olie op hun hoofd smeren? Misschien denk ik hier veel te pragmatisch over en de rest wil ik best geloven, ik wil de olie ook best uitproberen bij spierpijn o.i.d. maar de stelling en voorbeelden die in de omschrijving van het product staan gaan er bij mij niet in. Dat zal mijn inner GGZ-Agoog zijn, Sorry.

Piroche Cosmétics – Rosalpina & Alpine herbs shampoo

Fijne shampoo voor gezond en sterk haar. De kruiden uit de Alpen: Rododendron, salie, tijm, mugo den, en cembra den hebben een zeer zacht effect op de hoofdhuid. Ideaal voor mijn droge hoofdhuid dus en ik ben heel benieuwd of dit de velletjes op mijn hoofdhuid gaat verminderen.

Inhoud Jouwbox Ralph Moorman

Jouwbox, daadwerkelijk om van te genieten?

Heel eerlijk? Ik denk dat deze producten uit de Jouwbox heel fijn zijn als je er ook echt van kan genieten. Ikzelf vind het fijn om nieuwe producten te leren kennen die ik anders niet zou pakken of ontdekken. Maar een masker vind ik fijn om peel-off te hebben. Net zoals de chocolade die ik dus echt niet lekker vond, terwijl ik ook mensen wel zie genieten van een stuk extra pure chocolade. Het zijn persoonlijke voorkeuren.

Ik ben wel echt oprecht blij met de spirulina,  de sportband en de lippenbalsem. Daarvoor hoef ik niet te ver buiten mijn eigen vertrouwde cirkeltje te kijken. En beloof me dat wanneer je in een depressie zit dat je naar de psycholoog of psychiater gaat. Dat je dan ook smeert met die magnesiumolie is ok maar gebruik dat niet an sich tegen depressieve gevoelens etc. maar altijd in combinatie met professionele ondersteuning.

Jouwbox nog even in het kort

 • JouwBox – Ralph Moorman Favourites’ is eenmalig te bestellen voor €39 op www.jouwbox.nl.
 • ‘Ralph Moorman Favourites’ editie 1 telt in totaal 12 producten met €125 aan winkelwaarde. (70% korting)
 • Bestel je voor 15 mei een box, dan maak je kans op 1 van de 100 KOOC pakketten t.w.v. € 29,84. In de Jouwbox zit ook een flyer voor 25% korting voor een KOOC pakket.

Kende jij de Jouwbox al of de producten die erin zitten?

Liefs Kimberly

Inhoud Ralph Moorman Jouwbox

Avatar

Kimberly

Ik ben Kimberly, getrouwd met Patrick en moeder van Evi. Op Beebs and Moms schrijf ik over #momlife, persoonlijke verhalen, tips, reviews en alles wat er nog meer in mijn leven is. Naast bloggen op Beebs and Moms coach ik moeders en vrouwelijke ondernemers naar meer zelfvertrouwen en zelfzorg.

«

»

8 COMMENTS

 • Avatar
  ricardo

  Zitten best wel wat mooie producten in! Zag het ook al bij Sonja voorbij komen. Die pure chocolade lijkt mij ook te puur.
  ricardo onlangs geplaatst…Verantwoord snacken met Bites We Love.My Profile

  • Avatar
   Kimberly
   AUTHOR

   Ik heb toch echt liever een Tony hoor!

 • Avatar
  Jouvence

  Ik heb hem ook ontvangen en ben best benieuwd naar de producten. Ben er alleen nog niet achter of de spirulina tabletten nu kauwtabletten zijn of je ze moet doorslikken met water.

  • Avatar
   Kimberly
   AUTHOR

   Bij twijfel slikken denk ik. Volgens mij zijn het sliktabletten.

  • Avatar

   Hi Amy, je kunt ze het beste doorslikken met water. Er op kauwen kan wel maar is niet echt lekker en ze zijn vrij stevig. De maag moet het werk doen. ?

 • Avatar
  Karlien

  leuk producten lijkt mij!
  ik hou wel van dergelijke boxen, zo leer jeheel wat nieuwe merken en producten kennen lijkt mij

  groetjes
  Karlien

 • Avatar
  Mieke | mieksmind

  Ik heb toevallig 1 minuut geleden de inhoud bij Dhini voorbij zien komen. Ik houd wel van pure chocolade dus die zou wel wat voor mij zijn
  Mieke | mieksmind onlangs geplaatst…Kruidvat Solait Overnight Tan MaskMy Profile

 • Avatar
  Amy

  Ik zou wel heel erg blij zijn met deze box denk ik! Een aantal van deze merken kende ik al en vind ik dan ook heel erg fijn. En pure chocolade is de enige chocolade die ik mag eten dus daar zou ik al heel blij mee zijn, haha!

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

19 + achttien =

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.