Hoe regel je een uitvaart goed
Lifestyle Recente berichten

Zo regel jij jouw uitvaart goed

Er zijn verschillende manieren om een uitvaart goed te regelen. Er is ook steeds meer mogelijk, echter is een uitvaartverzekering zeer belangrijk om goed te regelen aangezien je niet je nabestaanden met een stapel schulden wil achterlaten. Maar hoe regel je een uitvaartverzekering goed inclusief dat ene plakje cake?

Wat kost een uitvaart tegenwoordig?

Een uitvaart kost tegenwoordig al snel tussen de € 7.000 en € 10.000. Dat is niet zomaar een klein bedrag. Daarnaast moet je er rekening mee houden dat een begrafenis duurder is dan een crematie. Wil je dan ook nog iedereen een kopje koffie/ thee met een plakje cake geven, dan kom je nog weer hoger uit. Tijd om dat dus goed te regelen voor je nabestaanden!

“Er is leven na de dood”

Freek zong het al: Er is leven na de dood. Dat moet je natuurlijk niet zo letterlijk nemen. Maar als je kinderen en/ of nabestaanden voor jouw uitvaart moeten blijven betalen, dan weet je in ieder geval wel dat ze geregeld aan je zullen denken. Aan elk nadeel kleeft een voordeel, maar toch heb ik liever dat mijn nabestaanden om een andere reden aan mij denken dan door betalingen die zij dankzij nog moeten regelen.

Hoe kun jij je uitvaart regelen?

Er is niet per se een uitvaartverzekering nodig voor een goede uitvaart. Ook is het mogelijk om zelf te sparen voor de uitvaart wanneer je dat prettiger vind. Aan beide regelingen hangen voor- en nadelen. Wat wel belangrijk is wanneer je een uitvaartverzekering af gaat sluiten is dat je goed naar de voorwaarden kijkt en verschillende uitvaartverzekeringen met elkaar gaat vergelijken. Zo kun je selecteren of jouw nabestaanden het verzekerde bedrag uitgekeerd krijgen in geld of door diensten die de verzekeraar vergoed.

Nadenken over je eigen uitvaart

Niemand wil al nadenken over zijn of haar eigen dood. Wel is het belangrijk om e.e.a. met je dierbaren te bespreken en eventueel te noteren. Zo weten zij waar zij aan toe zijn en wat jouw wensen zijn, dit scheelt hen ook wanneer het moment zich daadwerkelijk aandient. Je kunt dan bijvoorbeeld denken aan:

  • Wil je worden gecremeerd of begraven?
  • Op welke locatie zou jij het liefst worden begraven / gecremeerd en eventueel worden uitgestrooid?
  • Is er een specifiek nummer dat jij graag gedraaid wil hebben bij de uitvaart?
  • Hoe zie jij de uitvaart voor je? Plakje cake of liever een bittergarnituur omdat je dol bent op bitterballen ( Ik beken dat ik schuldig ben aan deze laatste) ?
  • Wil je graag dat er mensen worden uitgenodigd of wil je ergens ander een herdenking ergens anders (met dat bittergarnituurtje) ?

Bij meerdere uitvaartorganisaties zijn lijsten te downloaden of op te vragen die je kunt invullen voor jouw nabestaanden. Zo hebben zij een leidraad met jouw wensen.

Het meest vreselijke scenario

Waar je als ouder werkelijk nooit aan wil denken is dat je kindje eerder overlijd dan jij om wat voor reden dan ook. Toch is het heel belangrijk om jezelf hier ook op te oriënteren. Bij meerdere uitvaartorganisaties zijn jouw kind(eren) tot hun 18e jaar meeverzekerd voor hetzelfde bedrag als waar jijzelf voor bent verzekerd. Belangrijk dus om je hierin te verdiepen en informatie over aan te vragen.

Liefs, Kimberly

Kimberly

Ik ben Kimberly, getrouwd met Patrick en moeder van Evi. Op Beebs and Moms schrijf ik over #momlife, persoonlijke verhalen, tips, reviews en alles wat er nog meer in mijn leven is. Naast Beebs and Moms ben ik coach in Zwangerschapsverlies via www.liefgedragen.nl

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

twaalf − 5 =

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.